Erk'e kulak verin!: "UBP+DP mi"? yoksa CTP+TDP+"yeni oluşum mu?"

Yayın Tarihi: 05/03/14 08:00
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+
**CTP MYK'sı her sıkıyı gördüğünde delegeye sorma kararı alır. Bir partinin en üst organı parti meclisidir. Öyle görüyorum ki CTP'nin şu an ki tavan ekibi yani yönetimi elinde bulunduran ekip hiçbir şekilde hükümetten çekilmek istemiyor. Bu nedenle işi oyalayıp uzatacaklar ama her ne yapılırsa yapılsın CTP'deki ilahlar hükümeti bozacaklar

** Her ne olursa olsun CTP yerel seçimleri hükümette kalarak göğüsleyecek ancak haziran ayından sonra hükümeti bozup da sahneyi UBP ile DP'ye bırakacak mı asıl sorgulanması gereken soru bu. Birçoğumuz önemli bir ayrıntıyı kaçırıyoruz. Benim bildiğim CTP, yani CTP'nin Talat ve Soyer kanadından bahsediyorum ki CTP'de ciddi anlamda söz sahibidirler CTP-TDP ve bir başka oluşum yaratabilirler.

CTP adına siyaseten oldukça ilginç bir dönemden geçiliyor.Özkan bey ile birlikte bir grup ki bu grubun içinde Sn Kayalp da var hükümetin pek sonlanmasını istemiyorlar. En azından benim aldığım duyumlar böyle; ancak CTP'de bir başka büyük bir grup var ki Talat-Soyer-Adem-Kalyoncu ve daha birçok vekil bir an önce hükümetin sonlanmasını istiyorlar. CTP parti meclisi dün gece geç saatlere kadar sürdü; bu nedenle sonucunu hep birlikte göreceğiz ancak dün bazı dominant CTP'lilerle görüştüm ve durumun son derece kritik olduğunu anladım.

Bir kere Yorgancıoğlu'nun karşısında duran ve hem Parti meclisini hem de MYK'sını elinde bulunduran cephenin son derece sert bir üslupla hükümetin sonlandırılmasını zorlayacaklarını öğrendim. Her ne kadar da Özkan bey CTP genel başkanı olsa dahi CTP'de işler genel başkanla yürümüyor bunu hepimiz biliyoruz.

ERK NE DEMEK İSTEDİ?

Kutlay Erk son zamanlarda olası koalisyon bozulma senaryoları konusunda son derece farklı bir üslup kullanıyor. "Ne yapacağına CTP karar verir" derken Erk'in bu açıklaması son derece düşündürücü geliyor bana. Evet CTP 21 vekile sahip ama arkasında Ankara desteği yok; yani bunu söylememdeki kasıt şu; CTP hükümeti bozup TDP ile ve transferle yeni bir hükümet kurabilir mi?

Aylar önce olası senaryoları UBP Genel başkanı Hüseyin Özgürgün'e sorduğumda "her şey olabilir ancak 2006'yı hatırla CTP-ÖRP formülü yine uygulanabilir" demişti.

İşte Özgürgün'ün bu değerlendirmesiyle Kutlay Erk'in sürekli aynı temaları işlemesi kelime anlamıyla örtüşüyor.

TDP hakla bir UBP-DP hükümetine mesafeli duruyor; diğer yandan bir sol parti ve Cemal başkanın sağ bir hükümeti savunacak hali yok. Her ne kadar CTP-TDP birbirini sevmese de siyasette işbirlikleri bitmez. İşte Erk'in ne olup biteceğine CTP kara verir demesi bundan kaynaklanıyor olabilir mi?

2006 yılında aynı sıkıntılar yine yaşanmıştı. Yine CTP-DP hükümeti vardı ve bir gece de ÖRP kurulmuştu. İşte bu nedenle siyaset hiç beklemediğimiz bir farklı gelişmeye de gebe olabilir.

DELEGE'YE NİYE SORACAKSINIZ?

CTP MYK'sı her sıkıyı gördüğünde delegeye sorma kararı alır. Bir partinin en üst organı parti meclisidir. Öyle görüyorum ki CTP'nin şu an ki tavan ekibi yani yönetimi elinde bulunduran ekip hiçbir şekilde hükümetten çekilmek istemiyor. Bu nedenle işi oyalayıp uzatacaklar ama her ne yapılırsa yapılsın CTP'deki ilahlar hükümeti bozacaklar, bozmak zorundalar da ondan. DP mi UBP mi olsun koalisyon çalışmalarını hatırlayın, işi uzattıkça uzatmış, bölgesel delegelere kadar dahi sormuşlardı.

CTP demokrasisine hiç uymayan ve eşine benzerine rastlanmamış bir çare üretimi, ya da kaçış diyelim biz buna.

HAZİRANA KADAR DEVAM

Tekrar belirtmekte fayda var her ne olursa olsun CTP yerel seçimleri hükümette kalarak göğüsleyecek ancak haziran ayından sonra hükümeti bozup da sahneyi UBP ile DP'ye bırakacak mı asıl sorgulanması gereken soru bu. Birçoğumuz önemli bir ayrıntıyı kaçırıyoruz. Benim bildiğim CTP, yani CTP'nin Talat ve Soyer kanadından bahsediyorum ki CTP'de ciddi anlamda söz sahibidirler CTP-TDP ve bir başka oluşum yaratabilirler.

ÖRP örneğinin çok daha farklı bir yapıda gelişmiştir, tam olarak benzeştiremeyiz ama bilhassa DP'deki bazı vekiller yeni bir oluşum için aradan çıkabilirler, herkesin bir albenisi var değil mi?

******************

ÖZSEZER'E UBP VE DP'DEN TEKLİF

Hani gündemimize düştü diye yazalım. UBP Belediye Meclis üyesi Mehmet Özsezer'e duyduğuma göre Demokrat Parti kanadından net belediye başkanlığı teklifi gitti. Öğrendiğime göre Özsezer, partisi UBP ile bu konuyu alt zeminde yokladı ve olası bir UBP-DP dayanışması adı altında hem UBP hem DP kanadı Özsezer'in Yüksel Çelebi'ye karşı aday çıkabileceğini söylüyorlar. Elbetteki Çelebi güçlü ve önemli bir rakip. Özsezer'in bu seçimi iyi değerlendirip soğuk kanlılıkla adım atması gerekiyor.

***********

AMCAOĞLU DA ADAY

Gönyeli de işler yakında kızışacak . Gönyeli belediye başkanı Ahmet Benli henüz aday olup olmama konusunda net değil. açıkçası ben konuşmalarında aday olacağı sinyalini alıyorum. Öte yandan Olgun Amcaoğlu da UBP-DP ortak adayı olarak artık kesinlik kazandı. Benli'nin aday olması halinde Amcaoğlu'nun bu seçimi kazanması öyle pek de kolay değil ancak Benli ola ki aday olmazsa ve CTP iyi bir aday çıkaramaz Amcaoğlu bu seçimi rahatlıkla kazanır. Benli bu durumu da iyi düşünmeli.

**************

KAYALP KALE GİBİ SAĞLAM ÇÜNKÜ

Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp'in başkanlığı kaya gibi sağlam. Bunun nedeni Mağusa'ya yaptığı yartımlar değil mevcut bütçesiyle bugüne kadar Mağusaya çok daha iyi işler yapması gerekirdi ancak her ne kadar DP kanadı UBP'nin de desteğiyle seçime ortak aday çıkaracak ise de UBp ev DP'deki ilahlar Kayalp'i destekleyeceği için Kayalp'in karşısına çıkacak bir adayın ben pek şansı olduğunu düşünmüyorum, velev ki UBP-DP ortak adayın tam olarak arkasında dursun.

************

GÜNÜN SÖZÜ

Verdiği umudu geri alan,
Aldığı âh'ıda Güle Güle Kullansın.

ANONİM

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları