Görgüner ortak aday çıkabilir

Yayın Tarihi: 28/03/14 07:44
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+
UBP-DP İttifakında yavaş yavaş krizler aşılmaya başlandı. Ortak ittifak kapsamında Girne'deki ortak adayın Demokrat Parti kanadına verildiğini biliyoruz. Bağımsız aday olarak çıkacağını açıklayan Nidai Güngördü'yü her ne kadar DP tabanı kabul etmese de ve seçilmesi halinde DP'yi temsil etmez kaygısıyla Demokrat Parti cephesi Güngördü'nün adaylığına son derece tepkiliydi.

Güngördü yerine Demokrat Parti, Ergün serdaroğlu'nu8n eşi Rasiha Serdaroğlu üzerinde dursa da Demokrat Partili kaynaklarımdan edindiğim bilgilere göre Rasiha hanım bu adaylığa sıcak bakmıyor. Girne'yi mutlak süreçte kazanmak isteyen Demokrat Parti, Güngördü'nün adaylık konusunu yeniden gündeme aldı ve değerlendiriyor.

Önceki gün Girne bölgesine yaptığım ziyaretlerde Nidai bey ile buluşup bir kahve içme fırsatı bulduk. Yukarıda yazdığım gelişmeler en son gelişmeler aslında. Malum adaylık sürecini değerlendirdik Güngördüyle.

Bir önceki belediye başkanlığı seçimlerini çok az bir oyla kaybeden Güngördü yalnızca UBP adına aday olmuş ve yarışmıştı. Öyle hatırlıyorum ki % 46'ya yakın bir oy almıştı.

Son durumu sordum ve değerlendirmesini istedim "yazılarınızı yakınen takip ediyorum ve objektif değerlendirmeleriniz için sizlere teşekkür ederim öncelikle" diye başladı söze.

"her şeyden önce ben UBP'liyim. Ama bu demek değildir ki kendini UBP'li görmeyen dostlardan uzağım. Girne her ne kadar da hergün için büyüse, gelişse ve göç alsa dahi insanlar burada büyük bir aile gibi yaşamaktadır. UBP'ye gönül vermiş biri olarak her partiden çok yakın ve çok samimi dostluklarımız vardır ve bu dostluklar son derece de derindir. Bu nedenle son seçimlerde iyi bir oy aldım ve seçimi kıl payı kaybettim. Girne halkının beni benimsediğini ve sevdiğini görmek, kabullendiğini görmek inanın ki beni hergün motive etti ve bu seçimlere kadar taşıdı. Bu nedenle bağımsız çıkma kararı aldım. Bu yönde hep parti tabanından hem de Girne'nin kendi sakinlerinden bana ciddi baskı var. Demek ki bir şeyler yolunda gitmiyor Gökhan bey, demek ki Girne'de önemli sayıda insan mutsuz ve mevcut belediye başkanından rahatsız, demek ki Girne'de hatrı sayılır vatandaşımız verilen hizmetten memnun değil. İlerleyen süreçte doğru yapılmayan işleri, yetersiz kalınan hizmetleri daha derinlemesine ifade edeceğim ve sizlerle paylaşacağım. Ben her partinin kararına saygılıyım. Netice de ortada iki partinin işbirliği ve ittifakı var ancak bu benim bağımsız çıkma hakkımı elimden almaz. Her şeyden önce zaten bu benim kararımın ötesinde hem UBP tabanının hem de bizzat Girne halkının beklentisi ve isteği. Biliyor musunuz bu öyle bir baskı ki size önemli bir kitle geç ve aday ol, hizmet et Girne'ye diyorsa buna hayır cevabı verme lüksünüz yok. Süreci değerlendirmeye devam ediyorum ve adayım" dedi.

Son derece rahat ve ne yaptığını bilen bir aday vardı karşımda. Seçimleri kazanma konusunda da ayrı bir güven duygusu vardı yüzümde.

Tabii Güngördü ile bir bu sohbeti yaparken dün yaşanacak olardan haberi yoktu. Yani Demokrat Parti'nin Güngördü'yü destekleme kararını değerlendiriyor pozisyonunda olduğunu bilmiyordu.

UBP-DP kaynaklarım bana Girne ile ilgili krizin bugün sonuca bağlanacağını ve Güngördü'nün adaylığının ağırlıklı olarak netlik kazanacağını söylediler.

************

ÜLKESİNİN PİLOTAJINA ÖNEM VEREN İLK USTA

Hava Sporları federasyonu Başkanı Serdar Turganer'i uzun zamandır tanırım. Birçok zorluğa göğüs gererek Hava Sporları federasyonunu ayakta tutmayı başardı. İyi bir ekibi var ve bu sadık ve sevdalı ekiple inanılmaz işler başarıyor. En önemlilerinden biri Yakın Doğu Üniversitesi Havacılık ve Pilot yetiştirme okuluyla birlikte yaptıkları işbirliği. Somut ve elle tutulur bir gelişmeydi bu. Aslında basında yeteri kadar işlenmedi ve önemine vurgu yapılmadı. Öte yandan pilotluğa merakın hiç azalmaması ve gelişen modern dünyanın havacılık adına düzenlenen yarışlarından geri kalınmaması adına yakında düzenlenen 12 yabancı ülke havacılarının katılımıyla gerçekleşecek olan Uluslararası Kuzey Kıbrıs Model Uçak F3J Şampiyonası.

Bilmiyorum ne kadar farkındasınız ama yalnızca hava sporları federasyonunu kaldırın, kapatın geriye sadece YDÜ'deki pilot okulu kalır. Daha düne kadar o da yoktu. Çok şükür ki Suat Günsel bu işe el attı ve önemli bir ivme kazandı pilot yetiştirme meselesi.

Bizim ülke olarak en büyük yanlışımız kendimize hiçbir şeyi yakıştırmamamız ve kendimize hiçbir şeyi layık görmememizdir. Pilot olmak isteyen, havacılık ateşiyle yanan o kadar çok genç var ki bir bilseniz. Serdar Turganer ile geniş bir sohbet yapma adına sözleştik; öyle tahmin ediyorum ki bir deneme uçuşu da yapacağız. Turganer'e ve Suat Günsel'e açık bir öneri sunuyorum buradan; ivedi olarak bir uçak müzesi kurun ve halkın görseline açın; bunun için Alayköy biçilmiş bir kaftan. Eğer YDÜ'de alan varsa, herkesin daha kolay ziyaret edebileceği, cafeleriyle, oyun alanları ve parkıyla bir uçak müzesi kurun.

Bunu bir düşünün

**************

GÜNÜN SÖZÜ

Geçmişten ders al, anı yaşa, geleceğe dair umutların olsun. En önemlisi sorgulamaktan sakın vazgeçme...

Albert Einstein

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları