CTP'ye içten operasyon!

Yayın Tarihi: 02/07/14 08:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+
CTP karıştı, ortada ciddi bir başarısızlık mı var yoksa kaç zamandır kaleme aldığımız ama CTP tarafından kabul görmeyen bölünmüşlüğün su üstüne çıkması mı var? bir kere başarısızlık olduğu ortada. Hükümette 21 vekil ile hüküm süren bir partinin üç büyük ilçeyi kaybetmesi, adeta başbakanın seçim kaybetmesi gibi bir şey. Hiçbir farkı yok.

Peki ne oldu nasıl oldu da bunlar gerçekleşti. Önceleri çok yazdık ancak hatırlatma zamanı geldi zira tarih benim gibi düşünenleri haklı çıkardı.

Her şey Özkan beyin meta zori başbakan olmasından sonra başladı. CTP'nin başka alternatifi yoktu ve normal şartlar altında en doğru isim Özkan Yorgancıoğlu'ydu. Özkan beyi kötülemek için yazmıyorum ama kötünün iyisiydi, ülke yönetme mantığında söylüyorum bunu, dahası dengeler O'nun başbakan olmasını gerektirdi. Yorgancıoğlu'nun en büyük destekçisi de Oktay Kayalp'ti. Yıllardır Ferdi sabit Soyer ve Sonay Adem başta olmak üzere partinin önde gelenleri ile arası açıktı Kayalp'in.

Bu herkesçe bilinen bir gerçek zaten. Talat önceleri Yorgancıoğlu'nu ciddi şekilde desteklemişti, sonradan söz dinlemeyen Yorgancıoğlu ile Talat'ın da arası açıldı.

Talat, seçim süresince Sümer Aygın'ın yanında durdu ve çalıştı. Geleneksel yapısından ve disiplininden çoktan uzaklaşan CTP'nin avam kamarasını sosyalist kanat bu seçimde cezalandırdı hem de üç belediyeden etme pahasına.

Bu şaka bir durum değil. üst tabakanın kendi içinde kavgalı oluşu, kimin elinin kimin cebinde olduğu dahi belli olmayan bir karmaşanın içinde olanlar oldu, CTP kendi kendine sağlam bir çelme attı ve durum ortada.

Kelime anlamıyla rezil oldular, daha başka bir tarif edebilecek bir kelime bulamıyorum. Bu saatten sonra ne olur nasıl olur, bunu değerlendirmek oldukça zor.

ŞAHALİ VE İHRAÇ SÖZLERİ

Mağusa İlçe Binasında dün kritik bir toplantı vardı. Güvenilir kaynaklardan edindiğim bilgile toplantının ana gündemi Oktay Kayalp'e seçim kaybettirenlerin ihracının istenmesiydi ve en önemlisi de bu isimlerden birinin Ferdi Sabit Soyer olduğu iddiasıydı. Tabii bu bilgi bize güvenilir kaynaklardan gelen bilgiler, Erkut bey bunu çıkıp yalanlamakla ya da doğrulamakla mükelleftir.illa ki doğrudur demiyorum ancak şunu da söylemeden geçemeyeceğim; Soyer ile Adem'in Kayalp ile aralarının açık olduğu her ne kadar bilinen bir gerçek olsa da bu iki ismin hiçbir şekilde Arter için çalıştığına ben inanmam. Her ikisi de birçok CTP'liden daha köklü CTP'lidir.

Ola ki böyle bir ihraç düşüncesini umarım Mağusa ilçesi gündeme getirmez, bunun mümkün olmayacağını herkes bilmeli öncelikle ancak CTP'nin şu an içinde bulunduğu nokta ölümle kalım savaşı gibi bir şey.

Unutmadan söyleyim Kayalp'in kaybetmesinin en önemli nedeni Eroğlu ailesinin Kayalp için çalışmamış olması. Her iki isim de birbirlerine son derece yakın isimler oldular yıllardır. Acaba Talat'ın seçim kaybetmesinin sebebi de bu olabilir mi diye sormuyor değilim kendi kendime. Vakti zamanında çok dedikodu duymuştum.

AYGIN'A CTP OYUNU

Aygın'ın normal şartlar altında kaybetmesi söz konusu değildi. Tüm anketler Aygın'ı açık ara önde gösteriyordu. Peki ne oldu da Aygın kaybetti. UBP'nin bölgedeki oyu belli. Bu da demek oluyor ki CTP'li oylardan ciddi bir kayma oldu Güngör'e. Bu işi kimin başını çektiğini bakıp bulacak CTP'liler. Herkes Girne İlçe Başkanı diyor acaba hatrı sayılır bir vekil de ilave etsek mi yanına diye düşünmüyor değilim. Tabii şimdi kimseyi zan altında bırakmayalım, CTP MYK'sı soruşturup bulacak. Ne ilçe başkanının ne de bir başkasının günahını almamak lazım.

FELLAHOĞLU'NU CTP KESTİ AMA

Kadri Fellahoğlu'nun bu seçimi kaybetmesinde elbette ki kendi partisinden aldığı darbeler de etkili oldu buna şüphe yok ama şunu da söylemek lazım, Harmancı her partiden oy alarak bu yarışı kazandı. Yani CTP külliyen Fellahoğlu'na destek çıksaydı da Kadri bey kolay kolay kazanamazdı. Mesele Kadri beyin kaybetmesinin ötesinde bir meseledir, CTP Kadri beyi istemedi. Zaten Kadri beyi LTB Başkan adayı yaparak zamanında topun ağzına koymuşlardı. Batmış bir belediyeye gül gibi bir vekili aday yapmak, başkan yapmak başka nasıl açıklanabilir ki.

Sonuç olarak CTP ciddi bir karmaşa yaşıyor ve bu karmaşayı yönetebilecek bir isim göremiyorum ben. Talat'ı da pek dinleyeceklerini sanmıyorum.

Başbakan Yorgancıoğlu'nun istifası bile gündeme gelebilir. Sıkı durun!

***************

MESAJI OLAN ALSIN

Sn Nidai Güngördü; belediye başkanlığınız hayırlısı olsun. Umarım bu görevinizi duygularınızla değil akıl ve mantığınızla yönetirsiniz. Girne'yi yönetmek savaş sanatı gibidir, akıl kazandırır, duygular hezimete uğratır. Aklınızda olsun.

Sn Ahmet Benli; yakın zamanda Belediyeler Birliği başkanı olacağınız söyleniyor, siz bu hızla durun bakalım nereye varacaksınız.

Sn Yüksel Çelebi; ülke genelindeki en yüksek oyu alan belediye başkanı unvanına sahip oldunuz, kerevizli sandwich ısmarlayın hade de kutlayalım.

Sn Hulusi Manisoy; nasıl ama size verdiğim oy oranı tuttu. Endişenize değmedi.

Sn Mehmet Hulusioğlu; güle oynaya seçim kazandınız, şimdi yarım kalan işleri bitirme zamanı, kolay gelsin.

***************

GÜNÜN SÖZÜ

S'onsuzluk istemiştim ben aslında; ama S'yi biraz sessiz söylemişim galiba.

Cemal Süreya

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.