Hulusioğlu: "Çatalköy turizmde marka olacak"

Yayın Tarihi: 27/03/14 08:00
okuma süresi: 8 dak.
A- A A+
Uzun zamandan sonra yolum Çatalköy'e düştü. Zaten geçen akşam Çatalköy belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu ile güzel bir program yapmıştık Genç Tv'de. Mehmet Başkanın daveti üzerine atladım arabaya gittim. Son zamanlarda oldukça yavaş araba kullanmaya özen gösteriyorum; yeni edindiğim bu huyum Çatalköy hudutlarına girmemle birlikte beni daha da mutlu etti.

Sözde turizmin başkenti olan Girne'nin hemen yanı başında dar bütçeyle modernize edilen yeni bir kent halini almış Çatalköy. Villaların çoğaldığını yalnız ülke insanının değil yabancılarında ev alma konusunda üstün çaba sarfettiği bir bölge haline gelmiş. Villalara baktıkça param olsa da alsam diye mırıldandım kendi kendime.

Mehmet başkana gitmek için Çatalköy'e giriş yaptıktan sonra yolların asfaltlandığını, genişletildiğini gözlemledim. Beni en çok etkileyen iki şey oldu. Bunlardan biri yollar, kaldırımlar ciddi anlamda çok temizdi, bir diğeri ise yol boyunca evlerin balkonlarına asılı ve güzel çiçeklerle donatılmış sokaklardan geçtim. Arabanın camını açarsanız, ağaçların ve çiçeklerin kokusu hemen size vurur.

Ağır bir küba purosu içmiş gibi vardım belediyeye. Yani mayışmış diyelim ona Kıbrıs dilinde.

Hulusioğlu ile programda da Çatalköy belediyesinin bütçesinin hedeflendiği oranda çalıştığını ve büyük oranda başarı kaydettiğini konuşmuştuk. Kahvelerimizi içerken tekrar bu konuyu açtım.

HEDEFLERİMİZİ TUTTURDUK VE DEVAM EDİYORUZ

"benim için büyük başarı Gökhan, hedeflerimizi tutturduk" diye başladı söze ve ekledi "T.C Yardım heyetine ve Büyükelçimiz Sn Akça'ya ne kadar teşekkür etsem azdır. En az bizim kadar onlar da Çatalköy'e sahip çıktılar ve yardımlarını esirgemediler. Çatalköy'e olan ilginin her geçen gün arttığını belirtmek lazım. Turizmin emin adımlarla gelişmesini ve büyümesini bir yana bırakın, hemen yanı başımızda bulunan Hz Ömer Tekkesinin iyileştirilerek inanç turizmine kavuşturulması için bölge halkından ciddi baskı var. önceleri bunun için finansta bulmuştuk ama malum ülke bürokrasisinin kurbanı olduk, bunu yeniden hayata geçirmek için seçimden hemen sonra çalışma başlatacağız. Kültür merkezimizi de yaptık. Bu benim için son derece önemliydi. Gençlerin yalnızca Çatalköy'de yaşayan değil isteyen ve sanata gönül vermiş her gencin sosyalleşmesi için kapılarımız sonuna kadar açık. Kötü alışkanlıklardan genç bir siyasi olarak onları uzaklaştırmak ve gerek spora gerekse sanata çekmek ben ve benim gibi olan herkesin görevi. Tek üzüldüğüm şu ana kadar sadece bir park yapabilmiş olmam. Tabii ki park sayısını artıracağız, her şey dönüp dolaşıp bütçeye gelip bağlanıyor. Kolay kolay istediklerimizi yapamıyoruz, ama inancımız ve Çatalköy'ü marka yapmak için azmimiz var. inan ki bu beni heyecanlandırıyor".

SEÇİMDE RAHATIM

Malum üç ay sonra seçimler var ve rakipleri sordum, nasıl geçtiğini sordum. Mehmet başkan kendine has gülümsemesiyle arkasına yaslandı; " seçildiğim günden beri ne yapsam da bir daha seçim kazansam derdinde olmadım Sevgili dostum. Bana aman oy vermezler diye hiçbir usulsüzlüğe izin vermedim, ne kendim ne de bir başkası asla disiplinsizlik yapmadı, yaptırmadım da. Çatalköy halkı da Arapköylüler ve tüm diğer Çatalköy sevdalıları sabahın erken saatlerinde yollara düştüğümü ve nerede bir sorun varsa aşmaya çalıştığımı, yenilikler getirmeye çalıştığımı biliyor. Didinmekten ve kötü olanı iyi yapma gayretinden hiç vazgeçmedim. Evet üç ay sonra seçim var. bağımsız aday olarak seçimlere gireceğim. UBP-DP beni destekleyeceğini açıkladı. Onlara çok teşekkür ediyorum senin aracılığınla ama benim partimin adı Çatalköy. Bunu sana söyleyim. Ne kadar mutluyum ki bölge halkı beni gerçekten kucakladı ve sevdi. Çünkü onlardan biri olduğumu ve Çatalköy sevdalısı olduğumu hiç unutmadım dostum. Seçimler konusunda çok rahatım. İyi bir sonuçla seçimleri kazanacağıma da oldukça eminim. Biz Çatalköy'ü ve bize gönül verenleri mutlu edelim diye yollara düştük; inan ki byu beni onurlandırıyor"..

Evet Hulusioğlu bu sözleri kullanırken dik dik gözlerimin içine baktı; gözlerindeki kararlığın ötesinde birazda duygulandığını gördüm. Uzun uzun dolaştık Çatalköy'ü anlattı da anlattı yaptıklarını, eksik kalanları. Yapacaklarını….

"sanırım Çatalköy bize yetmeyecek" dedi yüzüme bakıp.

"Böyle çalışan hiç kimse kaybetmedi başkan, devam et öyleyse" dedim .

***************

HOCA NEYİ BAŞARIYOR FARKINDA MISINIZ?

Açıkçasını söylemek gerekirse YDÜ'yü gerçekten bir dahi yönetiyor ben buna karar verdim artık. En olmaz denilen işleri ve en yapılmaz denilen olayları başarıyor Yakın Doğu Üniversitesi. Sevgili İrfan Günsel benim can dostum ama benim hayranlığım Suat hocaya kimse kusura bakmasın. Uçuk ve olmaz denilen her işe el atıp başaran ender Kıbrıslı Türklerden biri. Dünyaca ünlü müzik grubu Deep Purple bildiğiniz gibi KKTC'ye 24 mayısta konser vermeleri için getiriyorlar. Bu organizasyonun yönetimi Sevgili İrfan da. Suat hocayla henüz bu konuyu konuşmadım ama eminim bu işinde altına Suat hocanın imzası vardır. Mümkünatı yok başka türlüsüne inanmam. Gelelim asıl konuya. Suat Günsel'in neyi başardığının farkındamısınız? Bir düşünün. KKTC olarak dış dünya da YDÜ olmasa kimsenin taktığı bir ülke değiliz. Üzgünüm ama bu böyle. YDÜ'nün KKTC adına elde ettiği başarılar, Rumların tekerine soktuğu değnekler olmasa son derece zayıf bir dış dünya atağımız var.

Deep Purple Ercan Havalimanından bu ülkeye giriş yapacak. Biraz siyaset bilen herkes bunun ne anlama geldiğini bilir. Bu çok ciddi bir başarıdır, bu Rumları deli eden bir başarıdır. Suat hoca Dışişleri bakanı mı, yurt dışında görevli bir büyükelçi mi, başbakan mı, reisi cumhur mu? Görevi ne ki bu saydığım makamların yapamadığını bu adam yapıyor?

Usta çıkın cevaplayın bu soruyu. Suat hocanın gücü, makamı ne ki kafasına taktığını KKTC'nin varlığına güç katsın diye yapıyor? Ben söyleyim.

Kıbrıs Türkü var olsun diye yollara düşmüş bir gönüllü, Kıbrıs Türkü tebessüm ve hayranlıkla zikredilsin diye yollara düşmüş bir eşik bekçisi. Suat hoca böyle bir adam işte.

Bazıları da varsın akredite ile uğraşsın hala.

*************

DP'DEN ESENTEPE VE PAŞAKÖYDE ÖN SEÇİM DENEMESİ

Güvenilir kaynaklardan aldığım bilgilere göre Demokrat parti Esentepe ile Paşaköy'de bir ön seçim denemesi yapacak. Bu önseçim denemesine DP'ye üye kimseler ile örgütler katılacak. Öyle anlıyorum ki Demokrat Parti bu aday işini ciddiye aldı ve birçok bölgede seçim kazanmayı hedefliyor. Ancak gelin görün ki DP'nin iyi aday sıkıntısı her geçen gün artıyor.

***************

GÜNÜN SÖZÜ

Gülmek için mutlu olmayı beklemeyin, belki de gülmeden ölürsünüz.

Victor Hugo

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.