Şimdi de CTP-UBP mi?

Yayın Tarihi: 07/03/14 07:53
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+
CTP kaynıyor hem de ne biçim kaynıyor. Özkan Yorgancıoğlu'nun karşısında bulunan ve önemli bir etkiye sahip olan cephe Yorgancıoğlu'na hükümeti bozmadığı için ateş püskürüyor. Ve bu ekip şimdilerde ısrarla CTP-UBP hükümetinin tam zamanı demeye başladı.

Siyaset kelime anlamıyla alt üst oldu desek yeridir. Nasıl olacak bu işler bazen hepimiz şaşırıyoruz. Diyor ki CTP'liler "o zamanlar CTP-UBP mümkün değildi ama şimdi mümkün"; ee peki DP, UBP ile işbirliği yapacak siz DP'nin işbirliği yaptığı bir partiyle nasıl hükümet kuracaksınız?

Doğrudan aklımıza gelen soru bu. Bunun mantıklı hiçbir açıklaması yok. Günün sonunda çizgi olarak UBP ile DP aynı noktada. Peki neden şimdi CTP, Demokrat Parti'yi cezalandırma kararı aldı?

Bu soruların eğer mantıklı bir cevabı yoksa, CTP, Demokrat Parti'nin hükümeti bozmasından korktuğu için blöf yapıyor diye düşüneceğiz haliyle; aksi inkar edilemez.

Peki ne kadar mümkündür CTP-UBP koalisyonu bunu da değerlendirmek lazım. Ne kadar ilginçtir ki bunu birkaç gün önce ben kaleme aldım ve ilk başta CTP-UBP kurulsaydı bu hükümeti Ankara'nın da destekleyeceğini ve Talat'ın cumhurbaşkanlığı seçiminin önünün açılacağını günlerce yazdık.

Sonuç; sonuç ortada. Zaten kurulduğu ilk günden itibaren sürekli tartışma halinde olan iki parti oldu CTP ile DP. Hep kavga ettiler. Bakanlar kurulundan tutun da bütçe görüşmelerine kadar hep kavga ettiler. Hala kavga halindeler de ama ben Demokrat Parti'nin hükümeti bozan taraf ben olmayacağım açıklamasını son derece samimiyetsiz buluyorum.

Neden DP hükümeti bozan taraf olmasın, bozunca ne olacak suçlu mu olacak? Bir tür çocuk oyunu gibi geliyor açıkçası.

CTP-UBP MÜMKÜN MÜ?

Tek kelimeyle hayır, böyle bir hükümet olasılığı artık çok çok zayıf. En azından Özkan bey Genel Başkan olduğu sürece bu mümkün değil. işin aslına bakarsanız UBP genel başkanı Özgürgün, Serdar Denktaş ile değil hükümet beleş pilav yemeğe bile gitmeyi istemez. Aynı durum Serdar bey içinde geçerli.

Geçmiş zamanda eğer CTP, UBP'ye oyun oynamasaydı çoktan böyle bir hükümet kurulurdu.

Şimdi düşünürken dahi nasıl olacak diye insan kendi kendine soruyor. Haaa bizim ülkede olmayacak şey yok tabii o ayrı.

Siyasi ahlak ve denge diye bir şey yok artık bizde bunu hepimiz biliyoruz.

Bir CTP-UBP hükümeti ancak; AK Parti yerel seçimlerini başarıyla atlatıp da rahatlarsa ve Kıbrıs'a dönüp bakabilirse gerçekleşebilir. Çünkü Ankara'nın Serdar Denktaş'ın olduğu bir hükümeti desteklemediğini ve mesafeli durduğunu hepimiz biliyoruz. İşte bu nedenle mart seçimlerinden sonra tamamen dikkatini Kıbrısa yeniden çevirirse bu olur ve emin olun ki Cumhurbaşkanı Eroğlu da böyle bir hükümeti destekler.

UBP-DP KOALİSYONU OLUR MU?

Bu sorunun cevabı külliyen hayır. Nedeni ise çok basit; her iki parti de birbirini istemiyor. Ancak yerel seçimlerdeki işbirliğinden DP zararlı çıkacak.

Demokrat Parti ne Girne'yi, Mağusayı ve ne de Değirmenliği kazanmayacak. Kazanması mümkün değil sebeplerini ilerleyen günlerde yazarım; ancak aynı zamanda UBP ile de koalisyon kurmayacak çünkü aynı hükümetin devam etme ihtimali az da olsa hala var.

Sözde aynı görüşte olan ancak birbirini çekemeyen iki partinin hükümet ortağı olması pek kolay değil.

Peki o olmaz bu olmaz ne olacak diye sorabilirsiniz.

Son bir haftaya kadar bu herkes gibi benim içinde karanlık bir durumdu ancak fotoğraf artık net.

CTP; koalisyon hükümetini DP'ye bırakmayacak ve ya UBP ile ya da yeni oluşumlarla yoluna yürüyecek. Bunu da yaparken Ankara'dan net bir destek alacak. Hem de iyi bir destek. DP'nin içinde olmadığı her hükümete Ankara destek verir.

Soyer cephesi ve diğer vekiller Serdar Denktaş'ı hiçbir şekilde istemezken siz UBP-DP ya da CTP-DP koalisyonları değil de bu iki oluşumun dışında her şeyi düşünün derim.

****************

HER İKİSİ DE OLDUKÇA BAŞARILI

Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli ve Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi ile dün birlikte bir yemek yedik. Uzun uzun belediyelerin yaşadığı zorlukları ve her ikisinin de belediyecilikte başarılı olmak için verdikleri mücadeleyi konuştuk. Bir gerçek var ki Yüksel Çelebi belediye başkanı olduğunda Dikmen'de sadece seçim zamanı asfalt dökülüyordu şimdi ise yapılan projelerin ardı arkası kesilmiyor. Benli ise Gönyeliye belediye başkanı olmasından sonra Gönyeli'nin hem aldığı göç arttı hem toprak değeri yükseldi. Malum hükümet krizi kapıda ve her şey bugün netleşecek. Hem Benli ile hem de Çelebi ile yaptığım söyleşiyi pazartesi günü daha geniş bir şekilde yayınlayacağım.

**************

ARTER UBP-DP ORTAK ADAY

Geçtiğimiz akşam Gazimağusa'da toplanan DP ilçe Gazimağusa'nın tanımış simalarından İsmail Arter'i ortak aday olarak ilan etti. İsmail bey son derece kıymetli ve değerli bir insan. Umarım bu seçimlerde UBP ile DP tam anlamıyla kendisine destek verir ve bu seçimleri başarıyla kazanır. Sn Arter'e tavsiyem Ahmet Kaşif başta olmak üzere, Ersan Saner, Sunat Atun'u yanından hiç ayırmasın!!!

**************

GÜNÜN SÖZÜ

Eğer kendi ad-şanına saygı ediyorsan iyi kaliteli kişiyle otur-dur çünkü, tek olmak kötü dostluktan iyidir.

George Washington

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları