Arter: "Mağusa'da değişim zamanı"

Yayın Tarihi: 19/06/14 07:56
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+
Gazimağusa Bağımsız Belediye Başkan Adayı İsmail Arter ile birlikte dün Lefkoşa'da buluştuk. O beni kaç zamandır Gazimağusa'ya davet ediyordu ben de O'nu Lefkoşa'ya. Önceleri de defalarca kez kaleme aldım, Arter son derece güvenilir ve temiz bir adamdır. Siyasi kişiliği oldukça eskiye dayanır. Siyasette isim yapmış önemli insanlarla birlikte çalışma fırsatı bulduğundan hem modern bir dünya vizyonuna sahiptir hem de iyi insan ilişkilerine.

Bir önceki belediye seçimlerinde iyi saatte olsun Hasan Kunter'in danışmanlığını yapmıştım, zaman zaman Arter'in ofisine uğrar orada derin sohbetler yapardık. Arter'e gelip ne yapacağını nasıl hareket edeceğini soran onlarca vatandaştan açıkçası pek de rahat konuşamazdık. Neden böyle diye sorduğumda; "insanlar bizi seviyor ve kendinden biri olarak görüyor, mutlaka gelip fikir alıyor, yardım istiyor ya da danışıyorlar. Eğer zahmet edip kapınıza kadar gelmişlerse asla geri çeviremezsiniz, o sıcak ilgiyi ve anlayışı görüyorlar bizden" demişti.

Siyaseten İsmail beye ne hissettirir bu yazacağım bilemem ama Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile bir dönem yakinen çalışmış olması insanlarla iyi ilişkiler kurabilme noktasında kendisine oldukça olanak sağlamıştır. Tabii bu benim fikrim.

Neyse Arter ile buluştuk ve uzun zamandır ara verdiğimiz sohbetlerden birini yaptık. Oldukça kararlı ve kendine güvenen bir psikolojide gördüm İsmail beyi. Şu bağımsız adaylık meselesini de sordum kendisine;

"bakınız buradaki asıl mesele kimin hangi partiden aday olduğu değil kimin Mağusa'yı modern, çağdaş belediyecilik argümanlarına sahip ve iyi yönetilen bir şehir haline getireceği meselesidir. Uzun yıllardır Mağusa'da yapılması gereken birçok şey eksik bırakıldı ya da tam yapılmadı. Hem de inanılmaz bir güce rağmen. Gazimağusa hala olması gereken yerde değil. bu kadar imkan ve olanağa rağmen eğer hala özlenen kent karşımızda durmuyorsa ve mevcut belediye başkanı yapmadığı projelerini yapacağım diye karşımıza çıkıyorsa , birilerinin de çıkıp 20 yıldır yapmıyorsun bırak biz yaparız demesi gerekir. Biz bunu yaptık. Benim hangi partiden hangi görüşten olduğumun bir önemi yok, ben Gazimağusa'lıyım demeyi kendine onur sayan ve hizmetkarı olmaya hazır bir siyasi olarak halkın karşısına çıktım. Halkımız beni iyi tanıyor, oldukça iyi bir ekibe, Mağusa'yı marka yapacak projelere sahip olduğumuzu ve iyi hazırlandığımızı biliyor. Adım başı elini sıktığım her Mağusa'lının gözlerimin içine bakarak devam et demesi beni hem yüreklendiriyor hem duygulandırıyor".

İMARI YOK DÜZENİ YOK

"Gazimağusa'nın ciddi dizayn ve inşa sorunu var. şehir hızla büyüyor ancak belediye bu hıza yetişemiyor. Siz bir liman şehrisiniz, yetmez turizm şehrisiniz dahası turizm de marka olmaya aday bir kentsiniz; peki bu şehir bu saydığım vasıflara haiz olmasına karşın buna hazırlandı mı yıllardır? Yeteri kadar yeşil alanı yok, neredeyse hiç yok, liman ve turizm kentlerinin olmazsa olmazı olan bir sahil yürüme şeridi yok, insanların sosyalleşip dinlenebileceği ve kendini bulabileceği mekanları yok denecek kadar az. 20 yıldır aynı görevi yürüten bir başkan hiç mi bir şehri bu saydıklarıma hazırlamaz.." dedi ve devam etti eleştirilerine. Arter'i ilk kez bu kadar sert bir üslupta gördüm; nedenini de sorduğumda "Gökhan artık değişmesi lazım bazı şeylerin, Mağusa tıkandı ve ilerlemiyor"..

Evet Arter ile uzun bir sohbetin ardından ayrıldık, kendisine başarılar diledim. Kolay bir yarış olmayacak ama şansı yüksek onu söylemek lazım. Çünkü her partiden önemli ilahlar Arter için sahaya indi.

CTP de buna dahil.

*******************

POLİS GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN DİKKATİNE

Polis Genel Müdürümüz Pervin Gürler hanım efendinin son derece başarılı ve motivasyonu yüksek bir teşkilatla ülkenin huzur ve güvenliğini sağladığına hiçbir şüphem yok. Bence tüm kadınların örnek ve feyz alacağı bir isim Pervin Gürler. Yürekten kutluyorum kendisini. Ancak önceki gece Lefkoşa 'da birçok araca hasar veren şehir eşkiyaları için polisin üst düzey güvenlik önlemi alması lazım. Hem şehir içinde hem limanlarda. Bu ülkeye turist diye girip suç işleyip kaçabilir bu magandalar. Özellikle gece 12 den sonra polis devriyelerinin artırılması ve 155 polis imdat hattının daha hassas kullanılması lazım. Benim başıma da gelmedi değil 155'i aradığımda beni Lefkoşa dışında Girne'deki karakola yönlendirebiliyor mesela. Buna ben birkaç kez tanık oldum. Polis devleti olalım demiyorum ama demek ki Polisin bir huzur operasyonu yapma vakti geldi. Olur da bu araçlara hasar verme işinin önü alınmazsa bu durum diğer şehirlere sıçrar, hırsızlar cesaretlenir ve iş büyür, basit bir olay gibi gözüküyor ama öyle değil.

***************

İSKELE'Yİ KİM GERİYOR BÖYLE?

Yazımı kaleme alırken mailime DP-UG İskele Belediye Başkan adayı Alanlı'nın, Halil Orun ile ilgili yaptığı eleştirel haber düştü. Alanlı, Orun'u araçlarla trafiği tıkayıp DP'li adayları taciz etmekle suçladı. Orun bu işe ne diyecek bilmiyorum ama Orun'u iyi tanıyan biri olarak acaba bu işi Orun mu yaptırdı yoksa başka bir siyasi mi diye kendi kendime sorup gülümsedim.

***************

GÜNÜN SÖZÜ

Nasıl da büyüdü kalbimin yarımlığı. ve hiçbir yarı, tamamlayamadı bu yarımı.

Furuğ Ferruhzad

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları