İşbirliği oluyor gibi

Yayın Tarihi: 26/02/14 07:57
okuma süresi: 5 dak.
A- A A+
UBP-DP işbirliği konusunda yapmış olduğum son nabız yoklamaları sonrasında Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun devrede olduğu ve gerçekleşmesi gerçekten zor olan işbirliğini sağladıkları ve son rötuşları yaptıkları yönünde. Bildiğiniz gibi en geç Cuma gününe kadar işbirliğinin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği kesinlik kazanacak.

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün başta olmak üzere partinin geniş bir tabanı Serdar Denktaş'ın kendini sağın yeni lideri gibi görmesinden son derece rahatsız anacak siyasi dengeler işe duyguların karışmasını da engellemiş durumda.

Ulusal Birlik Parti'nin B planı da hali hazırda bekliyor, olası bir işbirliği olmaması halinde UBp muhtemel adaylarını Gazimağusa hariç belirlemiş durumda. Bir tek Lefkoşa haricinde diğer bölgeler tek isimle garkını almış durumda.

Lefkoşa: Hasan Sertoğlu, Ertan Birinci, Kemal Altuncuoğlu, Kemal Deniz Dana

Girne: Nidai Güngördü "önceki seçimi 240 oyla kaybetmişti"

Güzelyurt: Mahmut Özçınar

İskele: Halil Orun

Gazimağusa : ???

Beş büyük ilçe de durum böyle. Bu UBP'deki son durum. Dün de yazmıştım eğer işbirliği olmazsa bu plan çalışacak, eğer olur da iki parti işbirliği yaparsa "LEFKOŞA, GÖNYELİ, ALAYKÖY, AKINCILAR.. UBP'NİN", "GİRNE-GAZİMAĞUSA-DEĞİRMENLİK..DP-UG'NİN".. işlemi çalışacak.

Öyle görünüyor ki her şey yolunda giderse bugün her şey şekillenecek.

CTP'DE LEFKOŞA VE GİRNE GERGİNLİĞİ

Lefkoşa TürK Belediye Başkanı Kadri Fellahoğlu'nu hepimiz severiz ve hiçbir şekilde belediye başkanlığı yapacak düzeyde biri olmadığını biliriz. Yani Sn Fellahoğlu Lefkoşa hariç tüm belediyelere başkanlık yapabilir ama LTB gibi son derece sıkıntılı bir yer Kadri bey gibi bir beyefendiye göre değil. LTB kelime anlamıyla bir kabadayı istiyor şu an. Bu kabadayı da ya Kutlay Erk'tir ya da Hasan Sertoğlu'dur. İkisi de mizaç olarak serttir ve kabadayıları işten atabilir. Ama beyefendi işi değil LTB.

Tabii CTP'de Özkan Yorgancıoğlu cephesi Kadri beyi destekliyor, vakti zamanında Kadri beyi LTB gibi bir ateşe atıp vekil kalmamasını sağlayanlar onu yine bu dönem aday yapıp seçimi kaybederek eve gitmesini de isteyeceklerdir. Kadri bey aday olması halinde bir UBP-DP işbirliğine karşı hiçbir şansı yoktur.

Her ne kadar kabul etmese de Kutlay Erk konuşulan diğer isimlerden biri, Erk'in bu konuda pazarlık halinde olduğu ve kadri bey yerine aday olarak gösterilebilme durumu var. bu bilgiyi CTP içindeki kaynaklarımızdan alıyoruz.

Öte yandan Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın'a karşı net bir duruş var. Parti, Sn Aygın'ı istemiyor, bir önceki seçim de de adaylığı hayli kriz yaratmış ve Aygın 240 oyla kazanmıştı. Ne yazık ki Aygın hakkında çok dedikodu da var. tabii biz bir dedikodu memleketiyiz, bu nedenle bu konuyu deşmeyeceğim. Ama Sümer başkanın aday olmayabileceğini duymamla birlikte aday olacağına kesin gözle baktığım insanlardan biridir.

GAZİMAĞUSA'DA KAYALP ÇOK RAHAT KAZANIR

Bir önceki belediye başkanlığı seçimlerini hatırlayalım, UBP-DP ortak adayı Dr Hasan Kunter'di ve Kunter çok iyi bir adaydı, buna rağmen % 46 oy alabilmişti, bizzat basın danışmanlığını ben yürütmüştüm, Kunter'in. Peki neden kazanamamıştı Kunter bu kadar iyi bir aday olmasına karşın; çünkü başta Ahmet Kaşif olmak üzere Kaşif-Eroğlu çekişmesinden ötürü ve bilimum bazı UBP vekilleri Kayalp ile çalışmıştı. Diğer UBP vekillerinin de Kayalp ailesiyle ticari ilişkileri vardı.

Yani işin özeti Kayalp'in karşısına çok iyi bir aday dahi çıksa UBP-DP'deki ilahlar Kayalp'i destekleyeceği için Kayalp kazanacak; tabii CTP'deki önemli bir zumre de Kayalp'in karşısındaki adaya oy verecekler geçen sefer ki gibi denize gitmek yerine. Bunu bir yere yazın!!!

Sonuç olarak bugün UBP ve DP ile ilgili son durum şekillenecek ve yalnızca yerel seçimlere yönelik değil Hükümete yönelik değişiklikler olacak.

Bugünü bir görmek lazım..

*************

GÜNÜN SÖZÜ

Ne kadar değişirsen değiş. İlk nerede mutlu olduysan, hep oraya çevirirsin kafanı...

Jean CRİSTOPHE

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.