Serdaroğlu: "Adaylığı düşünmüyoruz"

Yayın Tarihi: 09/04/14 07:45
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+
** En başından beri biz bu teklife sıcak bakmadık. Rasiha hanım da Girne belediye başkanlık adaylığını düşünmüyor. Zor ve önemli bir görev. Ancak şunu belirtmeliyim ; bu görevi kabul etsek ve yola çıksak, kesinlikle kazanırdık. İyi bir oyumuz ve potansiyelimiz var

** UBP'deki kaynaklarımız ise Nidai Güngördü'nün en geç cumaya kadar adaylığını açıklayacağını ve UBP'nin kendisine tam destek vereceğini söylediler.

UBP-DP'nin Girne belediye başkan adayı krizi hala çözülebilmiş değil. tabii bu yönde önemli gelişmeler de yok değil. Önceki gün Girne'de Demokrat Parti adayını belirleyebilmek için önemli bir toplantı gerçekleştirdi. Demokrat parti Genel başkanı Serdar Denktaş ile Genel Sekreteri Hasan Taçoy, DP-UG Girne Milletvekili Ergün Serdaroğlu ile Girne'de bir restoranda buluştu.

Güvenilir kaynaklardan aldığım bilgilere göre Girne'de deniz kenarında gerçekleşen yemekte Serdar Denktaş ile Hasan Taçoy, Ergün Serdaroğlu'na eşi Rasiha Serdaroğlu'nun aday olması için ciddi bir baskı yaptı.

RASİHA SERDAOĞLU'NUN OYU % 13

Demokrat Parti'nin yaptırmış olduğu ankete göre DP içinden bir kaynağım bana Rasiha hanımın olası bir yerel seçimde alabileceği oyun yaklaşık olarak % 13 olduğunu, bu nedenle Rasiha hanımın seçimlere katılmaya pek yanaşmadığını söyledi. Rasiha Serdaroğlu Girne bölgesinde son derece sevilen ve değer verilen biri. Haliyle hatırı sayılır bir oy potansiyeli de var.

SERDAROĞLU "ADAYLIĞI DÜŞÜNMÜYORUZ"

DP-UG Milletvekili Ergün Serdaroğlu'nu aradım. Birbirimizi sever sayarız. İyi de bir milletvekilidir. Konuyu sordum. En doğrusu Serdaroğlu'ndan bilgi almaktı neticede. Sorularımı ve yapılan yorumları sordum kendisine, anket sonuçlarını sordum : " önceki gün Serdar bey ve Taçoy ile bir yemek yediğimiz doğru. Neticede Rasiha hanımın aday olmasını istiyorlar. Ancak en başından beri biz bu teklife sıcak bakmadık. Rasiha hanım da Girne belediye başkanlık adaylığını düşünmüyor. Zor ve önemli bir görev. Ancak şunu belirtmeliyim; bu görevi kabul etsek ve yola çıksak kesinlikle kazanırdık. İyi bir oyumuz ve potansiyelimiz var"..

AYGIN GÜÇLÜ AMA TEPKİLİ

Girne Belediye başkanı Sümer Aygın'ın uzunca bir süredir seçimleri kazandığını biliyoruz. Ancak seçimlerden aldığı en son oy oranının sıkıntılı olduğu ve önceki seçimlerdeki rakibi Nidai Güngördü'yü sadece 250 oy geçtiği de bilinen bir gerçek. Sümer Aygın'a yalnızca diğer partilerden değil bizzat CTP'nin kendisinden de tepki olduğunu bu seçimlerde Aygın'ın karşısına çıkacak olası güçlü bir rakibe destek vereceklerini biliyoruz.

GÜNGÖRDÜ ADAYLIĞINI AÇIKLIYOR

Geçtiğimiz seçimlerde Sümer Aygın'a oldukça yakın bir oyla seçimi kaybeden Güngördü her ne kadar UBP'nin adayı olarak seçimlere katılsa ve katılacak olsa dahi eski bir solcu olmasından ötürü hem TDP'den hem de CTP'den çok iyi bağlantıları var ve bu kitlenin tabanından iyi bir oy alacağını biliyoruz.

Güngördü bu avantajı sonuna kadar kullanacak. Özellikle bölge esnafının Aygın'a olan tepkisi de Güngördü'nün bu seçimleri kazanmasında önemli bir rol oynayacak.

UBP'deki kaynaklarımız ise Nidai Güngördü'nün en geç cumaya kadar adaylığını açıklayacağını ve UBP'nin kendisine tam destek vereceğini söylediler.

DENKTAŞ NEDEN GÜNGÖRDÜ'YÜ İSTEMİYOR?

Bir başka önemli soru geliyor gündeme haliyle. Rasiha Serdaroğlu her ne kadar bölgesinde sevilen ve değer gören biri olsa da neticede adaylığı kabul etmiyor. Serdar Denktaş buna rağmen Nidai Güngördü gibi kıymetli birini neden kazanmayı tercih etmiyor bu da önemli bir soru.

Günün sonunda UBP ve DP birleşmeye ve tek parti adı altında siyaset yapmaya hazırlanıyor. Bunun aksinesi varsa çıkıp birileri açıklamalı. Hele hele belediye seçimlerinden sonra UBP-DP koalisyonu yeniden gündeme gelecek. Madem ki öyledir; Girne'yi her halükarda kazanmak istemesi gereken Demokrat Parti'nin neden kabul etmeyen bir aday üzerinde ısrarcı olduğunu Demokrat Parti'nin sorgulaması gerekiyor.

*****************

DP GÜZELYURT ÖRGÜTLERİ İSTİFALARINI SUNMAYA HAZIRLANIYOR

Güvenilir kaynaklardan aldığım bilgilere dün Demokrat Parti Güzelyurt Örgütleri istifalarını hazırlayıp, Güzelyurt İlçe Başkanı Türkay Tokel'e sundular. Uzunca bir süredir istihdam söz alan DP Güzelyurt Örgütleri bu sözün yerine getirilmemesinden ötürü seçim yasakları girinceye kadar Güzelyurt'ta bulunan tüm DP örgütlerinden birer istihdam yapılmaması yapılmaması halinde istifalarını basına duyuracaklarını deklere ettiler. Olaya müdahale eden Güzelyurt İlçe Başkanı Türkay Tokel'e örgütlerin cevabının ise sert olduğunu ve Tokel'i dinlemeyeceklerini ifade ettiklerini öğrendim.

Gazimağusa da da sorunlar aldı başını gidiyor. Verilen sözlerin tutulmaması ve seçimlerin de kapıya gelmesi üzerine Gazimağusa'daki DP'liler de isyan etmiş durumda. Bölgede yapılan toplantılara katılımın düşük olduğu ve partililerin her fırsatta bu tepkileri dile getirdiklerini duyuyorum.

************

GÜNÜN SÖZÜ

Benim kelime hazinem çok geniştir, derdim. Senin bir kelimene yetemedim; git, ne demekti Sevgilim?

Can Yücel

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları