İnadına kanseri yeniyorlar

Yayın Tarihi: 20/03/14 07:44
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+
Kim kanser olmak ister ki; hiçbirimiz. Son birkaç yıldız tanıştığım pek çok genç kanser vakasıyla mutlaka tanışmış. Birçoğu erken tanıdan dolayı en azından şimdilik kanseri yenmişler.ilerde tekrarlama ihtimalini baki tutuyor kanser hastalığı. Devran Vudalı kardeşim de kanserle karşılaşmış ama yenmeyi başarmış. Hayata umutla bakıyor. Bir arkadaşımız aracılığıyla geçtiğimiz gün bir araya gelip sohbet ettik. Yaşadığı süreci anlattı; kimsenin başına gelmemesini temenni ediyorum, oldukça zor bir süreç.

Devran, ailesinden daha metin ve soğuk kanlı karşılamış bu rahatsızlığı, doktorların da yardımıyla aşmış bir şekilde. Nasıl aştığını bir kendisi bir ailesi biliyor.

Devran eve gidip oturmayı ya da kendini acındırmayı tercih edebilirdi ancak bunun yerine kanser rahatsızlığına yakalanmış başka çocuklara ve gençlere yardım etmek için kollarını sıvadı.

Üç buçuk yaşındaki Derin kızımız bu çocuklardan biri. Devran inanılmaz bir çaba sarfederek Derin için gerekli yardımları şimdilik topladı, dün gece de bir konser düzenlendi.

İlerde yeniden para gerekirse Devran yeniden devreye girmeye hazır.

"Türkiye de kanser olan Kıbrıslı Türk çocuklar gördüm, yardım bekliyorlar. Onlara yardım etmemiz gerekiyor ve ben bunun için elimden geleni yapacağım" diyor Devran. Onunla birlikte basın olarak biz de elimizi taşın altına koymaya hazır olduğumuzu söylüyorum kendisine. İkinci kahveyi Kıbrıs Postası'nda Polat Alper ile birlikte içmeye sözleşiyoruz.

Devran kanser vakalarında toplanan yardımların su istimale açık olduğunu da vurgulamaktan geri kalmıyor. Toplayacağınız yüksek miktarlarda istediğiniz halde usulsüzlük yapabiliyorsunuz, bu nedenle yardım yapanların çok dikkatli olması gerektiğine dikkat çekiyor.

Sanırım bu sözden mesajı olsun alsın demek. İşadamlarının birçoğu ve siyasiler konu kanser ve çocuk olunca gerekli yardımı yapma konusunda son derece cömert. En azından bu algı gelişti.

MUNGAN'I KUTLUYORUM

Maliye Bakanı Zeren Mungan'ın dün gece düzenlenen yardım konseri için düzenlenen bilet satışından dolayı oluşan 7500 tl'lik KDV'yi almayacağını açıklaması son derece olumlu bir adım olmuştur. Çıkan haberlerden bunu anladım. Bakan Mungan'ın 3.5 yaşındaki kanser hastası küçük Derin için satılan konser biletlerinden KDV almaması son derece manidardır. Velev ki ben yanlış anlamışsam haberi Sn Bakan almasın bu KDV'yi; hatta kalan biletler varsa da Maliye Bakanlığı bu biletlerden yardım için alsın. Zeren bey duyarlı ve karakter sahibi bir adamdır, bu inceliği göstereceğine inanıyorum.

İnsan başına gelmeyince hiç gelmeyecek sanıyor. Kanser en küçükten en büyüğe artık herkesin kapısında. Her an kapınızı çalabilir ve sizi alıp gitmeye çalışabilir.

Buna hepimizin hazır olması gerekiyor. Devran'a bir dernek kurmasını söyledim, bizi de üye yapsın, daha organize çalışılması gerekiyor.

Devranı ve onunla birlikte hareket eden arkadaşlarını kutluyorum. Kanser ille ki ölmek zorunda olduğunuz bir hastalık değil artık.

Son söz olarak Devran bir konuya daha dikkat çekti; tanımlarken şu kanserli çocuk denilmesin artık. Bir insanı sahip olduğu güzel yönleriyle tanımlamak en doğrusu..

******************

CEYHUN SON DERECE BAŞARILI

Kadim dostum ve abim Ozan Ceyhun Kıbrıs'taydı çok istememe rağmen ben de bir türlü uydurup görüşemedik. Atılıp Almanya 'ya gideyim kahvesini içeyim diyeceğim ama önemli görevlerin adamı oldu artık bir sabah Ankara, bir sabah Brüksel, Almanya, Lefkoşa. Sn Ceyhun böyle giderseniz aklıma izlediğim 007 filmleri gelecek. Sizi seviyor ve değer veriyoruz, yerinin Kıbrıs'ta ayrı. Gayet de başarılı gidiyorsunuz kendi alanınızda, sizi selamlıyorum.

************

LEFKE'DE TEOMAN OKTAY FIRTINASI ESİYOR

Belediye başkanlığı seçimlerine yönelik Lefke'de UBP'nin adayı Mehmet Zafer'e Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun vetosu devam ederken CTP'de henüz adayını belirleyebilmiş değil. belediyecilikte hayli tecrübeli olan Teoman Oktay ile Aziz Kaya arasında CTP seçim yapmakta zorlanıyor. Bölgeden gelen duyumlara göre Teoman Oktay'ın aday olması halinde seçimi kazanma şansının yüksek olduğu yönünde. Oktay aday yapılmaması halinde halk tarafından bağımsız olarak çıkmaya da zorlanıyor diye duydum. Hayli hareketlilik varmış Oktay lehine.

*************

ÖZHAN VE BUKET ÖZATAY'IN BÜYÜK VEFASI

Her iki isimde dostum kardeşim. Hem sevgili Özhan hem de Sevgili Buket. Merhum babaları Öztan Özatay adına gerçekleştirdikleri altıncı fotoğraf yarışmasının sergisini dün gece açtılar. Malum yoğunluktan gidemedim. Merhum Özatay'ın Girne caddesinde büyümüştür birçok gazeteci. Fotoğraf sanatına kattıkları inanılmaz büyüktür. Bu kıymetli usta karşısında saygıyla eğiliyorum, dostlarım Buket ve Özhan'ı da babalarına karşı olan bu vefalarından dolayı kutluyorum..

**************

GÜNÜN SÖZÜ

BeIki sıkıca sarıIabiIeceğimiz bir sevgiIimiz oImadı, beIki yaInızız; ama biIinsin ki adam gibi sevdiğimizdendir yaInızIığımız!

Aziz Nesin

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları