İşbirliği askıda

Yayın Tarihi: 24/02/14 07:00
okuma süresi: 8 dak.
A- A A+

**Eğer Serdar Denktaş'ın UBP ile herhangi bir konuda işbirliği yapma niyeti olsaydı çoktan bu işbirliğini yapardı, en nihayet yılbaşında bu işbirliğini yapardı. Serdar beyin böyle bir niyeti yok, bu nedenle sürekli Hükümeti bozmayacağını açıklıyor. Adınız gibi emin olun Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun DP-UG içindeki gücünü bildiği için açık tavır sergilemeye çekiniyor. Velev ki niyeti olsaydı biz bugün UBP ile DP'nin ortak kaderlerini yazıyor olurduk, bir sene sona Denktaş'ın Talat'ını elini kaldıracağını konuşacağımız gibi.

**Demokrat partinin ileri gelenleri Cumhurbaşkanı Eroğlu adına yalan bilgiler yaymaya çalışıyorlar. Bu bana bir tek kaynaktan gelmiyor, birçok kaynaktan geliyor, doğru olup olmadığını çıkıp Derviş beyin açıklaması gerekir, çünkü O'nu kullanarak bu yalanlar yayılıyor; DP'li kaynaklar "Derviş bey Hükümetin bozulmasını istemiyor, şu an Ankara da buna sıcak bakmıyor, Kıbrıs meselesinde yakında gelişmeler olacak ve de yakında geçecek önemli yasalar var, bundan CTP'nin yıpranmasını istiyor, o nedenle saray UBP-DP koalisyonu konusunda isteksiz"…. Diyorlar…

Öncelikle belirtmeliyim ki UBP ile DP'nin yerel seçimlerde işbirliği yapmasına bende karşıyım, koalisyon olmalarına değil ama. Koalisyon farklı bir durumdur ancak yerel seçimlerde böbürlenip böbürlenip duran Demokrat Parti'nin gücünü görmek lazım. Bakalım öğündükleri kadar var mılar? Dahası kolay kolay aday bulup çıkarabilecekler mi?

Netice de bu benim düşüncem ancak sizlere olup bitenlerden haber verelim. UBP içindeki güvenilir kaynaklarım UBP-DP işbirliğinin kelime anlamıyla askıda olduğunu ve görüşme için henüz hiçbir hareketlenmenin olmadığını bana aktardılar.

DENKTAŞ UBP'Yİ SADECE KULLANMAK İSTİYOR

Serdar Denktaş her ne kadar da sözünü tutmayan bir siyasetçi olsa dahi adam kaç gündür açıklıyor hükümeti bozmayacağını, çünkü bu saatten sonra hükümeti bozma durumu da yok. Aman da aman Kıbrıs meselesi var, Türkiye istemez diye değil. nasıl ki Yıllarca UBP, DP'yi kullanmışsa, DP'nin de eline bir fırsat geçti ve hem seçimlerde hem de kurultayda UBP'yi tepe tepe kullandı. Tabii bu kullanıma şartlı izin verildi bunu hepimiz biliyoruz, yazdık da zaten kaç kez.

Önceki yıllarda Serdar Denktaş ile Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun hiçbir şekilde anlaşamadığını da hepimiz biliyoruz.

Sonuç olarak her ne kadar her iki partinin işbirliği yapması için komiteler kurulmuş olsa dahi henüz bu yönde Demokrat parti cephesi hareketlenmiş değil.

Özgürgün'ün koalisyonu da görüşeceksiniz talimatı kendi ekibine şundan geliyor, çünkü eğer koalisyon konusunda bir anlaşmaya varılmazsa yerel seçimlerde DP UBP'yi de kullanarak belediye sayısını artıracak ve hükümeti de bozmayacak.

Yaşanması muhtemel gelişmelere bir açıdan bakmamız mümkün değil.

Serdar bey hiçbir şekilde ne UBP ile işbirliği ne de koalisyon istiyor, naz yaptığı falan da yok, o halinden memnun ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de Talat'ı destekleyecek.

SARAY ÇOK RAHATSIZ

Dedik ya DP-UG oluşumu ve bu tehlikeli macera Saray ile Serdar Denktaş arasındaki ortak bir anlaşma sonrasında yapıldı. Gelin görün ki Serdar bey bu anlaşmadan caydı ve kenar kenar CTP'ye kayıyor. Bu durumu net olarak gören Saray her gün için Serdar Denktaş'a ve UG içindeki yapıya inanılmaz bir baskı yapıyor. Çünkü anlaşma bu değildi.

"İrsen Küçük'ten kurtulup sağda bir parti olmaktı Saray ile Denktaş arasında yapılan anlaşma. Hatta UBP ile DP fesh edilecek ve yeni bir parti kurulacaktı, bu partinin başını da zaman içinde Serdar Denktaş gelecekti ve sağın lideri olacaktı" , ne oldu ki bu anlaşmaya Serdar Denktaş şu an uymuyor..

TÖRE CİDDİ VE DEVAMI ANSIZDAN GELEBİLİR

Zorlu Töre iki partinin birleşmesini ya da koalisyon yapmasını en çok isteyenlerden. İstifa edeceği haberleri doğru, bu ihtimal var. bunun nedeni hem ideolojik hem de oluşacak yeni kabine de şiddetle bakan olma isteği. Yalnız durum sadece Töre'den ibaret değil, bunu burada söyleyip bırakalım. Saray'ın önüne gidip oturun bakın bakalım DP'den kimler gelir kahve içmeye.

SON TARİH 28 ŞUBAT

UBP-DP işbirliğinin son uzlaşı tarihi ay sonu. Bu tarihe kadar adımlar atılmazsa yani içine girdiğimiz bu hafta gerekli adımlar atılmazsa bir anlaşma olasılığı biter. Sonra herkes başına geleni çeker mi? Hayır öyle olmaz bu sefer de DP, CTP'ye döner.

DENKTAŞ'IN ÇEKİNCESİ NE?

Herkes sanıyor ki UBP ile DP işbirliği yapacak, bunun olmayacağını bize kaynaklarımızın söylemesine gerek yok, sürekli bilgi geliyor olsa da olayların gelişine bakıp anlamak hiç de zor değil. Eğer Serdar Denktaş'ın UBP ile herhangi bir konuda işbirliği yapma niyeti olsaydı çoktan bu işbirliğini yapardı, en nihayet yılbaşında bu işbirliğini yapardı. Serdar beyin böyle bir niyeti yok, bu nedenle sürekli Hükümeti bozmayacağını açıklıyor. Adınız gibi emin olun Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun DP-UG içindeki gücünü bildiği için açık tavır sergilemeye çekiniyor. Velev ki niyeti olsaydı biz bugün UBP ile DP'nin ortak kaderlerini yazıyor olurduk, bir sene sona Denktaş'ın Talat'ını elini kaldıracağını konuşacağımız gibi.

EROĞLU ADINA YALAN BİLGİ YAYIYORLAR

Demokrat partinin ileri gelenleri Cumhurbaşkanı Eroğlu adına yalan bilgiler yaymaya çalışıyorlar. Bu bana bir tek kaynaktan gelmiyor, birçok kaynaktan geliyor, doğru olup olmadığını çıkıp Derviş beyin açıklaması gerekir, çünkü O'nu kullanarak bu yalanlar yayılıyor; DP'li kaynaklar "Derviş bey Hükümetin bozulmasını istemiyor, şu an Ankara da buna sıcak bakmıyor, Kıbrıs meselesinde yakında gelişmeler olacak ve de yakında geçecek önemli yasalar var, bundan CTP'nin yıpranmasını istiyor, o nedenle saray UBP-DP koalisyonu konusunda isteksiz"..

Aynen yaydıkları bu usta. Ben bu bilgileri Saray'a yakın kaynaklardan teyit ettim.

*Bu işbirliği ve koalisyonu Derviş beyden daha çok isteyen biri var mı diye sormak lazım. CTP'nin hergün için güçlenmesi Talat'ın seçim kazanması anlamına geliyor, Derviş bey bunu ister mi?

*Ankara, değil Denktaş'ı koalisyonda zannımca siyasette bile görmek istemez, bu nedenle Denktaşsız bir UBP-DP isteyebilirler. Ve bunun olması için engel de yok artık!!

Sonuç !

Yakında yüzlerce UBP'li işten atılacak. UG'liler artık bir DP'li mi yoksa UBP'li mi olduklarını, ideoloji mi yoksa menfaat için mi DP'ye katıldıklarını, ustaları Derviş bey mi Serdar bey mi gösterecekler.. bunu hep birlikte göreceğiz; "Kaşif, Taçoy, Serdaroğlu, Bakırcı, Berova,Gündüz"..

Kıbrıs'a yaz erken gelecek, belli oldu..

***************

GÜNÜN SÖZÜ

Hiç uykum yok bana biraz masal anlatır mısın sevgilim ?

Mesela seni seviyorum de , ayakta uyurum...

Küçük İskender

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları