Erdoğan, İslam dünyasının lideri olma yolunda

Yayın Tarihi: 02/04/14 07:49
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+
Türkiye'nin yerel seçimlerinde hep birlikte izledik ki zafer AK parti'den ziyade Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oldu. Çünkü bu süreçte yıpratılmak istenen tek isim Başbakan Erdoğan'dı. Türkiye ciddi ve zor bir sınav verdi. Her ne kadar Ankara ve Antalya çok az farkla kazanılmışsa da haticeye değil neticeye bakmak lazım. Kelime anlamıyla Tayyip bey ateşten çemberi yırttı geçti ancak elbette ki bu yaşananlardan Başbakan Erdoğan'ın da alması gereken mesajlar vardı. Balkon konuşmasını dinledim. Tayyip bey seçim sürecinden alması gereken mesajları bizzat kendisinin aldığını açıkladı.

Birkaç özel söyleşim olduğu için bugün yapabiliyorum değerlendirmeleri.

Netice de o da bir insan ve bir siyasi. Eğer bir siyasiden kurtulmak istiyorsanız bunun tek yolu seçimdir. Seçmezsiniz olur biter ama Tayyip beye yapılan hakaretler ve suçlamalar son derece yanlıştı. Türkiye'nin yargısı var hukuku var. o kadar ses kaydı çıktı internette. Niye birileri alıp bu ses kayıtlarını yargıya başvurmadı peki.

Çünkü altı boştu.

Tabii günün sonunda başka başka sorular çıktı şimdi ortaya. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Tayyip bey aday olacak mı? Abdullah Gül mü devam edecek? Tayyip beyin Başbakan olarak devam etmesi son derece önemli ancak AK parti'den seçilecek Cumhurbaşkanına da dikkat etmek lazım çünkü kendisini halk seçeceği için kendinde AK parti'nin iç işlerine müdahale etme hakkını bulabilir ve bulacaktır da. Bunu etik dışı buluyorum ama gerek Türkiye'de gerekse KKTC'de bu hep yaşandı. Bu nedenle bunun ayarı ve dozu iyi ayarlanmalı. Unutmayın ki Türkiye'de Cumhurbaşkanının Hükümetin bakanlar kuruluna başkanlık etme yetkisi var. Abdullah bey bugüne kadar bunu hiç kullanmadı ama kullanmayacak anlamına gelmiyor bu. Her iki lider arasında önceleri de ayrıklık yaşandı ama bunu kolay aştılar.

Sonuca bakacak olursak Tayyip bey bu seçimlerde rüştünü ispatladı ve önceki yerel seçimlerde ki % 39'luk başarı oranını % 45'e çıkardı. Seversiniz sevmezsiniz herkes iradeye saygı duyacak.

KILIÇDAROĞLU'NA EVİN YOLU GÖZÜKTÜ

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Baykaldan sonra CHP adına iyi bir başarı elde edecek diye düşünmüştüm . CHP'nin oyu yarın seçim olsa % 30'dur da. Buna emin olun. Yani CHP'nin başarısı arttı mı peki? Hayır. Sadece Başbakan Erdoğan aleyhinde olan bir kitle ki buna Gülen cemaatinin mensupları da diyebilirsiniz normal düz vatandaş da diyebilirsiniz, bu desteği CHP'ye yapmıştır. Hadise bundan ibarettir. Cemaat'in bu saatten sonra ki yeri de öyle sanıyorum Başbakan Erdoğan'ın yeridir.

Bir de unutmayın kitleler daime güçten yana tavır alır. İşte bu nedenle önümüzdeki süreçte gerçekleşecek olası bir erken seçimde ki bu bence mantıklı olabilir veya normal süredeki seçimlerde AK Parti'nin başarısı % 55 ve üstüne çıkar.

Beyler ; Tayyip bey gitsin diye yapılmadık iş kalmadı ve tüm bu yaşanan sorunlar bence Tayyip beyin gerek Türkiye gerekse KKTC'ye olan ilgisini istemeden de olsa düşürdü.

Bu saatten sonra hem Kıbrıs'taki çözümün yolu açılacak ve yatırımlar artacak hem de Türkiye ekonomik anlamda büyüyecek.

Anlayacağınız Başbakan Erdoğan ağır ağır İslam Dünyasının lideri olma yolunda ilerliyor…

*****************

SİBEL HANIMA HAKSIZLIK ETMEYİN

Bir gazetemizde Meclis Başkanı Sibel Siber'in yurt dışına yaptığı ziyarette kendisinin first class bürokratların da ekonomi koltuğunda seyahat edilmesi eleştirildi. Şimdi eğer ekonomi düzelecekse tüm siyasiler yaya gidip gelsin tüm ziyaretlere ya da 1400 cc Renault kullansın makam aracı olarak. Hani ekonomik olması anlamında. Sibel hanımı severiz de sevmeyenler de olabilir bunda bir sorun yok. Günün sonunda bu ülkenin Meclis başkanı. 001 makamını temsil ediyor. Bürokrat kimdir?!

Bürokrat kimdir de bakanla üst düzey protokol ile birinci sınıf da uçacak. Bu memlekette üç hükümetin de başbakanına ve bakanlarına danışmanlık yapmış birisi olarak hiçbir zaman üst düzey siyasetçilerle bürokratların aynı koltuk da uçtuklarına şahit olmadım. Olamaz da zaten.

Aslında adabın ne olduğunu bunu kaleme alanlar da biliyor. Siz doğru yoldasınız Sibel hanım devam edin.

***************

NİDAİ BEY NE OLDU ADAYLIK?

Günlerce yazdık çizdik önce bağımsız sonra ortak aday olarak gösterdik Nidai Güngördü'yü. Ha şimdi açıklanacak ortak aday olarak ha birazdan. Tabii biz de bize söyleneni kaleme alıyoruz. Yani bu UBP-DP bir CTP kadar olamadı. Aday belirlemede ciddi zafiyeti var sağ partilerin. Ülkelerde sol görüş diyelim aslında sol görüş de kalmadı ama sol görüş yeni yeni çoğalıyor; yıllarca sağ partiler muhafazakar halklar çoğunlukta diye iktidar gelmiş anlaşılan yoksa başarılı oldukları için değil.

*************

AMCAOĞLU RAHATLADI

Uzunca bir süredir adaylığı açıklanmasına karşın hem parti içinden hem de parti dışından rakipleri bulunan UBP-DP ortak adayı Olgun Amcaoğlu, UBP Lefkoşa İlçe Başkanı Faiz Sucuoğlu'nun da girişimleriyle rahat bir nefes aldı. Gönyeli de sağ cenap bir bütün olarak Olgun Amcaoğlu'nu destekleyecek diye öğrendim. Bu arada bu haber size iyi bir doğum günü hediyesi de olmuştur eminim ama Arabacıoğlu ailesi de bu bütünlüğe dahil mi merak ediyorum doğrusu?? Bir de anket yaptırdınız mı anketlerdeki durumunuzu kamuoyuyla paylaşın bir ara. Biraz sıkıntı var galiba..

***************

GÜNÜN SÖZÜ

Aşk; bir bakıma sobaya dokunmak gibidir. Bir defa yanarsın, İzi kalır. Sonra bir daha dokunmazsın sadece yanına yaklaşırsın...

SUNAY AKIN

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.