Meclis çalıştırılmıyor!

Yayın Tarihi: 28/05/14 07:52
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+
** Zaten hafta da iki toplanıyor meclis, bir de siz bunu iki de bir protesto eder ve salona girmezseniz bu ülke de hiçbirşey olmaz. Gelirsin, çalışırsın, duruşun neyse onu yapar mesain bitince gidersin.Meclise gelip vekillik görevini icra eden vekillere sözüm yok ama gelmeyenlere, gelip görünüp kaçanlara artık bir el atılmalı, bu adamlar ay sonu 5 vatandaşın maaşına tekabül eden parayı alıyorlar devletten ama nisap sağlamıyorlar, nerde bu bolluk böyle?

**Partilerin sıkıntıları ve revize temek istedikleri konular varsa bunlar konuşulsun ve olması gerektiği gibi olsun ama artık Bu ülkenin karanlık dönemlerin mantığıyla yönetilmesine izin vermeyin. Bu topluma yaptığınız bir hakarettir.

Anayasa'nın değişmesi elbetteki kapsamlı bir konu ve eğer bazı konularda revizeye ihtiyaç varsa bu yapılmalı ama Anayasa değişikliği için ayların yılların geçmesi de artık bu topluma ciddi ayıptır. Bunu bazı vekiller telaffuz etti, ben biraz muhafazakarlık olsun diye yapılmış bir değerlendirme olarak kabul ediyorum.

Mecliste yaşanan nisap krizini çok iyi değerlendirmek lazım. Bir kere CTP gerçekten hükümete hakim bir parti değil.sözün ona DP ile uyumludurlar diye koalisyon kurdular. Hocam iyi güzel hoş da kurulduğu günden bugüne, kocasını saymayan, dinlemeyen ev hanımlarına benziyor DP. Sırası geliyor UBP ile ittifak, koalisyon pazarlığı , sırası geliyor, UBP ile dirsek teması ve yasaların geçirilmemesi.

Demokrat Parti bunu hep yapıyor ama CTP öyle anlıyorum ki bu gemiyi gütmek için DP'ye hayli muhtaç.

CTP hükümetin başı olarak ortağı ile anlaşma dahi yapmadan meclise getiriyor yasanın görüşülmesini ve DP meclise girmeyip nisap sağlamamakla karşılık veriyor. Bir başbakan bunun tedbirini önceden almalı ve bu duruma düşmemeli. Ne yazık ki ne Başbakan da ne de CTP'de bu erdem oluşmadı. Özkan bey beni yanlış anlamasın ama ne Soyer ne de Talat partisini bu durumlara düşürmezdi.

Yine de Başbakanın iyi niyetine gölge düşürmek istemiyorum, en azından gelişime ve ülkesine hizmet etme hevesi olan biridir Özkan bey.

GERİCİLER OLACAK TABİİ

Bu ülkeyi yıllarca güden, rant sağlayan siyasiler oldu hala var. Kuzey Kıbrıs'ın hiçbir zaman hiçbir anlamda gelişmesini ve dünyayla entegre olmasını istemediler. Hep kapalı gişe üzerinden insanların korkularıyla işler yaptılar. İsterler mi 10. Madde kalksın istemezler tabii, ne olduğunu ve artık KKTC'nin çok başka mecralara geldiğini hala idrak edemedi bazı siyasiler. Türkiye de Başbakan Erdoğan bakın Türkiye'nin yüzünü nasıl aydınlığa kavuşturdu, değişmez olmaz denilen tüm zor yenilikleri yaptı.

Özkan bey biraz feyz alsın ve sert olsun derim bu noktada.

Partilerin sıkıntıları ve revize temek istedikleri konular varsa bunlar konuşulsun ve olması gerektiği gibi olsun ama artık Bu ülkenin karanlık dönemlerin mantığıyla yönetilmesine izin vermeyin.

Bu topluma yaptığınız bir hakarettir bunu söyleyim.

OLGUNLAŞTIRMAK ÖNEMLİ

Anayasa'da yapılacak olan değişikler konusunda mutlaka kamuoyu doğru bilgilendirilmeli, gerekli tartışmalar yapıldı diyor Başbakan, yeterli gelmemiş demek ki daha da tartışılmalı, sindirilip öyle kabul görmeli ama bunu Cumhurbaşkanlığı seçimlerine endekslemek yanlış.

17 VEKİL VE NİSAP

Meclisin nisap krizine bir çözüm bulma zorunluluğu artık şart. 17 vekille açılsın denildiğinde korkmayın, zaten yasaların görüşülüp geçmesi için 26 koşulu aranacak, bu demokrasinin şartı ama artık vekil olup bir okka maaş çeken vekiller de kendine çeki düzen vermeli. Meclisin çalıştırılması gerekiyor, meclis uzun yıllardır hantal bir yapıda. Yasa yapamıyor, konuşamıyor, görüşemiyor. Komiteler nispeten daha iyi çalışsa da meclise gelemiyor önergeler.

Bu nedenle 17 vekille nisap sağlanıp yasaların konuşulması ama 26 sayısına her halukarda takılması yeterli. Meclis çalışmalı, bu nedenle 17 vekil kötü bir sayı değil, ona bakarsanız 50 vekilde fazla.

Zaten bu elli vekilin en az 15 tanesi doğru düzgün meclise gelmeden para çekiyor.

VEKİLLERE CEZA UYGULANMALI

Meclis başkanlığı meclise hafta iki olsun gelmeyi kendine zul sayan vekilin maaşından para kesintisi yapmalı ve geçerli mazereti olmazsa da beli bir noksanlık sayısına ulaşınca vekilliği düşmeli. Bakalım gelir mi gelmez mi, bakalım nisap tutar mı tutmaz mı?

Yedi bin türk lirasından fazla maaş çekiyor vekiller meclise gelmiyorlar. Tabii ki herkes vekil olmak ister.

Vekillere maaş kesintisi ve vekilliğinin düşmesini gündeme getirin ve uygulayın bakalım 17 rakamına ihtiyaç kalır mı?

HAVADAN MAAŞ ÇEKİYORLAR

Zaten hafta da iki toplanıyor meclis, bir de siz bunu iki de bir protesto eder ve salona girmezseniz bu ülke de hiçbirşey olmaz. Meclise gelip vekillik görevini icra eden vekillere sözüm yok ama gelmeyenlere, gelip görünüp kaçanlara artık bir el atılmalı, bu adamlar ay sonu 5 vatandaşın maaşına tekabül eden parayı alıyorlar devletten ama nisap sağlamıyorlar, nerde bu bolluk böyle?

Seçim zamanı sevimli birer çocuk, vekil olduktan sonra havalı bir yapıları oluyor çoğunun.

Yıllarca meclise gittim geldim, çalışan vekillere lafım yok, yine söyleyim ama çalışmayan vekiller bıraksın bu işi gitsin başka iş yapsın.

Sonuç olarak Anayasa ile ilgili değişiklikler de belli ki hala hassasiyetler var, değiştirilmesi gereken maddeler var. Ama Tanrı aşkına, yarın tatil, diğer gün bayram, sonraki gün seçim kalabalığı yapmayın.

Biraz iş yapın iş!!! Çalıştırın şu meclisi artık.

*****************

GÜNÜN SÖZÜ

Ne olmuş her fırsatta kendimle konuşuyorsam? Bakma sen yanlış demiş eskiler, Kendi kendine konuşana deli değil, yalnız derler.

Cemal Süreya

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları