Saray son kez devrede

Yayın Tarihi: 19/02/14 00:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+
**UBP tabanına daha düne kadar UBP-DP koalisyonunun çok yakında gerçekleşeceği bilgisi verildi. Tabanda bu yönde ciddi bir bekleyişe girdi. Bunun olmayacağı anlaşılınca, kendini kandırılmış hisseden taban Cumhurbaşkanı Eroğlu'na yoğun ziyaretler düzenleyerek bu koalisyonun olması için yoğun baskı yapıyor.

** Geçtiğimiz Pazar Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş ile Genel Sekreter Hasan Taçoy'u Saray'a çağırıp görüşmüş. Görüşmede Derviş bey, iki sağ partinin hem hükümette hem de yerel seçimlerde işbirliği yapması gerektiğine vurgu yapmış. Aksinesinin her iki parti içinde hayırlı olmayacağını anlatmış. Şubat sonuna kadar düşünüp karar vermelerini istemiş.

Geçtiğimiz gün kaleme aldığım UBP-DP koalisyonu hala mümkün mü yazısı oldukça dikkat çekti ve neredeysen günün en çok okunan üçüncü yazısı oldu yanılmıyorsam. Bundan anlıyoruz ki kamuoyunda hala böyle bir beklenti var. Bildiğiniz gibi Kıbrıs Postası en çok ziyaret edilen ve yakından takip edilen bir internet gazetesi.

CTP-DP hükümeti hiçbir dönem başarılı olamadıkları için bu hükümet döneminde de bu uyuşmazlık devam ediyor anacak öyle anlıyorum ki belediye seçimlerinden sonra ya kaderleri ortak olacak ya da metazori ayrılacaklar.

Önümüzdeki birkaç ayı birazdan konuşuruz. Güvenilir kaynaklardan gelen haberlere bakalım bir. Pazar günü yani şu geçtiğimiz Pazar Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş ile Genel Sekreter Hasan Taçoy'u Saray'a çağırıp görüşmüş. Görüşmede Derviş bey, iki sağ partinin hem hükümette hem de yerel seçimlerde işbirliği yapması gerektiğine vurgu yapmış. Aksinesinin her iki parti içinde hayırlı olmayacağını anlatmış. Şubat sonuna kadar düşünüp karar vermelerini istemiş.

Saray cephesinden gelen sıcak bilgiler bunlar.

Öyle anlıyorum ki Saray koalisyon için ve yerel seçimlerde işbirliği yapılması için son kez devreye girdi.

TABANDAN EROĞLU'NA BASKI VAR

UBP tabanına daha düne kadar UBP-DP koalisyonunun çok yakında gerçekleşeceği bilgisi verildi. Tabanda bu yönde ciddi bir bekleyişe girdi. Bunun olmayacağı anlaşılınca, kendini kandırılmış hisseden taban Cumhurbaşkanı Eroğlu'na yoğun ziyaretler düzenleyerek bu koalisyonun olması için yoğun baskı yapıyor. Zaten bu baskı üzerine Derviş bey, DP kanadını Pazar günü Saray'a çağırdı.

UBP'Yİ NASIL BİR SÜREÇ BEKLİYOR?

UBP-DP koalisyonun olabilmesi çok küçük bir ihtimal gibi duruyor, tabii bu on günde neler olur biter bekleyip görmek lazım. Serdar Denktaş'ın UBP aleyhine her yerde yaptığı kötü konuşmalar hepimizin kulağına geliyor. Eğer bunlar doğruysa sanırım Serdar bey mevcut 12 vekili ve partiyi kendinin sanıyor. Birleştiği kopabilecek hassas bir durumu var partinin. Bu gerçeği görmüyorsa çok ciddi hatalar yapacak demektir. Eğer UBP yeni bir koalisyona girmezse yapacağı tek şey iyi şekilde belediye seçimlerini karşılamak olacak ve bu nokta da Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun geçtiğimiz yıl olmayan desteği gündeme gelecek. Eğer Sn Eroğlu da gereken desteği UBP'ye verirse mevcut belediye sayısını birkaç daha artırarak bu seçimden çıkabilir çünkü adaya bağlı olmakla beraber hükümetin negatif imajı da bu seçimleri etkileyecek.

DP'Yİ NELER BEKLİYOR?

İşe bir de Demokrat Parti-UG tarafından bakalım. Bir kere Taçoy, Kaşif gibi isimler bu partiden bir yere kımıldamaz. Kımıldasa da bu isimlere UBP sıcak bakmıyor. Ancak diğer isimler için aynı şeyleri söyleyemeyiz çünkü DP'de olmalarının tek nedeni Derviş Eroğlu'na olan sadakatleri, gel dendiğinde arkalarına dahi bakmazlar, ki bunların içinde bakan olanlar dahi var. Demokrat Parti'yi yerel seçimlerde açıkçası pek şanslı görmüyorum ben. Hükümettedir, nimetlerinden yararlanacak diye düşünmeyin çünkü beklentileri karşılanmayan ve DP'de beklediğini bulmayan hem DP'li hem UBP'li insanlar var.

Bu nedenle Demokrat Parti çok da şanslı değil bu konuda. Mevcut belediye sayımı koruyayım diye bir algı varsa o zaman siz büyüyen değil hala yerinde sayan bir parti hedefiniz var derim.

UBP TABANI ÇOK KIRGIN

Özellikle işten çıkarılan ve çıkarılması gündeme gelen yüzlerce gencimiz bu duruma düştüğü için Serdar Denktaş ile UG kanadına çok kırgın. Kolay değil, bu insanlara söz verildi ve bu söz şimdi savsaklanıyor. Açıkçası Serdar bey verdiği sözü tutmayacak, bu belli oldu.CTP zaten biraz DP'den çekinmese ya da ne olacağını tam kestirse yüzlerce insanı işten çıkarmaya hazır. Tabii ülke de nasıl bir depremi tetikler. Kim kalır kim yıkılır o da ayrı bir konu. İşte bu kırgın UBP tabanına başta Derviş bey ile Özgürgün'ün sahip çıkması gerekiyor, bu insanlar olur da işten çıkarılırsa mevcut UBP'li belediyelere istihdam edilebilirler mesela.

En azın şu gerçek vaki oldu ki DP-UG artık UBP'li kandırıp da oylarını alamayacak. Fes düştü kel göründü.

***************

GÜNÜN SÖZÜ

"Gitmek gerekir bazen.. fazla yormadan daha çok bıktırmadan.. eğer vaktiyse ardına bile dönüp bakmadan."

Can Yücel

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.