Kırok şimdiden seçimi kaybetti

Yayın Tarihi: 26/06/14 08:26
okuma süresi: 9 dak.
A- A A+
**HULUSİOĞLU "çalışıyoruz, son derece rahatız. Seçim gibi bir kaygımız yok. Her zaman olduğu gibi hergün vatandaşımızın evine misafir oluyor, sorunlarını dinliyor ve çözüm üretiyoruz. Biz seçim zamanı geldiğinde dolaşmıyoruz kapı kapı, her gün nerede bir sıkıntı nerede bir mutsuzluk varsa onu çözüyoruz dostum. Dört yıldır sahadayız dört haftadır değil".

Yerel seçimlerin artık son günlerindeyiz, kimi bölgede çetin mücadeleler devam ederken bazı bölgelerde de belediye başkanları ya da adayların seçimi oldukça rahat kazanacakları artık aşikar oldu. Çatalköy'de bunlardan biri. Girne'deki son durumu dün kaleme almış ve Sümer Aygın'ın açık ara farkla seçimleri kazanmanın eşiğinde olduğunu anlatmıştım. Hemen yanı başında bulunan Çatalköy'de de durum farklı değil. kıyası bir yarış içinde olduğu iddia edilen CTP adayı Ceyhun Kırok ile Bağımsız aday Mehmet Hulusioğlu'nun aslında seçim yarışından son derece uzak olduklarını ve Hulusioğlu'nun seçimleri oldukça rahat bir şekilde kazanacağını yaptığım sondaj sonrasında öğrenmiş bulunuyorum.

CTP'LİLER KIRGIN

CTP adayı Kırok'un kazanması için CTP'nin bazı kaleleri seferber olurken CTP'nin önde gelen önemli isimleri Kırok'a oy verilmemesi yönünde ciddi telkinlerde bulunuyor partililerine. Kırok'un köken olarak UBP'li olduğu ve bir önceki seçimde CTP'yi sert bir dille eleştirdiği yönünde bana gelen iddialara daha önce de yer vermiştim. Yine Çatalköy'ün önde gelen CTP'lileri ve Girne'den Çatalköy'e doğrudan etki eden CTP'liler ile yaptığım telefon görüşmelerinde aynı iddialarla karşılaştım.

Ben yaptığım konuşmaların sonuçlarını kaleme alıyorum, Ceyhun bey bu yazımı kesinlikle kişisel almasın. Kendisini tanımam, saygı da duyarım günün sonunda aday ama kendi partisinin Kırok'a neden bu kadar mesafeli olduğunu hala tam anlamış değilim.

Konuştuğum CTP'liler "Çatalköy de seçim bitti, bu seçimi Hulusioğlu kazanacak. Partizanlıktan uzak, pırıl pırıl bir genç" yanıtını ezberlemiş gibi tekrarladılar.

HULUSİOĞLU PARTİLER ÜSTÜ

Bağımsız belediye başkanı ve adayı olan Mehmet Hulusioğlu'nun UBP-DP-TDP'nin desteğinin ötesinde CTP'den de ciddi bir destek alacağı artık yüksek sesle konuşuluyor. Göreve geldiği ilk günden beri Çatalköy'e kelime anlamıyla yeni bir yüz kazandırdığı ve turizmin çekim merkezi yaptığını yalnız ben değil birçok vatandaşımız teslim ediyor. Hulusioğlu'nun bağımsız kalma yönündeki duruşu hem diğer partilerin hem de halkın takdirini topladı. Çatalköy'ün dar kaynaklarına rağmen yapılan yatırımların ve büyüme trendinin % 92'leri bulduğunu başkanın bizzat ağzından duymuştum.

Başkanı aradım ve seçimlerin nasıl gittiğini sordum. " çalışıyoruz, son derece rahatız. Seçim gibi bir kaygımız yok. Her zaman olduğu gibi hergün vatandaşımızın evine misafir oluyor, sorunlarını dinliyor ve çözüm üretiyoruz. Biz seçim zamanı geldiğinde dolaşmıyoruz kapı kapı, her gün nerede bir sıkıntı nerede bir mutsuzluk varsa onu çözüyoruz dostum. Dört yıldır sahadayız dört haftadır değil" dedi başkan yoğun olduğu için buluşup kahve içemedik. Rakibini sordum, "biliyorsun bu konularda konuşmuyorum, centilmence bir yarış yaşıyoruz, herkese kolay gelsin" diyerek geçiştirdi.

Mehmet başkanla bir süre önce yapmış olduğum söyleşiye hazır yeri gelmişken yer vermek istedim. Bakın bakalım neler yapmış ve yapacak.

"ASBESTLİ BORULARLA İŞE BAŞLADIM"

Göreve geldiğinde ilk iş olarak, Çatalköy'ün en büyük sorunu olan ve her seçim döneminde propoganda konusu olan asbestli boruların değişimini gerçekleştirdiğini anlatan Hulusioğlu şu şekilde konuştu:

"Dört yıl önce göreve başladığımda asbestli boruların değişimi ile işe başladım. Boruları yenilerken yağmur drenaj sistemlerini de oluşturduk. Ayrıca sağlıklı su akıtabilmek için yaklaşık 30 kilometrelik su şebekesi yeniledik, adaletli su dağılımını sağlayabilmek için ise içme suyu depolarımızın sayısını artırdık. Böylece tüm beldenin su sorunu ortadan kalktı.

Altyapı çalışmalarımız da süratle sürdü. Kaldırımlarımızı tamamladık, asfaltlama çalışmaları ve yol düzenlemeleri yaptık. Beldenin merkezindeki daracık yolları tek yön yaparak trafiği rahatlattık."

"BELEDİYELER SADECE SU VERMEK VE ÇÖP TOPLAMAKLA MÜKELLEF DEĞİL"

"Ancak, Belediyeler sadece su vermek ve çöp toplamakla mükellef değil. Belediyeler, bölge halkının ekonomik güçlerini ve sosyal aktivitelerini güçlendirecek politikalar da sürdürmelidir. Bu bilinçle, sosyal ve kültürel etkinlikler gerçekleştirdik, ciddi gelir kaynağı olan turizme yönelik projeler ürettik.

Göreve başladığımda Belediye'nin bünyesinde sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklerle ilgilenecek bir birim bile yoktu. Öncelikle bu birimi kurduk. Tiyatrodan müzik ve dansa birçok etkinlik gerçekleştirdik.

200 kişilik, tiyatro, seminer, sempozyum ve sinema gösterimine uygun bir kültür merkezi inşa ettik, bu merkez belki de en kalıcı eserlerimizden biri oldu."

BİRKAÇ YIL İÇİNDE ÜLKEDEKİ YATAK KAPASİTESİNİN %50'Sİ ÇATALKÖY'DE...

Mehmet Hulusioğlu, Çatalköy bölgesindeki turistik tesislerin, tüm ülkedeki turistik tesislerin yatak kapasitesinin %20'sini barındırdığını anlatarak, bölgedeki yatak kapasitesinin 4 bin olduğu bilgisini verdi. Birkaç yıl içinde Çatalköy'deki yatak kapasitesinin 10 bini bulmasının beklendiğini kaydeden Hulusioğlu, bu rakamın ülkedeki yatak kapasitesinin %50'si olduğunu belirtti.

Çatalköy'de 200 civarında üçüncü uyruklu kişilerin yaşadığını anlatan Hulusioğlu, bu kişileri kendilerine entegre etmek için de çeşitli etkinlikler ve özel organizasyonlar ve Türkçe kurslar düzenlediklerini belirtti.

"PRİM BORÇLARI YAPILANDIRILMALI"

"Dört yıllık görev süremde aşamadığımız bazı sıkıntılar da oldu elbette" diyen Hulusioğlu, en büyük sıkıntının Sosyal Sigortalar ve İhtiyat Sandığı'na olan prim borçları ve KIB-TEK'e olan borçlar olduğunu kaydetti. Hulusioğlu, bu borçların kendinden önceki döneme dayandığını ifade ederek "Çözüm, bütün belediyelerin de kabul ettiği gibi bir yapılandırma yapılarak, devlet katkısından kesilerek prim borçlarının yatırılmasıdır. Borçlarımız yapılandırılırsa, Belediyemiz bunları ödeyebilecek kapasitededir" şeklinde konuştu.

"BÖLGENİN EFSANELERİ TURİZMDE KULLANILACAK"

Yerel Seçimlerinin ardından görevine devam etmesi halinde tamamlayacağı ve başlatacağı projelerle ilgili de bilgi veren Hulusioğlu, bölgedeki turizm kapasitesi nedeniyle bu alanda bazı önemli planları olduğunu aktardı. Hulusioğlu, turizme yönelik ara eleman yetiştirme kursları için ülkedeki iki büyük üniversite ile girişimler başlattıklarını ve bölgeye ait bazı efsanelerin turizmde kullanılması yönünde çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Bölgeye ait önemli efsaneler bulunduğunu belirten Hulusioğlu, bu efsanelerin ve köyün otantik yapısının turizmde kullanılması yönünde de çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Hulusioğlu, bölgede bulunan düğün salonunun da yetersiz olduğunu anlatarak, "Mevcut düğün salonumuz hem otopark açısından çok yetersiz, hem de çok demode olmuş bir salondur. Önümüzdeki dönem içinde hem her türlü sosyal etkinliklerin hem de düğünlerin yapılabileceği bir salon yapacağız" dedi.

"GİRNE – ÇATALKÖY ARASINDAKİ YOL İYİLEŞTİRİLECEK"

Girne Çevre Yolu'nun Çatalköy'e doğru devam etmemesinin bölge için dezavantaj olduğunu anlatan Hulusioğlu, Girne Çatalköy arasında birçok ölümlü kaza olduğunu ifade ederek, sözkonusu yolun iyileştirilmesi konusunda bir maddenin ekonomik protokolde bulunduğunu ve ilk etapta yolun bir kısmının çift şerit haline getirileceğini kaydetti.

Şimdi dört yılda tüm bunları yapan bir adayla başkanın da ifade ettiği gibi dört haftadır yollarda olan bir aday denk mi?

**************

GÜNÜN SÖZÜ

Birgün bensizIik çaIar kapını. BenIi dünIeri düşünür, avunursun. Sanma ki yaIanIar içinde, ben gibi bir doğru buIursun.

NAZIM HİKMET

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.