Lefkosel'den ucuz kayık kampanyası

Yayın Tarihi: 09/05/14 08:23
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+
Su altında, mok kokulu Lefkoşa; yakında sinemalarda…

LEFKOSEL'DEN UCUZ KAYIK KAMPANYASI

Türk filmlerindeki bahtsız çocuklara benzedi şu Lefkoşa'nın hali. Şimdi Lefkoşa Belediye Başkanı Kadri Fellahoğlu'nu suçlayacak değilim; çünkü bu son bir yılın konusu değil, sorunu değil. Tam sıcaklar başladı derken hafta sonuna kadar sürecek bir yağmur seremonisi başladı. İnsan bir taraftan ne güzel yağmur kokusu, toprak kokusu derken arada bir de mok kokusu geliyor burnumuza. O da işin eşantiyonu diyelim.

Sırf şu su baskınları yüzünden nice iş yerleri kapandı. Neyse konumuza dönelim.

Neden Lefkoşa'nın kaderi değişmiyor diye hepimiz aynı sorunu sorarız her yağmur yağdıktan sonra. Bakınız dün yağmur yağdı ve hafta sonuna kadar da bu yağmur devam edecek, her zaman ki manzaralar vardı yine. Birkaç saat yağmur yağdıktan sonra yollar su doluyor ve trafik aksıyor, eğer yağmur bir gün boyunca yağarsa geçmişte de gördük Lefkoşa'ya giriş çıkışlar kapanıyor, köprüler taşıyor, tüm alçak yerler su altında kalıyor.

Şimdi buraya kadar tamam. Bugüne kadar en uzun yağmur bir ya da iki gün yağdı, ilk gün şiddetli ikinci gün hafif yağdı ve bu birçok yerleşim bölgesinin su altında kalmasına yetti. Peki hava durumu hafta sonuna kadar yağmur gösteriyor, insan diyor ki acaba bir kayık mı alsak. Zira en uzun yağmur yağacak hafta olacak, aralıksız hafta sonuna kadar sürecek; Lefkoşa'nın alt yapısı uzun süreli yağmurları kaldırmaya müsait değil.

Şu an ki başkan Kadri bey; fazla eleştirmek de istemiyorum daha koltuğuna bile ısınmadı, zaten belediyenin parası yok; bin bereket versin ki aylardır çukur çukur olan yolların çukurları kapandı, seçim tarihine 2 ay daha fazla olsa eminim Kadri başkan güzel bir de Amerikan asfaltı dökerdi, malum seçim var.

Ama asıl soru şu gerek Kadri Fellahoğlu'nun gerekse Deniz Dana'nın ve de Harmancı dostumun Lefkoşa'nın uzun süren yağmurların ardından artık su altında kalmaması için ne projeleri var. bunları sorgulayacağım, siz vatandaşlar size oy istemeye geldiklerinde siz de sorun.

MOK KOKUSU NE OLACAK?

Yahu insan yağmuru niçin sever? Romantiktir, çiçeklerin bir an da güzel kokuları çıkıverir, ne bileyim ben toprak kokusu olur. Güzeldir sonuçta yağmur. Peki neden her yağmur yağdığında ve de yağmadığında belli saatlerde Lefkoşa'yı mok kokusu sarar. Yani LTB ne yapacak bu mok kokusu ile ilgili. Bununla ilgili hem Kadri beyin hem diğer adayların var mı bir projesi? Sizce var mıdır dostlar?

Bana yok gibi geliyor açıkçası; ve son olarak güzel bir çevre. Ne kadar klasik bir söylem. Çevre çok önemli çok; bunu hepimiz biliyoruz da varsayalım ki güzel parklar yaptı seçilecek olan başkan. Parklar, bahçeler, salıncaklar hepsini yaptı; eğer Lefkoşa'nın alt yapısı çözülmezse, dere yatakları ve kanalizasyon sistemi düzeltilmezse, o parkları bahçeleri sular basmaya ve her yağmur sonrasında mok kokularıyla bayılmaya devam edeceğiz.

Sizce de ayıp olmuyor mu artık beyler, artık yetmedi mi? özür dileyin bu konu hakkındaki projeleriniz açıklayın bir zahmet.

**************

ARTER İLGİ TOPLAMAYA DEVAM EDİYOR

Gazimağusa Bağımsız Belediye Başkanı İsmail Arter yoğun temaslarına devamlarına devam ediyor. Bağımsız adaylığını ilan ettikten sonra birçok çevreden destek almaya başlayan Arter sol ideolojik seçmenden de destek alacak diye duyumlarım var. Dahası Eroğlu ailesi de siz tam destek verecek diye artık eksin bilgilerimiz var.

************

UBP ÖRGÜTLERİ'NDEN GÜNGÖRDÜYE TAM DESTEK

Yerel seçimlerdeki kıyasıya yarış devam ediyor. Dün telefonlarım hiç susmadı. UBP Örgütleri, adayları Nidai Güngördü'nün oldukça başarılı bir seçim yürüttüklerini ve bu seçimi kazanmak için tüm enerjileriyle seçime yüklendiklerini dile getirdiler. Güngördü'nün yalnızca UBP'li seçmenden değil sol ideolojiye sahip seçmen kitlesinden de oy alacağını, UBP'li olmayan birçok vatandaşın çekinmeden seçim ofislerini ziyaret edip destek belirttiklerini anlattılar bana. Hayırlısı olsun Nidai başkan; yakında bir grup gazeteci sizleri ziyaret edeceğiz.

***************

BENLİ VE DAYIOĞLU'NUN ACILI GÜNÜ

Şeyh Nazım Kıbrısi hazretlerinin vefatının üzüntüsünü atlatamadan çok yakın dostlarımız Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli ile Tarım Eski Bakanı Sami Dayıoğlu'nun annelerinin dün sabah vefat ettiklerini öğrendim. Benli başkanın annesinin dünkü cenaze törenine katıldım. Oldukça yağmurlu ve zor bir gündü. Dayıoğlu'nun da annesi bugün Lefkede defnedilecek. Ahmet Başkanımıza ve Sami abimize Allahtan sabır vermesini dilerim.

************

GÜNÜN SÖZÜ

Kişiye göre davranacaksın, küçükle küçük olacaksın hatta; ama seviyesizin seviyesine inecek kadar düşmeyeceksin hayatta.

Paulo Coelho

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları