UBP-DP koalisyon ihtimali hala var mı?

Yayın Tarihi: 17/02/14 07:00
okuma süresi: 5 dak.
A- A A+
Kıbrıs konusunda aynı tekrara girmiş bulunuyoruz. Her ne kadar herkes iyi niyetini korusa da her iki lideri bıraksanız felaket tellallığı yapabilirler. Bazı gazeteler Davutoğlu ile Eroğlu'nu karşı karşıya bırakmaya çalışıyor ama yanlış yapıyorlar. Davutoğlu ortak metinin iyi bir başlangıç olduğuna vurgu yaptı, Sn Eroğlu da gerçeği söyledi. Yani aralarında herhangi bir görüş ayrılığı yok.

Evet gelelim tekrar iç meselelerimize. Her hükümet değişikliğinde yaşanan işten atma kıyımı bu hükümet döneminde de kibar kibar yaşanıyor. Yavaş yavaş yapıyorlar; küçük gruplar halinde işten atıyor hükümet ve dönüp diyor ki ben atmadım haberim yok; devamla Hükümetin küçük ortağı da sesini çıkarmıyor. Olası bir hükümet krizine vesile vermemek için.

Sabah yazıyı yazmak için bilgisayarı açtım ve tam düğmeye basacağım UBP'li bir vekili aradım, sözüm ona gayrı resmi koalisyon görüşmelerini yapan Lefkoşalı vekil. Nedir son durum diye sordum, kesin koptu mu diye sordum.

"sen yine de kesin deme bu on günde ne olur biter bilinmez" dedi. Ben kesin diyorum, bitti. UBP ile DP koalisyon kurmayacak, kurmayacağını Serdar Denktaş'ın "hükümetle uyum içindeyiz, bozmayacağız" demesinin ardından herkes anlamalıydı. İyi oldu kurulmaması evet son derece iyi oldu.

Kim nerede nasıl duruyor anlaşıldı ve anlaşılacak. Bazı iyi niyetli UBP'li vekiller var hatta bazı iyi niyetli UG'li vekiller de var. Ancak herkes birbirini kullandı bu süreçte ama en çok da kullanılan UBP oldu.

UBP-DP SON DURUM

İrsen Küçük'ün UBP'den uzaklaştırılması ve Eroğlu'nu destekleyen vekillerin kendi hükümetlerini al aşağı edip yeni parti kurmak yerine DP şemsiyesi altına girmeleri ilk başta Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun işine geldi, ancak öyle görülüyor ki artık Sn Eroğlu'nu dinleyen yok.

Yani DP, bu işten sözüm ona güçlenerek çıktı 12 vekilli bir parti oldu, hatta kurultaylarına kadar UBP'li delegelerin kullanılması da dahil pek çok kimse UBP-DP birleşecek diye kandırıldı.

Eee hep Serdar Denktaş mı kandırılacak, bu sefer de o golü attı.

En azından şu an ki UBP-DP ittifak meselesinin kabaca ve en açık hali bu.

YEREL SEÇİMLERDE HERKES ÖLÇÜSÜNÜ ALACAK

Öyle görülüyor ki birçok belediye bölgesindeki mevcut konumunu devam ettirecek. Bazı başarısız belediyeler var ki onlar illaki seçimi kaybedecek. Örneğin bir Mehmetçik belediyesinin işi zor, kuvvetle muhtemel UBP seçimi orada kazanabilir ya da Yenierenköy belediyesi seçim kaybetmesi için zorlanacak. Güzel olan bir şey var, herkes bileğinin gücü ile bu seçimlere girecek ve çıkacak.

UBP'Yİ ÖNEMLİ BİR TEHLİKE BEKLİYOR

Genel seçimlerden tutun da Demokrat Parti'nin kurultayına kadar olan sürede UBP tabanı, UG'li vekiller tarafından kullanıldı. UBP tabanına "bize oy verin de zaten birleşeceğiz" denildi. Söz konusu 366 kişinin işten çıkarılması gündeme geldiğinde Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun da baskısıyla, Serdar Denktaş söz konusu 366 kişiye her ne pahasına olursa olsun işten çıkarılmamaları hususunda söz verdi ve hükümeti dahi bozmakla tehdit etti.

Şimdi o geride kaldı tabii. Zaten Denktaş'ın hükümeti bozma tehdidi ve yapılan gayrı resmi görüşmeler hep UBP-DP koalisyonu ihtimalini ayakta tuttu.

O nedenle UBP camiasında da bir koalisyon beklentisi bu nedenle yüksek oldu. Geçtiğimiz hafta UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün'ün sert tepki vermesinin altında yatan ana nedenlerden biri de bu.

UBP'liler DP'nin kendileri ile koalisyon kurmayacaklarını ve kullanıldıklarını anladıkları için feveran ettiler.

Asıl gürültü ve tepki önümüzdeki ay 366 kişi işten atılınca kopacak.

****************

UBP LEFKOŞA BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI KİMLER?

LTB seçimleri yaklaştıkça CTP dışında en iddialı parti olan UBP'nin de olası adayları konuşulmaya başlandı. Tabii bu konuda UBP'nin herhangi bir resmi kararı yok, sadece UBP Lefkoşa İlçesinde konuşulan isimleri bizzat ben sorum öğrendim.

"Ertan Birinci, Galip Bozalp, Kemal Deniz Dana, Hasan Sertoğlu" bu dört isim ağırlıklı olarak konuşuluyor.

*******************

GÜNÜN SÖZÜ

"Ve aşk öyle haindir ki;

Nerde imkansız varsa onu sever..."

-Özdemir Asaf

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.