Eroğlu'na vefanız varsa istifa edin

Yayın Tarihi: 18/04/14 07:35
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+
Ulusal Birlik partisi son dört ayın en mantıklı ve akıllı hareketini yaparak DP ile ittifakı bozdu. UBP'nin bu dik duruşu son derece muteber ve anlamlıdır. Dün de yazdım ne UBP'nin ne de Sn Eroğlu'nun Demokrat Parti'ye ya da Serdar Denktaş'a kesinlikle ihtiyacı yoktur.

DP en nihayet % 10 oy oranı bulunan ve yaşanan istifa depreminin ardından daha da gerilere düşmüş baraj sorunu yaşayabilecek konuma gelmiş bir partidir. Serdar Denktaş'ın bu saatten sonra karşısında Eroğlu gibi bir gücün ötesinde kendini desteklemeyen ve kırılmış bir Demokrat Parti tabanı vardır.

ERKEN SEÇİM ÇOK YAKIN

Haziran ayında gerçekleşecek yerel seçimlerde CTP'nin iyi bir sonuçla çıkacağı ve zirveye oturacağı artık kaçınılmaz bir gerçek. Bu ivmeyle CTP'nin daha iyi vekil sayısı çıkararak tek başına hükümet kurmak ve bununla birlikte cumhurbaşkanlığı seçimlerini de garanti etmek adına ekim gibi bir erken seçime gideceğini düşünüyorum.

Olası bir erken seçimde UBP 18-20 gibi bir vekil çıkarırken, DP'nin 2 vekile düşeceği TDP'nin 3 vekil, CTP'nin ise 24-26 vekil arası bir sayıya çıkabileceği yüksek ihtimaldir.

ANKARA CTP'YE GÜVENİYOR

UBP'de Eroğlu hakimiyeti olduğu için Ankara'nın UBP'yi destekleme ihtimali pek bulunmuyor. Gerek Cumhurbaşkanlığı seçimleri olsun gerekse genel seçimlerde olsun CTP'nin Ankara ile sıcak ilişkiler içinde olacağını gözden kaçırmamalıyız.

UBP CEPHESİ NE YAPACAK?

Öyle tahmin ediyorum ki bu saatten sonra UBP'ye katılımlar artacak. Zira Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun sığınacağı ve cumhurbaşkanlığı seçimleri için siyaset yapabileceği tek parti UBP. Eroğlu'nun UBP'den başka dostu yok. Bu durum tüm partiler ciddi bir tehlike.

Demem o ki bu saatten sonra Sn Eroğlu, herkesi UBP'ye katmak için kolları sıvayacak. Bunun içinde yeterli zamanı var.

UBP'nin bu yıl genel kurulu da bulunuyor. Özgürgün'ün yeniden aday olup olmayacağı UBP'nin yerel seçimlerdeki başarısına bağlı. Eğer UBP başarılı olmazsa ve ciddi bir kayıp yaşarsa ilk genel kurulda istifa etmek zorunda kalabilir. O nedenle Hüseyin Özgürgün'ün söz konusu yerel seçimlerde tam bir komutan gibi çalışması gerekiyor.

En büyük şansı ise artık tek kelimeyle Eroğlu ile aynı gemide olmaları. Yani kaderler birbirine sıkı sıkıya bağlanmış durumda.

UG'LİLER EROĞLU'NA SIRT MI DÖNECEK?

En önemli soru aslında bu. Eroğlu'nun desteğiyle seçim kazanmış olan UG'liler; Eroğlu'nun desteği ile bakan olmuş UG'liler. Yani şu anki konumlarını Derviş Eroğlu'na borçlu olanUG'li vekiller; Serdar Denktaş Demokrat Partisi'nde kaç gün daha kalacak ?

Ortada apaçık Denktaş'ın Eroğlu'na ihaneti var. UG'li vekiller bu ihanete razı gelip Denktaş'la birlikte olmaya devam mı edecekler yoksa Eroğlu'na olan vefalarını yerine mi getirecekler.

Bunu da bekleyip göreceğiz. UG'li vekiller arasında Eroğlu'na en çok bağlı olan tek isim bana göre Zorlu Töre. En başından beri adam gibi siyaseti bir tek o yaptı. Kimse kusura bakmasın.

İsim isim yazacak değilim ama bir daha seçilmek istiyorsa UG'liler bu vefayı yerine getirmeliler.

**************

RESMİYE CANALTAY UBP GAZİMAĞUSA ADAYI MI?

İttifak'ın kelime anlamıyla bozulacağını biliyordum ancak gerçekleşmesini bekleyip öyle kaleme almak daha doğru olur diye düşündüm. UBP-DP ittifakının resmen bitmesinin ardından UBP her bölgede kendi adayını çıkaracağını açıkladı. Güvenilir kaynaklardan aldığım bilgilere göre Resmiye Canaltay'ın UBP Gazimağusa belediye başkanlığına aday olma ihtimali çok yüksek. Kendisine bu teklif UBP Genel Başkanı Özgürgün tarafından resmen yapıldı. Canaltay'ın bu konuda henüz ne karar ürettiğini bilmiyoruz ancak aday olması halinde şansının hayli yüksek olacağı bir gerçek.

******************

Sn Serdar Turganer; dün bir restoranda hayli büyük bir küba purosu içmişsiniz. Bir de yakın dostlarınıza artık puroyu bıraktığınızı söylüyorsunuz. Kayıtlara geçtik haberiniz olsun..

Sn Aybars Karaatmaca Küba seyahatiniz hayli iyi geçmiş. Gönderdiğiniz Cohiba Limited editician 2004 oldukça kıymetli bir seridir, zevkle içeceğim, teşekkürler. yalnız puro kutusunu Alihan Pehlivan yolda kaybetti sanırım; 1 adet ulaştı. Hiç kediye ciğer emanet edilir mi?

Sn Rasim Karas klasik araba tutkunuzun şu sıralar oldukça yoğun olduğunu biliyoruz. Son yaptığınız klasik otomobil rallisi hayli ses getirdi. Artık bir araba alsak diyorum. Birlikte yarışırız.

Sn Bengü Şonya, Demokrat Parti'ye civa mı serptiniz , partililerin istifası artarak devam ediyor,yakında vekiller de istifa edecekmiş.

Sn Fuat Namsoy; siz o telefonlara bakmamaya devam edin.

Sn Kemal Deniz Dana; Lefkoşa Belediye Başkanlığına yeniden adaylığınız konuşuluyor. Bakarsınız olur.

Sn İsmail Arter; Resmiye Canaltay aday olacak diye duyuyoruz Mağusa da; şimdi ne olacak?

***************

GÜNÜN SÖZÜ

Serüven nasıl bittiyse bundan öncekiler bu da biter. Bite bite sonunda ben de biterim olur biter.

AZİZ NESİN

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları