CTP'ye yakıştıramıyorum

Yayın Tarihi: 10/03/14 07:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

Geçtiğimiz hafta CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk ile bir program yaptık genç tv de. Hayli de iyi bir programdı açıkçası. Oldukça sert demeçleri oldu Erk'in; özetle hiçbir şekilde Serdar Denktaş'a boyun eğmeyeceklerini ve CTP'nin ezber bozan bir parti olduğunu, UBP dahil her türlü hükümet alternatifini, erken seçimi dahi çekinmeden uygulayabilecek noktada olduklarını anlattı bana.

Kelime anlamıyla CTP'yi savunan ve meydan okuyan bir genel sekreter vardı karşımda. Buraya kadar her şey tamam. Zaten CTP adına olması gereken de bu.

Bildiğiniz gibi Cuma günü Başbakanlıkta Hükümet bir kez daha masaya yatırıldı. Toplantı bittiğinde Serdar Denktaş oldukça keyifliydi, yüzündeki gülümsemeden sadece şu ifade çıkıyordu "UBP'de CTP'de bana mahkum, ben ne dersem o olur". Evet aynen bilinçaltı gülümsemesi buydu.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu'nun açıklamalarını gördük sonrasında, son derece tedirgin, alttan alan ve yumuşatılmış bir açıklamaydı.

Belki Özkan beyin biraz da tarzı böyle ama ülke siyasetinin alışık olduğu bir tarz değil. bir başka değişle Talat ya da Soyer tarzı değil.

Neydi Özkan beyin açıklamasının özeti "bir bakacayık bakalım, DP eğer, tam anlamıyla UBP ile işbirliği yaparsa hükümeti bozmaya kadar gideceyik, yani genel bir işbirliği yapmazsa bozmayabilirik"..

Usta! Açıklamanın Kıbrıs dilindeki açıklaması buydu. CTP çok mecbur kalmadıkça bu hükümeti bozmayacak, partneri kiminle istediği kadar flörtleşsin hiç önemli değil CTP için.

Öyle anlıyorum ki CTP'yi şu an yönetenlerin siyasi mantığı bu.

Kutlay Erk'in sert ve meydan okuyan açıklamalarını berhava eden bir açıklama yaptı Başbakan. Ve tüm kararları almada ve yürütmede Parti meclisinin yetkili kıldığı MYK ve tek isim Özkan bey.

Yani CTP'nin bu kadar bağırması boşunaymış diyesim geliyor içimden. Öyle olduğuna inanmak istemesem de.

Siyasettir diyerek üstünü örteceğiniz bir olay değil bu. Bakınız Demokrat Parti şu yedi aylık hükümet döneminde CTP'yi kaç kez dövmüş:

  1. Hükümetin ilk bakanlar kurulu. Küçük ortak Serdar Denktaş, bakanlar kurulundaki koltuğunu başbakanın koltuğunun yanına çekti ve oturdu; başbakan sadece buna sessiz bir üslupla tepki verdi.olay kameraların kayıtta kalması sonucu ortaya çıktı. Siyaseten DP, CTP kelime anlamıyla aşağıladı ve 12 vekil 21 vekile denktir mesajı verildi. Serdar Denktaş bunu bilerek yaptı. CTP sineye çekti.

  2. " birkaç ay önce Demokrat Parti, UBP-TDP ile işbirliği yaparak CTP'ye karşı geçicilerin istihdamından vazgeçilmesiyle ilgili yasaya ivediliği CTP'nin karşı durmasına rağmen oy çokluğuyla geçirdi. CTP etik değil diyebildi sadece, bunu da sineye çekti.

  3. Şu an ise Demokrat Parti, UBP ile ülke genelinde ağırlıklı olmak üzere yerel seçimlerde işbirliğine gidiyor, CTP kaynıyor, hükümet ha bozuldu bozulacak, vekiller DP aleyhine açıklamalar yapıyor, Başbakanın gaf dolu açıklamaları gazete demeçlerini süslerken Başbakanlıkta bir toplantı oluyor, Toplantıdan Denktaş sevinerek, Yorgancıoğlu yüzü asık olarak çıkıyor. Güçlü olan kim anlayamadım ve diyor ki başbakan: gözlem yapacağız¸eğer DP ülke genelinde UBP ile işbirliği yaparsa o zaman hükümet tehlikeye girer. Ben CTP'yi bu kadar basitleştiren bir açıklama görmedim, Özkan bey kusura bakmasın.

    Gelin olayı biraz dramatikleştirelim; "CTP'nin sevgilisi DP; ikide bir de UBP ile flört yapıyor. elini tutuyor UBP'nin yanağına bir buse yapıştırıyor. CTP'nin tavrı ne oluyor buna, çok ayıp ediyorsun, seni annene söyleyeceğim, sonra gün geliyor ki DP flörtleştiği UBP ile açık açık el ele geziyor, cheese cake yiyor, baharında iki sevgili ve diyor ki DP, ben asla CTP'den boşanmam ama bu yasak aşkı da yaşarım. CTP ne diyor usta "UBP ile DP'nin flörtünü yakından takip ediyorum, henüz yatmadılar, madem ki birlikte olmadılar birşey değil, olur da olurlarsa o zaman boşamaya kadar giderim" diyor.

    CTP'nin bu denli etik saymadığı bir olay karşısında hala beklemesi siyaseten çok büyük bir alçalma ve kendi tabanına ihanet etmesidir. Yanılmıyorsam 21 vekille bu ülkenin siyaseten en büyük ve en derin partisi konumunda şu an CTP!

    CTP yakıştırıyor mu kendisine tüm bunları, ben yakıştıramıyorum.

    ***************

    SAİD MUHYİ ANILDI

    Hepimizin yakından tanıdığı ve sevdiği klasik otomobil sevdasıyla bilinen Said Muhyi abimizi sevenleri dün bir ralli düzenleyerek andı. Sabah sabah kameramı alıp birkaç fotoğraf aldım.

    Muhyi'nin eski dostları Tahsin Ertuğruloğlu ile Tamer Konat da oradaydı. Bir başka klasik tutkunu Telsim Genel Müdürü Rasim Karas da bugüne eşlik etti.

    *****************

    GÜNÜN SÖZÜ

    Erkekleri ayrılık, kadınları ise ayrılıktan sonraki süreç acıtır. Çünkü beklemek; sadece kadınlığa verilen en büyük cezadır..

    Paulo Coelho

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.