Denktaş'a "emanet" uyarısı yapılmıştı

Yayın Tarihi: 06/05/14 07:57
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+
** Söz konusu vekillerin Eroğlu'na bağlılığı olduğunu biliyoruz. Bugün Derviş bey her bir UG'liyi Saraya çağırsa ve UBP'ye geçin telkinini yapsa, en geç Haziran sonuna hepsi UBP'ye geçer. Öyle sanıyorum ki belki de Zorlu Töre'nin DP'den ayrılıp UBP'ye geçecek oluşu ilkesel bir duruş olmakla birlikte "CTP ile hükümeti bozup UBP ile birleşmezsen emanetlerimi alırım" mesajıdır Serdar Denktaş'a.

** Eğer bir genel başkan bir başka partinin başkanını ötekileştirir ve o başkanın partisinin içine açık davet yaparsa anlayın ki operasyon başlıyor.

İslamiyet'te temel kuraldır "her şey aslına geri döner" ilkesi. Bu durum ilişkilerde de aynıdır, siyasette de böyledir. Her şey aslına döner zira dönmekle mükelleftir. UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün'ün açıklamalarını okudum. Adeta Hasan Taçoy başta olmak üzere DP de bulunan tüm UBP'li vekillere açık davet yaptı.

Şimdi fitne fesat sokmayayım bu işe ama günün sonunda benim işim gazetecilik; Özgürgün'ün açıklamalarında ben başka bir uyarı sezdim. DP de bulunan UG kanadını emanet olarak değerlendirdi ; "orada emanettirler, onlar UBP'li ve kapılarımız açık yuvaya dönün" dedi. Şimdi ilk bakışta bir parti genel başkanının siyasi açık daveti olarak yorumlayabilirsiniz bu açıklamayı ancak bir kelime benim dikkatimi çekti ve bu kelime bana Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nu hatırlattı.

DENKTAŞ'A SARAY'DA EMANET UYARISI YAPILMIŞTI

Birkaç ay önce UBP ile işbirliğinden ve koalisyon kurmaktan kaçınan Serdar Denktaş'a bir öğlen yemeği esnasında Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun "vekiller emanettir, bu gücü kendinin sanma" uyarısının yapıldığını bizzat Cumhurbaşkanı kendisini ziyaret eden UBP'li dinamiklere yaptığını anlatmıştır.

Bunu daha önce de yazdım Saray'dan kimse yalanlamadı. İşte Hüseyin Özgürgün'ün UG'li vekiller UBP'lidr, emanettirler, yuvanın kapıları herkese açık demesi aslında "Haziran'dan önce ya da sonra her halükarda UBP'ye bir dönüş olacak. DP ile ittifak yapmayacağız, ittifakı Denktaş bozdu bunun da günahını çekecek" anlamına geliyor.

Söz konusu vekillerin Eroğlu'na bağlılığı olduğunu biliyoruz. Bugün Derviş bey her bir UG'liyi Saraya çağırsa ve UBP'ye geçin telkinini yapsa, en geç Haziran sonuna hepsi UBP'ye geçer.

Öyle sanıyorum ki belki de Zorlu Töre'nin DP'den ayrılıp UBP'ye geçecek oluşu ilkesel bir duruş olmakla birlikte "CTP ile hükümeti bozup UBP ile birleşmezsen emanetlerimi alırım" mesajıdır Serdar Denktaş'a.

Cumhurbaşkanı Eroğlu'nu iyi tanıyanlar bilir ki evliya sabrı taşır; acele etmez, zamanı olgunlaştırır ve öldürücü darbeyi vurur. Öyle üst düzey DP'liler tanıdım ki bana artık Eroğlu UBP'den vazgeçti dedi; Kedi yavrusunu fare sanıp dedi; o zamanda inanmadım şimdi de inanmam zira Cumhurbaşkanlığı seçimleri adeta tehlikede ve böyle giderse erken seçimle zaten UG'lilerin birçoğu DP çatısı altında seçilmeyecek ve Derviş bey aday dahi olamayacak.

Tüm bunları fotoğrafın içine topladığımızda ben yorum yapmayım siz yorumlayın; Saray'ın DP'ye sert bir operasyon yapması kaçınılmaz mıdır değil midir?

Eğer bir genel başkan bir başka partinin başkanını ötekileştirir ve o başkanın partisinin içine açık davet yaparsa anlayın ki operasyon başlıyor.

************

ATAOĞLU'NU MERKEZ TAKMIYOR MU?

DP-UG'nin genel kurultayı yapılmadan önce ilçelerin kurultayı yapılmıştı. Gazimağusa ilçe başkanı ve kurullarının seçiminde gençlik kolları başkanı seçimi Ahmet Kaşif'in anti demokratik müdahalesi sonucunda ertelenmişti. Gençlik kolları başkanlığına iki genç aday olmuştu; bir gencimiz tüzüğe göre yaş haddini aştığı için doğal olarak diğer adayın adaylığının kabul görmesi ve seçilmesi gerekirken, Kaşif tarafından bu seçim sonra yapılmak üzere ertelenmişti.hakkı yenen gencin adı Ufuk Özeldi. Kaşif o gün divan başkanıydı ve bunu tüzüğe karşı gelmek pahasına yapmıştı. Hayli de eleştirilmişti. Mağusa'dan gelen haberlere göre geçtiğimiz hafta Gazimağusa İlçe Başkanı ve vekili Fikri Ataoğlu'nun haberi olmaksızın, DP-UG Milletvekili Hakan Dinçyürek'in de katıldığı bir toplantıda divan kurularak seçim yapıldı. Bu seçime Ufuk Özel şikayet etti. Özel'e verilen cevapta "sen adaylığa başvurmakta geciktin denildi"; Özel de adaylığını içe Başkanı Ataoğlu'na çok önceden yaptığını dile getirdi toplantıda.

Ayrıca Özel'e merkezden geldiklerini ve bu seçimi yapacakları söylenmiş. Sonuç olarak Ufuk Özel'in adaylığı kurultay günü de geçtiğimiz hafta da yendi diye bana haberler ulaştı. İşin daha kötü boyutu ise Gazimağusa'da yapılan bu seçimden Gazimağusa İlçe Başkanı Ataoğlu'nun haberi dahi olmaması. Bunu sonradan öğrenen Fikri başkan hayli bozulmuş ve tepki göstermiş ama takan olmamış.

****************

ÇETO İLE DAYIOĞLU NE İÇİN BULUŞTULAR?

TDP Eski Gene Sekreter Yardımcısı Sami Dayıoğlu ile TDP Lefkoşa Eski İlçe Başkanı Memduh Çeto dün bir cafe de bir araya gelmişler. Bir hayli derin bir buluşma olmuş bu. Hatta yoldan geçenler bir ara bu buluşmaya TDP Eski Genel Başkanı Mehmet Çakıcı'nın da katıldığını görmüş. Eee siz üçünüz ahve falı da bakmayı da bilmezsiniz; ne toplantısıydı bu?

*************

GÜNÜN SÖZÜ

Sonunda sen bir gün gelirsin diye, çok şeyin adı küçük yazıldı.

Cemal Süreya

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları