DP'de kriz hat safhada, Denktaş'a hükümetten çekil baskısı

Yayın Tarihi: 10/04/14 07:54
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+
Güzelyurt İlçesi'nde örgütlerin istifalarını ilçe başkanı Turkay Tokel'e sunmasının ardından dün istifaların yenisi eklendi. Yeşilyurt, Yayla, Kalkanlı örgütleri istifa etti, dün akşam Akçay "örgüt başkanı hariç", Aydınköy, Güneşköy ve Serhat köy. Ayrıca örgütlerin kadın kolları başkanları, gençlik kolları başkanları da istifa etti.

Bu istifaların basına açıklanması 30 nisana kadar bekletilecek. Dün de kaleme almıştım, örgütler seçim yasakları girinceye kadar her örgütten en az bir partilinin istihdam edilmesini istiyorlar. Sıkıntının bir başka boyutu ise Güzelyurt'ta başlayan bu krizin başta Gazimağusa olmak üzere diğer ilçeleri de sarma ihtimalinin yüksek olması.

DENKTAŞ CUMA GÜNÜ GÜZELYURT'TA OLACAK

İstifalarını Güzelyurt İlçe Başkanı Turkay Tokel'e sunan örgütler DP Genel başkanı Serdar Denktaş'ı Güzelyurt'a toplantıya çağırdı. Cuma günü istifa eden örgütlerle Denktaş bir yemek yiyecek. Örgütlerin bu yemekteki en önemli ve ilginç şartı da "Serdar Denktaş'ın dışında hiç kimse Denktaş2a eşlik etmeyecek ve yemekli toplantıda istifasını sunan örgüt başkanları ve üyelerden başka hiç kimse olmayacak".

TAÇOY BÖLGEYE GİDEMİYOR

DP-UG Genel sekreteri Hasan Taçoy'un ise Güzelyurt'ta başlayan bu krize örgüt başkanlarını ve üyelerini tanımamasından ötürü ve örgütlerin de Taçoy'u istememesinden dolayı Taçoy Güzelyurt'a gidemiyor.

TOKEL YALNIZ KALDI

Deneyimli politikacı ve DP-UG İlçe Başkanı Turkay Tokel ise istifaların önüne hala geçebilmiş değil ve yaşanan krizin ciddiyetinden ötürü Tokel hiçbir partiliyi yatıştıramıyor.

Bu bilgiler bana DP'nin üst düzey yöneticileri ve Güzelyurt'taki DP'lilerden bizzat gün be gün aktarılıyor.

PARTİ CTP'DEN SON DERECE RAHATSIZ

Demokrat Parti ile UG kanadı artık koalisyonun bozulması ve UBP ile bir koalisyona gidilmesi noktasında yüksek sesle konuşuyor ve Başkan Denktaş'a ciddi bir baskı uyguluyor. CTP'nin Hükümet işlerinde Demokrat parti'nin önünü tıkanması ve yürütme anlamında DP'nin söz sahibi olduğu makamlarda ki özellikle LAÜ ve Kalkınma Bankası bunlardan ikisi DP'nin rahat hareket etmesinin sürek engellenmesi DP-UG içinde de ayrıca bir kriz yaratmış durumda.

TAÇOY BUGÜN MYK'YI TOPLAYACAK

Yine güvenilir kaynaklardan aldığım bilgilere göre DP-UG Genel Sekreteri Hasan Taçoy hükümetten çekilmeyi değerlendirmek için MYK'yı toplantıya çağırdığını ve bugün yapılacak Parti MYK toplantısındaki tek gündem ise DP-UG'nin koalisyondan çekilerek UBP ile hükümet kurması ve CTP'nin rencide edici ve kısıtlayıcı olduğu iddia edilen tavırlardan kurtulması yönünde.

Partinin büyük bir kısmının Serdar Denktaş'a CTP hükümetinden çekilmesi yönündeki baskısı yüksek.

Hükümet kurulduğundan beri CTP'nin DP'ye adeta zulüm yaptığı ve birçok alanda DP'yi kısıtladığını hepimiz biliyoruz. Özellikle bütçe harcamalarında, atamalarda ve söz sahibi olması gereken kurumlarda engel çıkardığı artık aşikara çıktı. İşte DP-UG'liler bunun bir son bulmasını bekliyor.

Gelin görün ki her ne halse Serdar Denktaş, Hükümeti tüm bunlara rağmen bozmak istemiyor. İstemiyor ki Başbakan Özkan Yorgancıoğlu sorunlarımız var ama kriz yok diyebiliyor.

Öyle anlıyorum ki Serdar bey şu an DP içinde yaşanan ve eşi benzeri görülmemiş bu krizi ve kırılmaları doğru yönetemez ve bu süreci atlamazsa şu an için başarısız devam eden UBP-DP ittifakı bitecek olmansın ötesinde, DP'den UBP'ye kaçışlar başlayabilir ya da parti içinde yeni bir oluşumun hareketi başlayabilir.

DP haklı Denktaş zor bir sınav veriyor.

****************

İSKELE'Yİ KESİNLİKLE CTP KAZANACAK

Herkes bilir ki İskele Belediyesinin oldukça iyi bir bütçesi var ve her akıllı adam bu bütçeyi yönetmek ister. İskele'de her üç partinin de üç tane önemli adayı var, yarışacak. Tabii bir de bağımsız adaylar var. Onlarında çevreleri fena değil.DP'den Avkıran Alanlı adaylığını açıkladı. Sevilen ve güçlü bir aday. UBP'den de Halil Orun aday haliyle. Diğer taraftan Sarayın desteğini alan ve bağımsız UBP'li olarak seçimlere katılan Hasan Sadıkoğlu var. Şimdi siz belli bir orana sahip olan sağ oyları üç tane potansiyeli olan adaya bölerseniz. Ne olur? Üçünden biri kazanmaz, güçlü olan sol görüşün adayı seçimleri kazanır. Bu da CTP olur.

Sonuç olarak Halil Orun yıllardır yaptığı belediye başkanlığına veda eder, Alanlı vekilliğine geri döner, Sadıkoğlu da bir deneme yapmış olur. Çağan Coşkuner de bu seçimi kazanır

Öyle sanıyorum ki UBP-DP ittifakı CTP'ye seçim kazandırmak için kurulmuş gizli bir sol polit bürosu da bizim haberimiz yok.

*************

GÜNÜN SÖZÜ

Bir gün ayrıldık ve sevilmekten eskimiş bir renk gibi hissettim kendimi…

Cemal Süreya

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları