Sertoğlu: "Kesinlikle adayım"

Yayın Tarihi: 04/04/14 07:48
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+
UBP-DP ittifakı darmadağın diye söze başlamak lazım sanırım. Daha önce de kaleme aldım ittifakın başarı ihtimalinin zayıf olduğunu ve bir süreliğine bu olaydan uzak durup bekledim. Yani ittifak ne olduydu ne kaldıydı. Zira bazı şeylerin olgunlaşması zaman alır. Sabretmek gerekir.

Sonra pencereyi açıp baktım ki bıraktığımız yerde duruyor. Demokrat Parti'nin aday bulma krizi devam ediyor. Tabii Hasan Sertoğlu ile çıkarılan dedikodularında bini bir para. Sırayla gidelim.

NİDAİ GÜNGÖRDÜ DP'Yİ BEKLİYOR

Girne bölgesinde bağımsız aday çıkmaya hazırlanan Nidai Güngördü'ye UBP acele etme uyarısı yaptı ve Güngördü beklemeye geçti. Geçtiğimiz Cuma Güngördü'nün ortak aday olarak desteklenip desteklenmemesi için toplanacak olan DP anlaşılan ya toplanmamış ya da bu yönde bir karar çıkarmamış ki bu sefer de UBP Nidai Güngördü'ye Perşembe gecesini bekle demiş. Yani dün geceyi. Demokrat Parti Parti Meclisi dün gece toplandı. Ne karar aldılar bilmiyorum tabii ama Demokrat Parti'nin içindeki güvenilir kaynaklarım bana Nidai Güngördü'nün adaylığının görüşülmeyeceği yönündeydi.

Ne de olmasa seçimlere daha çok. Her ne kadar bu ayın sonunda seçim yasakları başlayacak olsa da.

Anlayacağınız Demokrat Parti'nin yalnızca Güzelyurt'ta değil İskele ve özellikle Girne bölgesinde aday sıkıntısı devam ediyor.

Nidai beye gelince tabii ki beklemesinde fayda var ama benim tanıdığım Demokrat Parti son dakikaya kadar oyalayıp adaylığını sindirip karşınıza aday çıkarır ve siz bir ayı oturarak geçirmiş olursunuz. Sözüm ona Aralık ayından Şubat ayına kadar da gayri resmi onlarca koalisyon görüşmesi yapmışlardı UBP ile. Ne oldu peki? Koca bir hiç. O nedenle Nidai bey siz UBP'ye biraz baskı yapın da sona kalmayasınız

SERTOĞLU KESİNLİKLE ADAY

UBP-DP'nin Lefkoşa ortak adayı Hasan Sertoğlu. Aday olmayacağı yönünde bazı yazılar çıktı. Yok beli ağrırdı, yok ayağı ağrırdı diye. Aradım sordum nedir son durum diye; Sertoğlu "benim ağzımdan söz bir kere çıkar, ben adayım ve geri de çekilmeyeceğim, lütfen yaz" dedi.

Yani Sertoğlu UBP-DP Lefkoşa adayı olarak yerinde duruyor.

UBP, SERTOĞLU'NU TEKRARLADI

UBP içindeki güvenilir kaynaklarımı arayıp konuştum. Kaynaklarım bana "UBP-DP'nin ortak adayı Hasan Sertoğlu'dur biz bunu açıkladık da zaten. Söz konusu tartışmaların dışındayız. Sn Sertoğlu kendi çekilmediği sürece adayımızdır".

Bunu da böylece öğrenmiş olduk. Öyle sanıyorum ki on beş güne kadar seçim hareketliliği başlayacak.

LEFKOŞA ADAYLARI DEDİKODUSU

Haliyle dün basında Sertoğlu'nun aday olmayacağı dedikodusu yayılınca sevgili dostum Ahmet Savaşan ile Sadık Gardiyanoğlu'nun isimleri atıldı orta yere. Savaşan ile konuştum böyle bir durumun olmadığını bana iletti ancak Sadık ile henüz konuşamadım. Tabii Gardiyanoğlu'nun bir kökü de Mağusa da olduğu için Mağusa da bağımsız aday çıkma hususunda kendisine baskılar olduğunu biliyorum.

Açıkçası ben hem Savaşan'ı hem de Gardiyanoğlu'nu mecliste görmeyi arzularım. Bu arada Sevgili Sadık dün akşam saatlerinde bölge bölge çalışma yaptığın adama dikkat et genel başkandan veto yiyeceksin.

***************

SARAY İLE BELEDİYE BAŞKANLARININ ARACILARI

Belediye seçimlerine aday olan bazı UBP'li belediye başkanlarına Saray'ın açık veto uyguladığı ve destek vermediğini biliyoruz. Bazı belediye başkanları sırf Cumhurbaşkanı Eroğlu ile aralarını düzeltmek için Saray'a yakın bazı aracıları maaşa bağlamış diye duyduk. Seçim zamanı basın danışmanlığı yapmak , basın hizmetleri vermek çok olağan bir duru. Sonuçta gazeteciler mesleğini ircaa edip geçinecek, bunu anlıyorum da aracılık yaparak maaşa bağlanmak pek etik gelmiyor bana.

************

ŞONYA AĞLAMA DUVARI OLMUŞ

Demokrat Parti Kurultayının ardından DP'den istifa etmeyen ancak daha sakin bir siyasi hayat sürmeye başlayan Demokrat Parti eski Genel Sekreteri Bengü Şonya adeta partinin şikayet kapısı olmuş durumda. Bazı DP'li dostlarımdan duyduğuma göre bölge bölge DP'liler Şonya'yı sürekli arayıp ziyaret ederek sıkıntılarını anlatıyor ve Şonya'yı yeni bir hareketlenme için zorluyorlarmış. Doğru mu Bengü bey tüm bunlar?

*******************

AKİM BU SEFER DE CAMİLERİN ELEKTRİĞİNİ KESECEK

KIBTEK Yönetim Kurulu Başkanı ile geçtiğimiz akşam CTP'nin yemeğinde karşılaştık. Konu elektrik kesintilerine geldi ve Akim biz gazetecilerin sorularını yanıtladı. Akim'i dinlediğinizde son derece haklı bulursunuz. Çünkü İsmet bey sonuçta elektrik kurumunun çarkını döndürmek zorunda. Orada olma gerekçesi bu. Oldukça da açık sözlü. CTP'ye de gerekli eleştrileri bizzat Kutlay Erk'in önünde yaptı. Hem de sert bir dille. CTP olgun bir parti olduğu için İsmet beye güveniyorlar. Her şey buraya kadar tamam İsmet bey de Gönyeli belediyesinin de borcu yokmuş onu da kesmişler, keza Tatlısu'nun da öyle. Neyse ki bağlamışlar elektriği. İsmet bey şimdi de sıra camilerde diyor. Yüklü borcu olanları tabii kesin de hali hazırda Ankara da rüzgarlar güçlü eserken cami elektriği keserseniz Başbakanınızın Ankara ile başı derde girmesin.

***************

GÜNÜN SÖZÜ

Artık ne geri geImeni bekIerim ne de ben geIirim. NasıIsa ben bir şey kaybetmedim, sen bensizIiği seçtin. Karar senin.

Nazım Hikmet

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.