Hulusioğlu "in" Kırok "out"

Yayın Tarihi: 12/06/14 07:39
okuma süresi: 8 dak.
A- A A+
Bir süredir gitmeye fırsat bulamadığım ancak yakınen takip ettiğim seçim bölgelerinden biri de Çatalköydür. Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu görevini son derece başarılı yürüten hem genç hem dinamik en önemlisi de partiler üstü bir siyasetçi olarak bu görevi yürütüyor.

UBP-DP ortak adayı diyecek oldum birkez "lütfen ben bağımsız adayım" diye düzeltmişti beni. UBP ile DP desteklenecek tek aday olarak gördü ve net destek açıkladı Hulusioğlu'na. Gerek CTP gerekse TDP içinde de çok ciddi bağlantıları ve dostlukları ve Hulusioğlu'nun yani birinin adamı değil Çatalköy'ün evladı desek tam doğru sözü kullanmış oluruz.

İnsanların sevgiden kaynaklanan ve bundan dolayı ciddi saygı gösterdiği bir belediye başkanı. Oldukça da zor bir görev teslim aldı vakti zamanında, belediye başkanlığı döneminde sıfırdan değil eksiden aldığı belediyeyi saygı duyulacak, adından gururla bahsedilecek bir bölge haline getirdi.

Zaten hızla gelişen turizm ağı artık Girne'den Çatalköy'e doğru ilerliyor, hem de oldukça hızlı bir ivme ile. Buluşup kahve içtik.

"sohbeti gel biraz dolaşarak yapalım" dedi. Pek ofiste oturan bir belediye başkanı olmadı zaten Mehmet başkan. Çatalköy'ü bir rehberle gezsem heralde bu kadar detaylı bilgiler alamazdım.

Sorunlarını, yapılanları ve yapılacak olanları kapı kapı göstererek anlattı bana.

Çatalköy'ün nereden nereye geldiğini, yaptıkları işin rutin belediye çalışmalarının ötesinde olduğunu ve ciddi anlamda örnek alınacak belediyecilik yaptığını ifade etti.

" Göreve başladığımda asbestli boruların değişimi ile işe başladım. Boruları yenilerken yağmur drenaj sistemlerini de oluşturduk. Ayrıca sağlıklı su akıtabilmek için yaklaşık 30 kilometrelik su şebekesi yeniledik, adaletli su dağılımını sağlayabilmek için ise içme suyu depolarımızın sayısını artırdık. Böylece tüm bölgenin su sorunu çözdük. Altyapı çalışmalarımız da süratle çözüldü. Dar yolları tek yön yaparak trafiğe ciddi anlamda yön verdik. Turistlerin de yoğun olarak kaldığı ve ziyaret ettiği bir köyde biz göreve geldikten sonra artık ne trafik karmaşası kaldı ne de turistler yollarını kaybetti".

"HALKIMIZIN SOSYALLEŞMESİNİN ÖNÜNÜ AÇTIK"

"Belediye bünyesinde sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklerle ilgilenecek bir birim bile yoktu.. Tiyatrodan müzik ve dansa birçok etkinlik gerçekleştirdik ve bunu gelenekselleştirdik. En önemlisi de bugüne kadar kimsenin yapmaya dahi cesaret edemediği , tiyatro, seminer, sempozyum ve sinema gösterimine uygun bir kültür merkezi inşa ettik. Gençlerimiz daha da iyisini hak ediyor şüphesiz ama biz en iyisi olsun diye zorladık. Artık hem gençlerin hem çocuklarımızın hem ailelerin yararlandığı bir kültür merkezimiz var".

ÇATALKÖY TURİZMİN BÜYÜYÜŞÜNE HAZIR HALE GELDİ

Yakın zamanda ülkedeki yatak kapasitesinin yarısı Çatalköy'de ve bölgesinde oluşacak. Tüm ülkedeki turistik tesislerin yatak kapasitesinin şu an %20'sini barındırıyoruz birkaç yıl içinde bu oran 10 bini bulacak ve turizmin yarısını burada ağırlayacağız. Bu bilinç ister, sorumluluk ister, donanım ister, bağlantı ve bilgi birikimi ister. Yalnızca niyet edip istemekle olmuyor bu işler, bu yükü kaldırabilecek vizyona ve ekibe sahip değilseniz bu hızı karşılayamazsınız, işte biz bu güce sahibiz. Bakınız ben bu göreve geldiğimde anladım ki siyasilerin bir çoğu bu bölgenin bu kadar büyüyeceğine ve önem kazanacağına inanmamış, geleceği görebilen gözleri bulduk ve sinerjimizle birleştirdik. Sokaklarımız temiz, çevresi düzenlenmiş, sabah ve akşam saatlerinde çiçek kokularıyla dolaşabileceğimiz bir tatil bölgesi yarattık. İnsanım bunu görüyor ve ayakta alkışlıyor, bu benim ve ekibim için önemli bir gurur kaynağıdır. Elbette ki hizmette sınır yok, isteyip de yapamadıklarımız var, öyle projelerimiz var ki yapmamızı istemeyenler var ama biz inatla yapmaya devam ediyoruz. Ben bağımsız bir adayım, siyasette yer alacaksam sembollerin değil halkın hizmetkarı olmayı tercih ederim. Çok şükür ki insanımız bunu görüyor ve takdir ediyor. Açık ara kazanacağıma hiç şüphem yok. İnsanların ilgisi ve heyecanı bana bunu anlatıyor".

ANKET SONUÇLARI

Mehmet başkanla uzun süren bir sohbetimiz oldu, el sıkıp vedalaştım ve Lefkoşa'ya dönerken UBP-DP-CTP içindeki kaynaklarımı arayıp anket sonuçlarını öğrendim. Açık yüreklilikle söyleyebilirim ki her üç ankette de Hulusioğlu % 61 ile % 68 arasında bir oy oranına sahip. Fikrim yok cevabım yok diyenler neredeyse çok az.

Yine anketlerde dikkatimi çeken bir başka belediye başkanının en çok neyini beğeniyorsunuz sorusunun cevabı "dürüstlük ve çalışkanlık". Evet Hulusioğlu'na yakıştırılan unvan bu. Anketleri hep aynı şirketler yaptığı için son zamanların moda sorusu bu.

Çatalköy'lüler Hulusioğlunu çalışkan ve dürüst buluyor. Çatalköy'ün sokaklarında yürürken insanların Hulusioğlu'na nezaketen değil güleryüz göstererek selam verişlerine tanık oldum. Sanırım bu her şeyi anlatıyor.

CTP KIROK'U DESTEKLEMİYOR

Mehmet başkandan yakın rakibi Kırok'u değerlendirmesini istedim ama o yorum yapmamayı tercih etti ve başarılar diledi. Çatalköy'deki CTP'li dostlarıma sorduğumda ise "bizim UBP'li bir adaya verecek oyumuz yok" cevabını aldım, bu da yetmedi Çatalköy'de sözü geçen Girneli CTP'lileri aradım "daha iyi bir aday bulunabilirdi, o kadar zayıf ki bölgeye sürekli CTP'li bakanları davet ediyor ve şov yapmaya çalışıyor, umarım hüsranla sonuçlanmaz" cevabını aldım. Mesleğim gereği bu siyasi otoriteleri açıklamayacağım. Ama anladığım kadarıyla CTP Kırok'a gereken desteği vermeyecek. Sanırım bunun sebebi Kırok'un derin bir UBP geçmişi ve geçmişe dayanan CTP antipatisi yatıyor.

***************

HARMANCI'YA İLGİ BÜYÜK

TDP Lefkoşa Belediye Başkan adayı Mehmet Harmancı'nın dünkü basın toplantısını izledim. Oldukça başarılı bir basın toplantısıydı bu teslim etmem lazım ancak şunu da söylemeden edemeyeceğim; Sevgili Mehmet son derece iyi bir oy alacaksın, vatandaşın ilgisi hayli yüksek. Hergün birçok insandan sana oy vereceklerini duyuyorum.

ŞANLIDAĞ UBP'YE GEÇİYOR

Uzun yıllar aktif siyasette yer alan ancak bir süredir dinlenen Ekonomi ve Turizm eski bakanı Erdoğan Şanlıdağ bugün sabah saat 10'da düzenlenecek törenle UBP'ye katılıyor. UBP'li kaynaklarımdan aldığım bilgilere göre UBP Şanlıdağ'a önemli görevler vermeye hazırlanıyor.

***************

GÜNÜN SÖZÜ

Öyle bir çık ki karşıma 'Her baktığımda ilk defa görüyormuşum gibi, az kalsın ölüyormuşum gibi' hissedeyim seni.

Edip Cansever

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.