DP'nin Lefkoşa adayı Taşkın mı?

Yayın Tarihi: 19/05/14 08:18
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+
** Demokrat Parti Lefkoşa da bir belediye başkan adayı açıklar ve Dana'yı desteklemezse Bağımsız ancak DP'li olduğu bilinen İsmail Arter'in belediye başkanlığı yarışı ciddi anlamda zora girer. Böylesi bir durumda ya UBP Gazimağusa da aday açıklar ve Arter kaybeder ya da Arter'e gereken desteği vermezler Arter yine kaybeder.

**Gazimağusa da UBP-DP arasında bir dayanışma olduğu açıkça belli. Bunun netleşmesi için ve adının konabilmesi için UBP'nin Gazimağusa da kimi desteklediğini artık açıklaması gerekiyor. Bir adayın arkasında siyasi bir partinin durması son derece önemli. Eğer ki UBP hala Arter'i destekleyeceğini açıklamamışsa bu UBP'nin her an Gazimağusa'da yeni bir aday çıkaracağı anlamına geliyor demektir.

En ilginç yerel seçimler bu yıl gerçekleşecek sanırım. İlk kez sağ partiler bu kadar dağınık girdiler bu seçimlere. Her ne kadar UBP-DP ittifakı sağlanamamış olsa dahi UBP ile DP bazı yerlerde birbirine kenetlenmiş durumda, bazı yerlerde ise kelime anlamıyla birbirine düşman. Daha önce bunu yine yazmıştık. Ancak bu tuhaf işbirliği ve düşmanlık ilişkisinde yeni sıkıntılar doğmaya hazırlanıyor duyduğuma göre. Bilindiği gibi İsmail Arter önceleri DP Gazimağusa belediye başkan adayı olmuş sonra bağımsız olarak bu seçimlere katılacağını açıklamıştı. Bu halen böyle. Hatta UBP camiası Arter'e ilk kez bu kadar sıcak bakmış ve net bir destek belirtmişti. Bu destek Eroğlu cephesinden gelince UBP Gazimağusa cephesi de bu desteğe ses çıkaramadı.

Ancak gelin görün ki Demokrat Parti Lefkoşa'da henüz aday göstermezken Dr Mert Taşkın'ın adı ortalıkta gezmeye başladı. Mert Taşkın'ın ismi o kadar bir yüksek sesle konuşuluyor ki güvenilir kaynaklarımız her an adaylığının açıklanabileceğini iddia ediyorlar.

Demokrat parti'nin Lefkoşa'da belediye başkanlığına aday göstermesi demek UBP'nin adayı Dana'nın kelime anlamıyla zora girmesi hatta kaybetmesi anlamına geliyor.

Koalisyon pazarlıkları, 366 kişi ve ittifak gibi konularda Demokrat Parti Genel başkanı Serdar Denktaş'ın samimiyetsiz davrandığını biliyoruz. Bu konuyla ilgili çöken sağda birlik hem Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun hem de UBP'nin huzurunu ciddi anlamda kaçırmıştı.

ARTER'İN YARIŞI TEHLİKEYE GİRER

Gelinen bu aşamada eğer Demokrat Parti Lefkoşa da bir belediye başkan adayı açıklar ve Dana'yı desteklemezse Bağımsız ancak DP'li olduğu bilinen İsmail Arter'in belediye başkanlığı yarışı ciddi anlamda zora girer. Böylesi bir durumda ya UBP Gazimağusa da aday açıklar ve Arter kaybeder ya da Arter'e gereken desteği vermezler Arter yine kaybeder.

İsmail Arter'i geniş geniş yazmaya gerek yok, son derece kıymetli ve kaliteli bir siyasetçi. Yalanı, dolanı olmayan düzgün bir adam. Ancak siyaset tamam değil bu memlekette.

Girne'ye bakacak olursak DP'nin, kazanması muhtemel UBP adayı Nidai Güngördü'yü destekleyeceği yerde kazanması mümkün olmayan ve ciddi bir oy dahi alamayacak birini sahneye sürmesi adeta bu seçimleri Sümer Aygın'a hediye ettiği anlamına gelmiyor mu?

Tüm siyasi çevreler bunu böyle yorumluyor.

İşte tüm bunları bir kareye topladığınızda eğer DP Lefkoşa'da herhangi bir aday çıkarırsa hem UBP'yi hem CTP'yi idare eder durumuna düşecek ki bu bence böyle; hem de Gazimağusa gibi önemli bir bölgeyi ilk kez kazanmaya bu kadar yakınlaşmışken kaybedecek.

UBP AÇIKLAMA YAPMAK ZORUNDA

Neticede Gazimağusa da bir dayanışma olduğu açıkça belli. Bunun netleşmesi için ve adının konabilmesi için UBP'nin Gazimağusa da kimi desteklediğini artık açıklaması gerekiyor. Bir adayın arkasında siyasi bir partinin durması son derece önemli. Eğer ki UBP hala Arter'i destekleyeceğini açıklamamışsa bu UBP'nin her an Gazimağusa'da yeni bir aday çıkaracağı anlamına geliyor demektir.

DP POZİSYONUNU BELİRLEMELİ

Demokrat Parti Lefkoşa da belediye seçimlerine aday gösterecek mi göstermeyecek mi bunu artık açıklamalı. Dahası eğer aday göstermeyecekse de kimi destekleyeceğini belirtmeli. Siyaseti artık ilkeli yapma zorunluluğu hissetmeli kendi kendinde DP'liler.

Lefkoşa ve Gazimağusa da olsun bir dayanışma içine girebilirler. Böylelikle Sol gereğinden fazla güçlenmez. Zira sol gereğinden fazla güçlenince onlar da diktatör gibi hareket ediyorlar.

Bakınız bu kadar gel gitlerden sonra ülke de sağ oylar ciddi anlamda motivasyon kaybına uğradı. Çok ciddi strateji hataları yapıldı ve gelecek yıl ki Cumhurbaşkanlığı seçimleri Sağ tarafından kaybedildi. Bu bu kadar nettir artık. Velev ki 30 hazirandan sonra UBP-DP kurulsun, bol cepten iş ve menfaat dağıtılsın ve durum toparlansın, bu da olasılığın ötesinde imkansız görünüyor artık.

Bugün yaratılan bu tablo nedeniyle 2015 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra sağ partiler ciddi bir çökmüş dönemine girecekler velev ki Mustafa Akıncı aday olmazsa!!!

*****************

Günün Sözü

Senin için yapraklarını kopardığım papatyalardan özür diledim dün gece. "Haklısınız dedim, ne sevdiği belli, ne sevmediği."

Pablo Neruda

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.