Alayköy'e "kent" havası geldi

Yayın Tarihi: 29/05/14 07:47
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+
Malum yerel seçimlere az bir zaman kaldığı için belediye başkanları ile biz gazeteciler artık daha fazla buluşuyoruz. Uzun zamandır sözleştiğimiz ancak bir türlü ayarlayamadığımız bir kahve molası vardı Alayköy Belediye Başkanı Hulusi Manisoy ile. En nihayet dün buluştuk ve uzun bir sohbet yaptık. Hulusi başkan oldukça sakin kişiliğe sahip biri, her zaman olduğu gibi beni de böyle karşıladı. Alayköy yakın zamanların gelişmeye en müsait yerleşim yerlerinden biri. Gönyeli aşırı göç aldığı için, sürekli artık konut inşaatının sınırları Alayköy sınırlarına dayandı.

Her ne kadar Gönyeli Türk, Alayköy Rum toprağı gibi değerlendirilse de başta sanayi bölgesi olmak üzere, Alayköy'e gidişatı kolaylaştıran çevre yolu inanılmaz bir değer kazandırmış durumda.

Düşünsenize Metehan çemberinden devam etmeniz halinde birkaç dakika içerisinde rahat bir yolculuk yaparak Alayköy'ün hemen yanına çıkıyorsunuz. Ağır da olsa Alayköy de göç alan bölgelerden biri haline geldi.

Hulusi başkan bunun farkında ve Alayköy'ün bu hızlı büyüyüşüne geç kalmamak için köyü projelendirmiş, hummalı bir şekilde çalışıyor.

Belediyeciliğin asfalt dökmenin, çöp toplamanın ötesinde bir mantalite olması gerektiği inancında. Maaş ödeyememe gibi, maddi sıkıntılardan uzak. Alayköy'ün alt yapı sorunlarını gidermek ve yolların yenilenmesi için yollarda çalışan araçlar gördüm; kendisine sorduğumda "seçim yatırımı değil, Alayköy'de sürekli çalışma var, biz durmuyoruz. Projeler bir bir uygulanıyor, sıra da ne varsa yapıyoruz. İyi bir ekibimiz var. hiçbir şeyi düz mantıkla yapmıyoruz. Profesyonel ve işin uzmanları geliyor,yapıyor. Alayköy tahminimizden hızlı büyüyor. Lefkoşa'ya yakın olması, toprak değerlerinin satın alınabilir olması Alayköy'ü cazip kılıyor. Bu nedenle insanlar Alayköy'de arsa alıp ev yapmaktan kaçınmıyor. Hem Lefkoşa'ya yakın hem de uygun. bu gelişmeye ister istemez ayak uyduruyorsunuz, hele biraz da mızırsanız, yapılacak olanın ötesine gidiyorsunuz. Yan gelip yatıp maaş çeken bir belediye başkanı olmadığım için vatandaşımızın ciddi bir desteği var. partili olmanın ötesinde verdiğimiz hizmetleri hangi partiden olursa olsun halk takdir ediyor. Çok şükür ki Alayköy'ün oldukça iyi bir eğitim düzeyi var. Sorguluyor ve talep ediyorlar. Bu tabii ki bizi hem motive ediyor hem de hareketlendiriyor. İçme suyu şebekesinin yenilenmesinden tutunda, yaşlılara özel hizmet biriminin kurulmasına kadar hassasiyet gerektiren birçok konuyu gündemimize aldık ve yaptık. Çevre düzenlemeleri, parkların yapılması ve mevcutların revize edilmesi, olası bir afete karşı yağmur suyu derenaj hatlarının yapılması hep bunları yaptık ve bitirdik. Daha fazla yeşilin olacağı bir Alayköy yaratma hayalim var. Alayköy'e gelip de ayrılana kadar daha fazla çiçeğin ve yeşilin sizi karşılamasını sağlayacağız. Çevre koşullarına insanımız artık daha fazla önem veriyor. Daha yeşil ve güzel bir çevre istiyorlar ki hakları. Yeni dönemde halkımızın sosyalleşme anlamında daha iyi merkezlere kavuşmasını sağlayacağız" dedi ve devam etti anlatmaya.

Ciddi projeleri de var Hulusi başkanın ama kendisi propaganda sürecinde kullanacağı için yer vermiyorum. Alayköy pek sık gittiğim bir yer değil, dünkü ziyaretimde köy demiyorum kasaba olmanın ötesinde yeni bir kent havasına bürünmüş buldum.

Başkanın tüm imkanlarını seferber ettiği gün gibi ortada,bir canlı yayın sözü alıp ayrıldık.

**************

PROAKTİF VE KARARLI BİR ADAY

TDP Girne Belediye Başkan Adayı dostum Av Mustafa Şener ile dün gazetede bir kahve içtik. Sağolsun aradı ve kahve içmek için uğradı. Şener başarılı bir avukat olduğu kadar aynı zamanda gelecek vadeden de bir sosyal demokrat. Siyasi serüvenine Toplumcu Demokrasi Partisi'nden adım atmakla bence son derece mantıklı bir tercih yaptı. TDP son yıllarda her seçim dönemi geldiğinde bölünüp parçalanmasa gereksiz nedenlerden ötürü bugün mecliste çok rahat grubu olan bir parti olurdu diye düşünüyorum. Bunu yalnızca ben düşünmüyorum bu herkesin hem fikir olduğu bir düşünce.

Şener'in il adaylığını öğrendiğimde diğer adaylar geldi gözümün önüne UBP'den Nidai Güngördü ve CTP'den Sümer Aygın var karşısında. Her ikisi de bu toplumda yeri ve oy kitlesi olan iki isim. Kıymetli insanlar da aynı zamanda.

Kendi kendime Şener'in bu iki güçlü aday karşısında ne gibi bir şansı olabilir diye sormaktan da geri duramadım ne yalan söyleyim.

İlk bunu yüzüne söylemeye çekindiysem de sonradan fikrim kendiliğinden değişmeye başladı. Çünkü Şener tahminimin ötesinde iyi bir ekiple bu seçime hazırlanıyor. Kelime anlamıyla kendini profesyonel bir ekibe teslim etmiş durumda.

Fotoğraf çekimlerinden tutun da metinlerinin ve konuşmalarının, siyasi ziyaret ve temaslarının ayarlanmasına kadar her şey en ince ayrıntısına kadar düşünülüyor ve yönlendiriliyor.

Öyle kendine söylenen her şeyi yapan da bir aday değil, proaktif yapısının ötesinde hiperaktif de bir kişiliği var. Enerjik ve girişimci.

Bu yarışı kazanır mı orasını bilemeyiz, sonunda karşısında iki güçlü parti ve iki güçlü aday var ancak şunu söylemeden de geçemeyeceğim TDP adına önemli bir kazanım ve TDP adına iyi bir oy alacağına eminim.

Her ne kadar her partiden oy alma potansiyeli olsa da Şener'in bilhassa Sümer Aygın'ın oylarını aşağıya çekeceğini düşünüyorum. Sonuçta Aygın'dan rahatsızlık duyan bir grup sol kesim oylarını Şener'den yana kullanabilir, bu oyların bir kısmı da Nidai Güngördü'ye kayacaktır.

Sonuç olarak Mustafa Şener uzun uzun projelerini anlattı ve Girne Belediyesi'nin daha şeffaf ve halka açık hale gelmesi gerektiğini, belediye başkanlığı makamının Girne halkıyla daha barışık olması gerektiğini anlattı.

Yapılan yanlışların ve ısrarla bu yanlışlardan dönülmediğinden dem vurdu.

"Girne halkının yararına artık yüksek sesle konuşmanın zamanı geldi" diye tamamladı sözlerini Mustafa Şener, kahvemizi içtik uğurladık kendisini, hayırlısı olsun.

İyi bir aday ve TDP içinde iyi yerlere geleceğine inanıyorum.

**************

GÜNÜN SÖZÜ

Hayat bazen insanları, birbirleri için ne kadar çok şey ifade ettiklerini anlasınlar diye ayırır.

Paulo Coelho

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.