Hükümet bozulmazsa Eroğlu seçilmez

Yayın Tarihi: 16/04/14 08:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+
Hükümet krizi yeniden gündeme geldi; sürekli küçük krizler yaşandığı ve herhangi bir netice olmadığı için hiçbirimizin ana gündemini oluşturmuyor ve ilgimizi çekmiyor. Ancak gelin görün ki Demokrat Parti tabanında CTP'ye karşın ciddi bir tepki var, bu tepki yalnızca tabanda değil parti vekillerinin de CTP'nin rencide edici tavırları olduğu gerekçesi ve Demokrat Parti'ye hükümette hakkı olan yürütme yetkisi verilmediği ve kısıtlandığı için, demokrat partide CTP ile hükümete devam edilmemesi için net bir duruş var.

CTP DE DP'DEN RAHATSIZ

CTP-DP Hükümetinin kurulmasına en başından ikinci Cumhurbaşkanı Talat başta olmak üzere Ferdi Sabit Soyer ve hatrı sayılır vekil ve belediye başkanının karşı olduğunu biliyoruz. Hatta bu karşı duruş CTP'nin bir kesimi ile Talat'ı ve cephesini karşı karşıya getirmişti.

Dahası Ankara'nın dahi bu hükümetten rahatsız olduğunu biliyoruz.

Keza kurulduğu ilk günden beri CTP ile DP arasında birçok anlamda kavga ve tartışmalar yaşandığını ve ağırlıklı olarak CTP'nin DP'yi her alanda kısıtladığını da bir gerçek.

DENKTAŞ DEVAM ETMEK İSTİYOR

Başbakan yardımcısı Denktaş açıklamalarında da ifade ediyor zaten "hükümette sorun var ancak devam etmek istiyorum " diye. En başından beri Denktaş'ın hem UBP-DP ittifakından hem de Saray'ın baskılarından rahatsız olduğunu ve hükümeti bozmak istemediğini gerçeği masanın üzerinde dursa dahi Saray'ın bu hükümetin bozulup UBP-DP ve gerekirse TDP'yi de koalisyona ekleyip Eroğlu'nu cumhurbaşkanlığı seçiminde rahatlatacak bir yol izlenmesi konusunda son derece ısrarlı.

EROĞLU SEÇİLEMEZ

Önemli bir gerçek daha var ki CTP-DP koalisyonu devam ettiği sürece, UBP-DP ittifakında sorunlar ve uyuşmazlık devam ettiği sürece, DP'deki bu istifa depremi devam ettiği sürece Demokrat Parti yönetimi istediği kadar Cumhurbaşkanlığı seçimleri geldiğinde Sn Eroğlu'na destek belirtsin şüphesiz ki bunun tam tersi olacaktır. Zaten DP tabanında UG'den ve Eroğlu'ndan bir rahatsızlık var; bu mutlak süreçte Cumhurbaşkanlığı seçimlerine olumsuz yansıyacaktır.

Normal şartlarda dahi Sn eroğlu'nun bu seçimleri kazanması kolay olmayacak. Bir de hükümette olmayan bir UBP'nin adayı olarak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde pek şansı olmaz.

UG KANADI BASTIRIYOR

Demokrat Parti'nin UG kanadının Cumhurbaşkanı Eroğlu'na olan güçlü bağlarını da göz önünde bulundurursak, Genel Sekreter Taçoy'un ve diğer vekillerin UBP-DP hükümetinin kurulması yönündeki çabalarını işte bu nedenle daha iyi anlamak ve incelemek gerekir. Velev ki gelecek yıl cumhurbaşkanlığı seçimleri olmasa bu süreç bizi kaçınılmaz CTP-UBP hükümetine götürürdü.

Bu nedenle CTP-DP hükümetinin ömrünün uzun olmayacağını düşünüyorum.

************

TAÇOY PROVEKE İÇİN Mİ DP'DE?

Demokrat Parti'den istifaların devam edeceği ve DP Genel Başkanı Serdar Denktaş'ın öz DP'lilerin kendilerini yabancı hissetmelerini engellemek için ivedi harekete geçmesi gerektiğini dün yazmıştım. Dahası Esentepe, Lefkoşa ve Gönyeli'de de istifaların devam edeceğini yazmıştım dün. Dediklerim çıktı.

DP Lefkoşa İlçe Başkanı Ozan Beysan önceki gece yaşandığı iddia edilen sert tartışmalar sonrasında istifasını açıkladı. Öte yandan DP Esentepe Örgüt Başkanı Cemalettin…., Gönyeli Örgüt Başkanı İrfan Atik istifa ettiler.

Güvenilir kaynaklardan aldığım bilgilere göre bu saatten sonra Lefkoşa'da ve Gazimağusa'da yeni istifaların yaşanacağı yönünde.

TAÇOY'A TEPKİ BÜYÜK

Demokrat Parti Örgütleri, DP Genel Sekreteri Hasan Taçoy'un açıklamalarına karşı hayli tepkililer. Hasan Taçoy, partideki istifalarla ilgili "Giden gitsin kalan sağlar bizimdir" ifadesi Demokrat Parti tabanını hayli rahatsız etti. Önceki gece, yani Lefkoşa İlçe Başkanı Ozan Beysan'ın istifa ettiği günün önceki gecesi diyelim ki doğru anlaşılsın; istifalarla ilgili toplanan DP Lefkoşa Örgütlerine Taçoy'un sert bir dille müdahale ettiği ve örgütlerden de Taçoy'a "seni tanımıyoruz" cevabı verildiğini duydum.

Öte yandan Taçoy'un "giden gitsin , kalan sağlar bizimdir" açıklaması ise Demokrat parti'nin ileri gelenleri tarafından "Taçoy, DP'lileri uzaklaştırsın diye mi bu partiye alındı" değerlendirmelerine neden oldu.

İSTİFA FURYASI BÜYÜYOR

Güzelyurt ilçesinde BES lokalinde dün yeniden toplantı düzenleyen Demokrat Partililer yeni istifalar açıkladılar. Tavan her ne kadar bu istifaları "istekleri yerine gelmeyen ve şantaj yapan partililer, boyun eğmeyeceğiz" diye değerlendirseler dahi tabanda işler öyle görülmüyor ve bu hafta şok istifaların yaşanacağı iddia ediliyor.

***************

GÜNÜN SÖZÜ

MutIu oImanın yoIunu, karşıdakini mutIu etmek sanıyorduk. YanıIdık! Çünkü ne kadar mutIu ettiysek, o kadar yaInız kaIdık…

Cemal Süreya

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları