Eroğlu imaj toparladı

Yayın Tarihi: 27/05/14 07:53
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+
**Asıl mesele "ben çözüm istiyorum, uğraşıyorum da, Rumlar görüşmekten kaçıyor, ben buradayım ve çözüm için varım, bayrak inerse görüşme olmazdı" diyen bir görüşmeci Kıbrıslı Türklerden, Ankara'dan ve BM'den gerekli takdiri alır.

**Yani bir diğer değişle "Eroğlu Ankara Dışişleri ile tam istişare içinde, çözümü savunan, çözümü isteyen ve günün sonunda özümden ve görüşmekten kaçan tarafın Rum tarafı olduğunu ispatlayan argümanlarla karşımızda".

Biden'in ziyaretini ve Kıbrıs Türk halkı nezdinde Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'na yaptığı afra tafraları en çok eleştiren gazetecilerden biri oldum. Mesele Cumhurbaşkanı Eroğlu değil, mesele Kıbrıs Türk halkını temsil ediyor oluşuydu. Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun dün basına yaptığı açıklamayı son derece samimi ve içten buldum. Malum İkinci Cumhurbaşkanı Talat ile Dışişleri Bakanı Nami, Eroğlu'nun tavırlarını eleştirdiler. Bunu siyasi bir yanlış dikkat çekilmesinden ziyade bir tür siyasi rekabet olarak değerlendiriyorum.

Ama şunu da söylemeden geçemeyeceğim Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun, Özdil Nami'nin deneyimlerinden, bilgi ve tecrübelerinden faydalanmasını isterdim. Böylelikle tüm yük Ertuğ ile Özersay'ın omuzlarında olmazdı.

Tabii bu nokta da Ankara'nın Özersay'a olması gerekenden fazla bir değer yüklediğini de Nami gözden kaçırmamalı. Yani Ankara, Özersay'dan başka bir aktör de istememiş olabilir oralarda.

Ancak Eroğlu'nun samimiyetle yaptığı açıklama da kendisinin de Parti başkanları ile Biden'i görüştürmek istediği, bunun Biden tarafından kabul görmediğini açık bir dille anlatıyor.

Reisi Cumhurun böylesine önemli bir konu hakkında yalan söyleme ihtimali yoktur.

Eroğlu'nun açıklamasının geneline baktığımızda Derviş beyin çözüm isteyen ama bir diğer yandan bayrağına düşkün, vatanperver bir imaj çizdiğini de hemen fark ediyorsunuz.

Yani bir diğer değişle "Eroğlu Ankara Dışişleri ile tam istişare içinde, çözümü savunan, çözümü isteyen ve günün sonunda çözümden ve görüşmekten kaçan tarafın Rum tarafı olduğunu ispatlayan argümanlarla karşımızda".

Beyler bu bu kadar net bunu söyleyim. Yani kimse çıkıp Eroğlu çözüm istemiyor demesin; belki çözüm istemiyor olabilir içten içe ama kamuoyuna ve dünyaya bu kesinlikle böyle yansımıyor şu an.

Dahası milliyetçi kesimin de ihtiyaçlarını karşılayan söylemlerini elden bırakmıyor. Adeta sosyal demokrat bir Cumhurbaşkanı gibi davranıyor. Bunu Eroğlu'na yaptıran bazı şaklabanlar değil; onu da söyleyim ; bu imajı Eroğlu'na çizen tek kelimeyle Ankara Dışişleridir. Benim görüşüm bu yönde.

Çözüm sürecinde sağlam bir şahin olan Eroğlu, şartlar gerektirdiği için beyaz güvercin kostümünü de giymiş durumda.

Asıl mesele "ben çözüm istiyorum, uğraşıyorum da, Rumlar görüşmekten kaçıyor, ben buradayım ve çözüm için varım, bayrak inerse görüşme olmazdı" diyen bir görüşmeci Kıbrıslı Türklerden, Ankara'dan ve BM'den gerekli takdiri alır.

Eroğlu bunu yapmayı başardı.

İster misiniz Serdar Denktaş'ın Talat'ı destekleyecek olmasına karşın Eroğlu seçimleri yine de kazansın.

****************

ÇATALKÖY'DEN KIROK'A TEPKİLER YÜKSELDİ

Ceyhun Kırok; CTP Çatalköy Belediye Başkan adayı. Şahsen kendisini tanımam, genç bir aday. Umarım başarılı da olur ancak Sn Kırok geçtiğimiz gün yapmış olduğunuz temizlik kampanyası Çatalköy'de yaşayan CTP'li sempatizanlar tarafından tepkiyle karşılanmış. Okur mektuplarının yanı sıra telefonlarda aldım. Okur mektupları ağır bir üslupla yazıldığı için yayınlamıyorum. Kendi kendime bir aday Çatalköy plaj şeridini temizlemeye kalktı diye tepki gösterilir mi diye sordum ve gelen telefonlara da bu soruyu yönelttim; aldığım cevap ilginçti "Hükümet ortağı Başbakan yardımcısı Serdar Denktaş'ın oğlu Rauf Denktaş'a ait arazinin de temizliği yapıldı, buraya duyduğumuza göre otel yapılacak, bu desteğin manası ne? Dahası Dome Otel çalışanları da bu temizliğe baskıyla getirildi" şeklindeydi. Buna benzer telefonlar peşi sıra gelince sizi karalamak değil ancak bu tür şeylere dikkat etmeniz hususunda uyaralım dedik. Serdar beyin siyasetini tasvip etmedim etmeyeceğim de ancak Rauf sevdiğim genç bir işadamıdır, saygılı da bir çocuktur.

Ancak siyasette bu tür durumlara dikkat etmemeniz halinde kendi partiniz içinden dahi şikayetler yükseldi gelin görün.. CTP içinden gelen telefonlarda "Ceyhun Kırok CTP'yi eleştiren bir UBP'liydi, CTP onu aday yapmakla hata etti" diyenler dahi çıktı.

Tabii siyasette her şey mümkün, herkes saygı duyacak ancak sizi desteklemeyen CTP'liler bu dedikoduları her tarafa yayıyor, bir tedbir alın isterseniz.

**************

Sn Osman Ayrılmazkardeşler; Beylerbeyi Muhtar adaylığınız hayli takdir toplamış ve size bağımsız aday olmanıza karşın ciddi bir destek var. Bölgenizde bu kadar çok sevildiğinizi bilmezdik doğrusu. Tüm Limasol ve Tatlısulular yanınızdaymış.

Sn Faiz Sucuoğlu; ne oldu UBP'nin seçim propaganda işleri. UBP belediye başkanlarını yeteri kadar sahnede göremiyoruz. Bu işe bir el atın, anlaşılan siz kıpırdamayınca bir şey olmuyor.

Sn Mustafa Asi; Yenicami Muhtarlık adaylığınız hayırlısı olsun tekrardan, şu sıralar hayli yüksek rütbeli siyasiler sizin dükkandan çıkmıyormuş.

Sn Mustafa Şener; hayli aktif seçim propagandası yürütüyormuşsunuz, son derece de profesyonel bir ekip sizinleymiş ama biz sizi hala konuk alamadık.

Sn Ahmet Savaşan; YDÜ'nün hızla yükselen trendine yaptığınız katkılar yüksek sesle konuşuluyor ama artık kirli sakal bırakmıyormuşsunuz diye şikayetler var. ne oldu siyasete veda mı ettiniz?

Sn Fevzi Tanpınar; Telsim Genel Müdür Yardımcılığını başarıyla sürdürmenizin yanı sıra iyi de bir aile babası olduğunuz herkes tarafından söyleniyor, gece geç saatlerde evde müzik yapıp bahçe işlerini de ek iş olarak yapıyormuşsunuz. Hani biz bir salata yiyemedik daha..

Sn Nidai Güngördü; Girne de seçim kızışıyor, biraz hareketlenseniz diyorum. Bakın Mustafa Şener, Sümer Aygın'ın oylarını hayli aşağıya çekecek, bu fırsatı kaçırmayın.

Sn Halil Nadiri; sizinle geçen hafta yediğimiz dost yemeğini hatırladım birden…

Sn Uğraş Erilen; KTÖS'e yaptığınız katkılar ve verdiğiniz emeği takdir ediyoruz. Bu enerji ve sosyalist ruhla ilerde Genel Sekreter dahi olursunuz.Şener hoca duymasın..Klasik tutkunuz da çokça konuşuluyor; Size klasik otomobil yarışlarına birlikte katılmayı teklif ediyorum.

*****************

GÜNÜN SÖZÜ

Benim gel demek için, seninse hayır demen için çok sebebimiz vardı.

Gökhan Altıner

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları