CTP'ye büyük şok!

Yayın Tarihi: 30/06/14 08:00
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+
*Lefkoşa, Girne, Gazimağusa düştü; bağımsızlar UBP'ye geçiş yapacak.

Yerel seçimlerdeki sonuçları az çok tahmin etmiştik. Ancak bazı bölgelerdeki CTP yenilgilerini açıkçası bende beklemiyordum. Seçmen bu sefer oldukça farklı bir seçim yaptı. Gecenin sonuna doğru kaleme aldığım bu köşe yazısını açıkçası daha uzun yazmak isterdim ancak bu sanırım yarına kalacak. İlk önce CTP açısından değerlendirelim. CTP adına son derece büyük bir yenilgiyle sonuçlandı bu seçimler; belki 13 bölgede seçimi kazandı ama beş büyüklerden üçünü kaybetti. Gazimağusa'daki seçimi İsmail arter'in kazanmasını bekliyordum, başa baş giden bir seçim olduğunu defalarca kez kalem almıştım, ancak gelin görün ki Arter yüksek bir fark attı kayalp'e. Bu farkın atılmasında yalnızca UBP-DP'nin değil CTP'nin de katkısı vardır, bunu daha sonra kaleme alacağım.

Lefkoşa'da Mehmet Harmancı'nın kazanacağı belliydi. Geçtiğimiz Perşembe Kıbrıs Genç TV'deki canlı yayınımın konuğu Mustafa Akıncı'ydı, Akıncı bu seçimi Harmancı'nın kazanacağından emin olduğunu ifade etmişti.

Harmancı'nın seçimi kazanmasıyla TDP'de yeni bir dönem başlamış, bunun da ötesinde Mustafa Akıncı'nın Cumhurbaşkanlığı seçimi yolu açılmıştır. Öyle sanıyorum ki TDP'nin yükselme dönemi Harmancı'nın zaferiyle başladı.

GÜNGÖRDÜ'YE DARBE ÇALIŞMALARI SONUÇ VERMEDİ

Girne benim için beklenmedik bir seçim sonucu oldu. Bağımsız aday Nidai Güngördü'ye bazı UBP'lilerin giderayak darbe çalışmaları anlaşıldı ki Girne de ters tepti. Sümer Aygın'ın iyi bir oyla bu seçimleri tamamlayacağını düşünüyordum, bu yönde de yazılar kaleme aldım zira yapılan tüm anketlerde Aygın % 7-11 arası farkla öndeydi. Son hafta anket açıklayamamamıza rağmen anlet sonuçları bu yöndeydi. Demek ki Bazı UBP'lilerin Nidai beye darbe yapmaya kalkması rüzgarı Güngördü'nün lehine çevirdi. İki aday arasındaki fark % 10.

Ancak Nidai beyin başta Kutlu Evren olmak üzere bazı UBP'lilere hesap sorması gerekecek.

BAĞIMSIZLAR ÇOĞUNLUKTA VE UBP!

Girne-Gazimağusa-Alsancak-İskele-Çatalköy başta olmak üzere önemli belediyeli bağımsız adaylar kazandı. Öyle tahmin ediyorum ki Gazimağusa, İskele, Girne UBP'ye dahil olacaklar. Böylelikle UBP aslında beş büyük belediyenin dördüne sahip olmuş olacak.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ

Yerel seçimler Cumhurbaşkanlığı seçimlerini doğrudan etkileyecek. Şu an için CTP Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde külliyen saf dışı kalmıştır. Artık sahnede UBP ile TDP var. Eroğlu ile Akıncı arasında geçecek bir yarış başlamış bulunuyor. Bu ciddi rekabet CTP-DP hükümetini bozup, UBP-DP hükümetini kurabilir, ki bunu yüksel ihtimal bekleyin.

ÖZYİĞİT ARTIK BAŞARILI

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit için son derece önemli bir seçimdi bu, Harmancı eğer başarısız olsaydı, Özyiğit istifa etmek zorunda kalacaktı. Harmancı'nın bu ciddi başarısı TDP'nin imajını yükseltmenin ötesinde Özyiğit'i de amiral gemisini kazanan parti başkanı konumuna getirdi.

Evet gecenin ilerleyen saatlerinden bugünlük size bu kadar yarın daha derin bir şekilde yerel seçimleri inceleyeceğiz.

****************

GÜNÜN SÖZÜ

Hissediyorum, bu seçimleri biz kazanacağız..

Mustafa Akıncı

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.