Zoraki ittifak

Yayın Tarihi: 19/03/14 07:48
okuma süresi: 8 dak.
A- A A+
UBP-DP işbirliği her ne kadar tamam dense dahi ciddi sorunlar yaşlıyor. Dün gece UBP Parti meclisinin toplantısı vardı. UBP'de iyimser bir hava var, aynı hava Demokrat Parti de de var ancak bu iyimser hava sadece tavandan geliyor. Daha doğru değerlendirecek olursak Demokrat Parti Genel başkanı Serdar Denktaş ile UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün hiçbir şekilde birlikte çalışmak istemiyorlar. Bunun detaylarını konuşacağız.

Aynı şekilde her iki partinin tabanları da bu ittifak işine karşı. Sırayla gidecek olursak.

DP'NİN OY POTANSİYELİ YOK

Daha önce de kaleme almıştık, Demokrat Parti Kadem'e bir anket yaptırdı ve bu ankette Demokrat Parti'nin tek başlına yerel seçimlerde Tatlısu hariç seçim kazanamayacağı açık olarak gözüküyor. Bu nedenle Serdar Denktaş zoraki bu işbirliğine girdi. CTP ile işbirliği yapması da mümkün değildi zaten çünkü ortada Eroğlu engeli var.

Serdar Denktaş, Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun desteği ile DP'nin hatrı sayılır bir vekil çıkardığını ve asıl söz sahibinin Derviş beyin kendisi olduğunu biliyor zira bu her fırsatta Cumhurbaşkanı Eroğlu tarafından kendisine hatırlatıldı.

Anket sonuçları çıkana kadar Serdar Denktaş'ın yine böyle bir niyeti yoktu ancak anket sonuçları Serdar beyi de bu yola itti.

DENKTAŞ-ÖZGÜRGÜN BİRBİRLERİNDEN RAHATSIZ

Her ne kadar ortak bir geçmişleri olsa da Denktaş ile Özgürgün'ün siyaseten bir birlerini istemedikleri ve sevmedikleri herkes tarafından bilinen bir gerçek. Her ikisi de sağın lideri olmak için uğraşıyor ancak gelin görün ki bunu şu an başaran Hüseyin Özgürgün ve daha da ötesi Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun tek gözdesi. Bundan bazı UBP vekilleri de rahatsız ancak en çok da Serdar Denktaş rahatsız. Siyaset bu sonuçta.

Yani anlayacağınız her iki partinin genel başkanları aslında bu işbirliğinin olmasını istemiyor.

Serdar Denktaş hem buna mahkum olduğu için hem de Sarayın baskısı olduğu için bunu yapıyor. Özgürgün ise Sarayın bu yönde net duruşu olduğu için bunu yapmak durumunda.

TABAN DA İTTİFAK İSTEMİYOR

Öte yandan her iki partinin tabanı da bu işbirliğini istemiyor. UBP tabanı DP'ye CTP ile hükümet kurdukları için kırgın, taban aynı zamanda DP'nin bu kadar büyütüldüğü için Cumhurbaşkanı Eroğlu'na da kırgın.

Demokrat Parti tabanı da kuruluş amacına UBP ile işbirliği yapmak ters olduğu için bu işbirliğinden rahatsız. Tüm bu nedenlerden ötürü söz konusu işbirliğinin aslında zoraki bir işbirliği olduğunu düşünebiliriz.

KİMLER UĞRAŞIYOR?

Hem UBP'de hem de DP'de saraya yakınlığı ile bilinen bu işbirliğinin her iki parti için gerekli olduğuna inanan 2-3 vekil var o kadar. Söz konusu vekiller olası bir UBP-DP hükümetinin de olmasını sadece bakan olmak için istiyorlar. Aslında tüm uğraşları bu.

Gelin görün ki şimdilik UBP-DP diye bir hükümet ufukta bile görünmüyor. Söz konusu vekiller her gün sarayın kapısını aşındırıyor ve Derviş beyin konuya yakınlığını sürekli taze tutuyorlar.

İTTİFAK DAĞILDI DEDİKODULARI

Dün gün boyu her iki parti de ittifakın zora girdiğini ve olmayacağını konuştu durdu. Bilhassa İskele ve Gönyeli konusunda aşılamayan sorunlar var. İskele de Halil Orun'un aday olmamasını hem DP hem de Saray istemiyor, bölge vekili Nazım Çavuşoğlu da Orun'dan kurtulmak isteyenlerin Orun'dan sonra sıranın kendisine geleceğinden endişe ettiği için sert tartışmalar yapıyormuş.

BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ DE SORUN OLDU

Bir başka önemli sorun ise belediye meclis üyelerinin belirlenmesi ve tek liste olma konusu. DP tek liste olmasını istiyor ki daha fazla belediye meclis üyesi çıkartabilsin, UBP de ise buna karşı bir duruş var. Çünkü belediye meclis üyeleri partilerin esas gücünü gösteriyor.

UBP kanadı kendi kazanacağı belediye meclis üyelerini DP'ye kaptırmak istemiyor.

Anlayacağınız işbirliği yapılıyor ama zorlaya zorlaya.

*****************

ELEKTRİKLİ ARABA ÜRETİMİ NE ZAMAN HOCAM?!

Amatörlük var profesyonellik var. Bu alanda böyle. Takım elbise giyip çokça bağıranlar da kendini gazeteci sanıyor, işini sağlam yapıp gürültü çıkarmayanlarda gazeteci kimliğini konuşturuyor. Eğitim alanında da bu böyle. Yakın Doğu Üniversitesi dışındaki bazı üniversiteler iyi haberlerin yayınlanması için tonla para döküyor örneğin ama Yakın Doğu Üniversitesi yaptığı yeniliklerle doğal olarak gündem oluyor, haber oluyor. Ne kadar farkına varıyorsunuz bilmiyorum ama YDÜ farklı ufuklara yelken açmış durumda. Daha düne kadar hastanesini, kütüphanesini, bilişim merkezini konuşup duruyorduk. Ya da Suat hocanın aldığı ödülleri konuşuyorduk ancak bugün YDÜ adına çok bambaşlka konuyu kaleme alıyoruz. "teknoloji". Aşmış sınırlarını YDÜ, gerçekten aşmış. Düşünce gücü üzerine yüzlerce kitap yazıldı dünya da, insanlar akıl ve düşüncelerini kullanarak kanseri dahi yenebileceklerini ispat ettiler. YDÜ bu konu da üzerine düşeni yaptı ve temelini attı aslında. Geçtiğimiz gün düşünce gücü ile oyuncak aracı hareket ettiren ve ışıkları yakıp söndüren arkadaşımızı söylüyorum. Bunu sizde yapabilirsiniz.

Şimdi de zihnin nasıl başarılı kullanılabileceğinin üzerine derinleşiyor üniversite. Bakınız derinleşiyor diyorum, üniversitenin biri bilmem hangi bölüm için akreditasyon aldı diye çocuklar gibi sevinirken Yakın Doğu Üniversitesi neler yapıyor.

Yani aradaki uçurumsal farkı görüyor musunuz?

Sevgili İrfan Günsel dün teknolojinin merkezi olan Dubai'ye hareket etti. Uluslararası Arablab buluşmasına YDÜ-IBM Araştırma Merkezi'nde üretilen teknolojik ürünlerin Dünya'ya tanıtılması ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere orada bulunuyor. Hangi bölümün bilmem ne akreditasyonu için değil.

Bu toplantı teknoloji devlerinin katıldığı bir organizasyon. Anlıyor musunuz Günseller ne ile uğraşıyor, koalisyon, yerel seçimler bunlarla uğraşan bir sürü işsiz güçsüz insan var zaten birileri de ülkenin eğitimini ve gelişimini yönetmesi gerekiyor.

Bunu Günsel ailesi üstlendi, keşke bir başka aile daha Günsel ailesine rakip çıksa , yarışsalar, kapışsalar, ilginç ilginç projeler üretseler.

Ne yazık ki YDÜ tek kaldı bu konuda. İrfan'ı kutluyorum, omuzladığı işi başarıyla yürütüyor, yürütüyor yürütmesine de kapının ardında başını iki elinin arasına koymuş düşünüp de gülümseyen bir başka zatı muhterem var.

Elektrikli araba üretimi ne zaman Hocam?!

*************

BENLİ RESMEN ADAY

Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli'nin adaylığı henüz kesinleşmemişti. Bu yönde CTP ile görüşmesi devam ediyordu Ahmet Benli'nin. Partinin birlik ve bütünlüğü ve başarısının devamı için Benli yeniden aday olmaya karar verdi. Şimdi gözler UBP-DP'nin ortak adayının kim olacağının kesinlik kazanmasına kaldı.

******************

GÜNÜN SÖZÜ

Benim ayağımın altıda müsait başımın üstüde nerde olacağını sen belirle.

Necip fazıl Kısa Kürek

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.