DP niye çekilmiyor?

Yayın Tarihi: 14/03/14 07:50
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+
**UBP'li kaynak DP için "Karşımdaki adam gülerek "ne baskısı olacak ki Kadem'e anket yaptırdılar ya hiçbir yerde kazanma şansları yok, çok zayıf gittiklerini gördüler diye işbirliğine yaklaştılar, yoksa yapmazlardı" dedi.

**DP, UBP'lilerin işten çıkarılmasına seyirci kalıyor ama UBP ile işbirliği yapıyor. UBP de partililerinin işten çıkarılmasına kızıyor ama buna karşı gelmeyen DP ile işbirliği yapıyor. Öte yandan komşuyla flört eden eşine kızıyor ama sineye çekiyor CTP. Ne biçim siyaset yapıyorsunuz kardeşim siz?

Kaç gündür CTP'ye çok ağır eleştiriler yaptık, yerden yere vurduk. Birçok gazeteci böyle yaptı çünkü CTP aynen Demokrat Parti gibi davrandı diye. Malum karşımızda verdiği hiçbir sözü tutmayan bir Demokrat Parti var. Onlarca madde yazabiliriz Serdar Denktaş'ın verip de tutmadığı sözlerle ilgili.

Aldık kabullendik; DP böyle peki ya CTP DP şöyle yaparsa hükümeti bozarım, yıkarım UBP ile kurarım, erken seçime giderim. Sonuç? Küllü su gibi CTP yerine oturdu.

Hiçbirimiz CTP'ye bu ihaneti kabullenmesini yakıştırmadık.

CTP yanlışı nerede yaptı peki? Gereğinden fazla tepki göstererek. Ne gereği vardı bu kadar bağırıp çağırmaya. CTP'nin imajı şimdi yerlerde. O kadar bir ön saflardan gelen oklara açtı ki bağrını ağır kan kaybı yaşıyor şimdi.

Hükümetin akıbetini soranlara cevap verdikten sonra CTP nasıl böyle bir yanlışa düştü diye hala kendi kendime soruyorum. 21 vekiliniz olacak ve acıdan kıvranacaksınız.

Gelelim asıl sorulması gereken soruya.

DP NEDEN ÇEKİLMİYOR?

Evet asıl sorulması gereken soru bu. Demokrat Parti neden çekilmiyor hükümetten. Neden UBP-DP işbirliğinin oluşmasına izin vermiyor. Yerel seçimlerde UBP ile bir işbirliği yapıyorlar, tamam,. Hatta Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de yeniden işbirliği gündeme gelecek. O zaman hala CTP ile hükümet etmenin anlamı ne?

Bu soruyu DP yetkililerine sorduğumuzda aldığımız cevap çok komik; "işte suçlu duruma düşmeyelim, Saray bile istemiyor, geçecek yasalar var UBP yıpranmasın CTP yıpransın" ve dahası. CTP zaten hükümeti bozarım deyip de bozmadığı ve devam kararı aldığı için zaten inanılmaz yıprandı.

Hükümeti bozamayacaklarını zaten biliyorduk peki Demokrat Parti deki bu samimiyetsizlik ne iş?

Hem evli olacaksın hem komşuyla flört edeceksin? Siyasette ilk defa böyle bir dönem yaşanıyor.

CTP ile DP çok uyumlular diyeceğim ama o da değil, her işlerinde kavga var. yani şu TDP'nin 5 vekili olsa ya da 5 vekil partilerini bırakıp CTP'ye gitse CTP hükümeti o an bozacak potansiyelde şu an.

Hergün siyaset yazan gazeteciler olarak partilerin ideolojilerine ve ciddi politik tavırlarına göre analizler yapar ve bir çıkarım elde etmeye çalışırız. Neresinde tutsak elimizde kalıyor zira partilerin hiçbiri ciddi değil.

DP, UBP'lilerin işten çıkarılmasına seyirci kalıyor ama UBP ile işbirliği yapıyor. UBP de partililerinin işten çıkarılmasına kızıyor ama buna karşı gelmeyen DP ile işbirliği yapıyor.

Öte yandan komşuyla flört eden eşine kızıyor ama sineye çekiyor CTP. Ne biçim siyaset yapıyorsunuz kardeşim siz?

DP NEDEN UBP İLE İŞBİRLİĞİ YAPTI?

Geçtiğimiz gün UBP içinden güvenilir bir kaynakla bir araya geldim. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun baskısı sonucunda Serdar Denktaş'ın işbirliğine yaklaşıp yaklaşmadığını sordum. Daha da net yazayım nasıl bir baskı aldı Serdar bey diye sordum.

Karşımdaki adam gülerek "ne baskısı be Gökhan Kadem'e anket yaptırdılar ya hiçbir yerde kazanma şansları yok, çok zayıf gittiklerini gördüler diye işbirliğine yaklaştılar, yoksa yapmazlardı" dedi.

DP'nin Kadem'e anket yaptırdığını biliyorum; DP'nin zayıf gittiği bilgisi doğru değilse Demokrat Parti'nin bu sonuçları açıklaması gerekir.

Sonuç olarak bir yerel seçim karmaşasının içine daha gidiyoruz, bu öyle bir karmaşa ve menfaat yarışı ki ülkenin içinde bulunduğu yaşamsal karmaşayı kimse en az Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar göremeyecek. O nedenle kendini başımızın çaresine bakacağız.

****************

ÇOK TARTIŞILAN ŞU YASA

Yasanın basın özgürlüğünü kısıtladığı inancındayım bende. Tufan Erhürman'ı dinlediğinizde haklı buluyorsunuz ancak nasıl ki gazeteci her istediğini kaleme almamalı bilhassa siyasileri korumak için yapılan bu yasa da siyasileri KKTC gibi bir ülke de ahlaksızlığa itebilir. Daha da ötesi Tufan hocam keşke meclisimizdeki birçok kişi de sizin gibi aydın olsa. Bu meclise çok karaktersiz insanlarda vekil olarak girdi, girecek de. Umarım duyduğum dedikodular gibi damdan düşer gibi ve şimşek hızıyla geçirdiğiniz bu yasa birilerinin özel hayatını koruma altına almakla alakalı değildir. Yoksa o kadar çok yasa yapılması gerekirken bu yasa neden oldukça hızlı bir şekilde hayata geçti değil mi Tufan hocam? Bu ülke çok küçük bunu da unutmasın kimse…

*************

ALİHAN CUMALARI SAHNE ALACAK

Sevgili meslektaşım Alihan Pehlivan gazeteciliğe ek gelir olarak artık her Cuma Rum tarafındaki bir tavernada sahne alacak ve şarkı söyleyecekmiş. Azizim nasıl başardın bunu, bana da bir iş ayarla. Malum pahalı bir memlekette yaşıyoruz. Artık her Cuma seni dinlemeye geleceğiz.

************

GÜNÜN SÖZÜ

"İnsanlar sevdikleri şeyi yok etmeye, daha sonra da yok ettikleri şeyi yeniden sevmeye ve değer vermeye meraklıdırlar."

[Donald Walsch

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.