Satrancı Eroğlu kazandı: Talat uyarmıştı Özkan Bey!!!

Yayın Tarihi: 04/03/14 09:44
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+
**Özkan beyi başbakan yapan Talat'ın da kendisidir, sonra noldu, Talat'a düşman olan cephe her ikisinin de arasını açtı, peki şimdi noldu? Özkan beyi yemek için hazırda bekleyen cephe hükümetin bozulmasını dört gözle bekliyor ve bu hükümet bozulacak ve Özkan beyin genel başkanlığı da olağanüstü kurultayla son bulacak.

**Derviş bey baktı ki olmuyor elini masaya vurdu ve sözünü yürüttü. Yapıya bakarsanız, Derviş bey haklı. Netice de ortada bir anlaşma varsa ve bu anlaşma düne kadar başarıyla uygulanmışsa Serdar beyin bunu bozma hakkı yok.

**Önümüzdeki dört ay içerisinde UBP yeniden güçlenecek önemli belediyeleri kazanacak, Derviş bey yeniden Cumhurbaşkanı olacak, Talat aday dahi olamayacak ve CTP 21 vekille sert muhalefet dahi üstlense bir şey değişmeyecek.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu'nun yerinde olmak istemezdim doğrusu; tam her şey yoluna girmişti ki bir anda hükümet ortağı Serdar Denktaş UBP ile nişanlanma kararı aldı. Ee bilirsiniz; Kıbrıs Türk Kültüründe nişandan hemen sonra nikah kıyılır. Ve bu nikah çok kısa süre sonra kıyılacak.

Daha önce de yazdık Serdar beyin kesinlikle bu hükümeti bozma niyeti yoktu; Derviş bey ile bir işbirliği yaptı ve işbirliğin geri kalan süresini uygulamama kararı aldı. Gelin görün ki Cumhurbaşkanı Eroğlu, Denktaş'ı sarayda yapılan toplantılarda defalarca kez uyardı "vekiller de oylar da emanet, ona göre" diye. Bu yalansa çıkıp biri inkar etsin yalanlasın.

Derviş bey baktı ki olmuyor elini masaya vurdu ve sözünü yürüttü. Yapıya bakarsanız, Derviş bey haklı. Netice de ortada bir anlaşma varsa ve bu anlaşma düne kadar başarıyla uygulanmışsa Serdar beyin bunu bozma hakkı yok.

Yani siyasette artık çocukluğa gerek yok.

ÖZKAN BEY'İN KÖTÜ TALİHİ

İnsan olarak böyle temiz adam bulamazsınız; Başbakanımız çok temiz ve düzgün bir insandır. Kötü niyeti yoktur, kötü niyetli olsa zaten politikacı olurdu, her şeye küsmezdi. Ben insanlığını ve adamlığını pek çokşeyin üstünde tutarım Özkan beyin.

Ama biz bu uyarıları aylar öncesinde yaptık. Serdar Denktaş bu yolu Özkan bey ile yürüyemez, CTP ile yürütemez. Saray buna izin vermez. Derviş bey siyaseten o kadar bir güçlüdür ki CTP'nin dahi içini karıştırmıştır, CTP'den aday olan vekiller seçim kaybetmiştir.

En kolay kin tutan ve en kolay barışan siyasilerden biridir. Ankara hükümeti bile CTP-UBP hükümetinin kurulması için bastırdı, açık uyarıda bulundu. İkinci Cumhurbaşkanı Talat, Eroğlu'nun UBP'den uzak tutulup da yeniden Cumhurbaşkanı olabilmesi için inanılmaz çağrılarda ve baskılarda bulundu, az kalsın Talat'ı partiden atıyorlardı.

Özkan beyi başbakan yapan Talat'ın da kendisidir, sonra noldu, Talat'a düşman olan cephe her ikisinin de arasını açtı, peki şimdi noldu? Özkan beyi yemek için hazırda bekleyen cephe hükümetin bozulmasını dört gözle bekliyor ve bu hükümet bozulacak ve Özkan beyin genel başkanlığı da olağanüstü kurultayla son bulacak.

Biz bunları ve olacak olanları çok önceden yazdık defalarca kez dile getirdik ama ne Özkan bey ne de onu yönlendirenler dinlemedi.

UBP ile vakti zamanında hükümet kursaydı CTP hem DP'yi küçültecekti hem Derviş beyin gücünü ortadan kaldıracaktı hem Talat'ı yeniden Cumhurbaşkanı yapacaktı hem de Ankara'dan gerekli maddi gücü alıp uzunca bir süre iktidarda kalacaktı.

Hatta ilerleyen yıllarda Özkan bey Cumhurbaşkanı dahi seçilecekti çünkü temiz bir kişiliği var ve bu halk Özkan beyi Reisi Cumhur yapardı bu ülkeye.

Peki şimdi ne oldu bile bile lades.

Evet CTP bile bile lades oldu ve bu film bitti. CTP halk önünde mazlumu da oynayamayacak çünkü göreve geldiği ilk günden beri sadece zam yapan bir hükümet modeli çizdi.

Zam ve işten atma üzerine bir politika izledi. Bu yanlış bir hükümet tarzı oldu. Hükümet biraz koltuğuna ısınır da öyle yapar zammını da işten atmayı da.

Yani UBP-DP işbirliği ve hükümeti meşru bir çocuk olarak doğacak ve tören alanındaki yerini alacak.

Demek ki neymiş Talat gibi bir büyüğün sözünü zamanında dinlemek lazımmış.

Önümüzdeki dört ay içerisinde UBP yeniden güçlenecek önemli belediyeleri kazanacak, Derviş bey yeniden Cumhurbaşkanı olacak, Talat aday dahi olamayacak ve CTP 21 vekille sert muhalefet dahi üstlense bir şey değişmeyecek.

UBP CEPHESİNDEN GELEN BİLGİLER

UBP'deki kaynaklarımız her şeyin yolunda gittiğini, ilerleyen sürecin sağda yeni ve tek bir parti altında toplanılabileceğini dahi söylüyor. UBP ile DP'nin henüz nerede aday çıkaracaklarını belirlemediklerini ve öyle anlatıldığı gibi pürüzler olmadığını anlattılar. Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun kurultay döneminden kalan ve kurultayda İrsen Küçük'ün yanında yer alan bazı belediye başkanlarının aday olmasını veto ettiğini ve ve veto edilen bu belediyelerin Demokrat Parti kanadına verilebileceğini söylüyorlar.

Hayırlısı olsun ne diyelim. İyi oynayan kazanmış işte..

***************

GÜNÜN SÖZÜ

Savaşta Askerler ölür, Krallar konuşulur.

Troy

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları