Yasalar sizi kötü insanlardan korumaz!

Yayın Tarihi: 18/03/14 07:49
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+
**Tufan Erhürman'a yukardan biri böyle bir yasa yap dedi o da yaptı. Ne yapacaktı yani CTP'de parti disiplini denilen bir şey yapar. O da uyguladı. Erhürman'a kabahat bulmasın kimse. Ne kadar aydın bir vekil olsa da CTP'nin vekili ve CTP'de görev verildi mi yapılmak zorundadır. Erhürman da bunu yaptı.

**Bu ülkeye basın özgürlüğünü getiren CTP'dir ve basına oldukça önemli katkıları olmuştur. Bir gazeteci olarak bunu kabul eder savunurum da ama bu yasa maksadını aştı ve özellikle siyasilere aşırı bir dokunulmazlık getirdi. Haliyle bu da yasak olanı daha araştırıp bulmaya itecek şimdi pek çok gazeteciyi.

Biz gazetecileri siyasiler sevmez genelde, çünkü her şeyi kurcalarız. Gazetecilere ihtiyaçları olduğunda da iğnenin deliğine girerler hemencecik. Memleket küçük yapılan edilen hiçbir şey gizli kalmıyor, bir de dedikoducu toplumuz, sır tutamıyoruz ve olay hemen basının kontrolüne giriyor. CTP bu yasayı yapmakla iyi yapmış; tabii kendince iyi yapmış. Vekillerin hepsi de bu işe tamam demiş. Bir iki kişi ses çıkarıyor ama bakmayın birkaç beyanattan sonra onlar da susacak.

CTP bu yasayı birkaç CTP'li korumak için çıkarmak zorunda kaldı. Bunu hepimiz biliyoruz, kimse parmağının arkasına gizlenmesin. Kim modernleşmekten rahatsızlık duyabilir ki kimse duymaz ancak birçok vekilin özel hayatının altını kaldırıp baksanız ilginç şeyler bulursunuz ama şunu da söyleyim hiçbir gazeteci bugüne kadar bu onursuzluğu yapmadı yapmaz da. Bu ülke dedikoduyu çok sever ama kimsenin özel hayatını basında deşifre etmez velev ki ciddi yüz kızartıcı işlere karışmasın siyasiler.

Kimin ve hangi siyasinin ne yaptığını tüm basın camiası bilir ama perde gerisinde konuşur ve susar. Angolemli'nin dediği gibi gazetecileri hapse atmayı hedefleyen bir yasayı hiçbir basın kuruluşunun fikri ve değerlendirmesi olmadan alal acele yapmasıdır herkesi işkillendiren.

Akıllara şu soru geldi haliyle "CTP kimi koruma altına aldı bu yasa ile ve isimlerini zikretmeyeceğim ama üst düzey iki CTP'liyi koruma altına aldı deniliyor". Tüm basın camiası bunu konuşuyor. Yazılmıyor çizilmiyor ama konuşuluyor. Anlatabiliyor muyum CTP olarak neyi tetiklediniz.

Farkında bile değilsiniz neleri harekete geçirdiğinizin.

Tabii ki gazeteciler herkesin hayatına saygılı olacak ve her şeye burnunu sokmayacak ama siz siyasiler yanlış işlere karışırsanız da bunun ortaya çıkmayacağını sanıyorsanız aldanırsınız.

Bu nedenle bu yasa basın örgütlerinin de fikri alınarak yapılsaydı daha iyi olurdu.en azından sindirilirdi. Şimdi biliyor musunuz noldu? "herkes iki ismin üzerine yoğunlaştı ve onların özel hayatlarını heryerde konuşuyor".

Bazen CTP Kıbrıs gibi bir ülke de siyaset yaptığını unutarak hareket ediyor. Burası İsviçre ya da Londra değil dostlar, KKTC!

CTP'NİN KATKILARI BÜYÜK

Başbakan Yorgancıoğlu'na sonuna kadar katılırım. Bu ülkeye basın özgürlüğünü getiren CTP'dir ve basına oldukça önemli katkıları olmuştur. Bir gazeteci olarak bunu kabul eder savunurum da ama bu yasa maksadını aştı ve özellikle siyasilere aşırı bir dokunulmazlık getirdi. Haliyle bu da yasak olanı daha araştırıp bulmaya itecek şimdi pek çok gazeteciyi. Bu yasa yüzünden bir gazeteci hapis cezası alsın siz görün bakalım bütün medya CTP'yi nasıl al aşağı edecek.

İşte bu nedenle yasa, basın kuruluşlarıyla değerlendirilip öyle yürürlüğe konulmalıydı.

ERHÜRMAN'A HAKSIZLIK YAPIYORLAR

Tufan Erhürman'a yukardan biri böyle bir yasa yap dedi o da yaptı. Ne yapacaktı yani CTP'de parti disiplini denilen bir şey yapar. O da uyguladı. Erhürman'a kabahat bulmasın kimse. Ne kadar aydın bir vekil olsa da CTP'nin vekili ve CTP'de görev verildi mi yapılmak zorundadır. Erhürman da bunu yaptı. Şimdi Tufan hoca yapma be Gökhan deycek ama öyle hocam. Bir de Tanrı aşkına iki de birde istifa edeceğim vekillikten deme hocam, senin yerine başkaları istifa etmesi gerekirken.

Evet sonuç olarak bir Sicilya atasözü ile bitirelim yazımızı "yasalar sizi kötü insanlardan korumaz" aklınızda olsun.

*************

HULİSİOĞLU NEREDEN ADAY?

Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulisioğlu bildiğiniz gibi tüm partilerin oyunu alarak seçimi kazanmıştı. Ağırlıklı olarak UBP ile CTP seçmeni Hulisioğlu'nu desteklemişti bir önceki seçimlerde. Duyduğumuza göre eski belediye başkanlarından Necdet Numan yeniden sahneye çıkacakmış. Şimid siz yine bağımsız mı çıkacaksınız yoksa CTP'den mi?

************

BENLİ ANKETİ NE ZAMAN AÇIKLAYACAK?

Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli Salih Egemen'egeniş çaplı bir anket yaptırdı, sonuçlarının bir kısmını benim programımda açıklamıştı Ahmet Başkan, söz konusu bu anketi daha geniş bir şekilde yakında basına açıklayacağını söylemişti bana. Acaba adaylıkla birlikte mi olacak bu anketin açıklanması, bekliyoruz.

**************

ARABACIOĞLU'NDAN AMCAOĞLU'NA VETO

DP Lefkoşa Milletvekili Mustafa Arabacıoğlu, UBP-DP'nin ortak gönyeli adayı Olgun Amcaoğlu'na kafayı takmış durumda. Arabacıoğlu, Amcaoğlu'nun ortak aday olmaması için Serdar Denktaş üzerine o kadar bir baskı kurmuş ki Denktaş, Özgürgün'e gelin Değirmenlik'i size verelim Gönyeli'yi DP alsın diye teklif götürmüş. Nasıl UBP-DP mutabakatı ise.

**************

GÜNÜN SÖZÜ

Biliyorsun, ben hangi şehirdeysem yalnızlığın başkenti orası. Ve yine sevgili çocuk, biliyorsun, kişi tutkuIarıyIa yaInızIığını adIandırıyor o kadar…

Cemal Süreya

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.