DP'nin gündemi kabine değişimi

Yayın Tarihi: 07/07/14 07:54
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+
"ARABACIOĞLU-BAKIRCI" GÖREVDEN ALINABİLİR

* DP'deki çok sayıda bürokrat bugünden itibaren görevden alınacak

Geçtiğimiz hafta Kıbrıs Genç Tv'deki son programımı yapıp tatile girdim. Tüm programcılar birkaç ay dinleneceğiz. Mümkün mertebe her partiden bir konuk almaya çalıştım ki DP'den MYK üyesi Prof Dr Erhan Arıklı stüdyo konuğumdu. Arıklı en azından birçok Demokrat Partiliden farklı bir kişilik. Sırası geldiğinde kendi başkanını da kendi partisini de sert bir dille eleştirebiliyor. Muhafazakar bir siyasi görüşü var. Sağda birliğe inanmış biri. Onun duruşu bu. Saygı duymak lazım tabii.

Programı kapatmaya yakın DP'ye ait bakanlıklardaki müdür ve müsteşarların vatandaşlara iyi davranmadığı ve partiye zarar verdiğine ilişkin bir mesaj geldi. Arıklı hoca da bu mesajdan yola çıkarak çok yakında bürokratlarda revizyona gidileceğini , hatta bakanlıklarda dahi değişikliklere gidilebileceğini anlattı. Programı ben kapattığım için, gelen mesaja hitaben elimde bulunan son güvenilir bilgiyle kaptım programı. Pazartesi, yani bugün birçok müdür ve müsteşar eve gönderilebilir dedim.

Programın ardından Arıklı "nerden biliyorsun?" diye sordu ve gülüştük. Tabii görevden almaların hepsi bir günde olur mu olmaz mı bilemem ama oldukça önemli bir bakanlığın müsteşarı bugün muhtemelen görevden alınabilir; hade bir ipucu daha vereyim, iyi İngilizce konuşuyor.

Tabii ben müdür ve müsteşarların genel anlamda devamından yanayım. Ancak bizim ülkemizde bürokratlar bilir kişi değil, partinin adamı olarak atandığı için çoğu UBP'nin bıraktığı bürokratlar. Bu da DP adına ciddi bir sorun teşkil ediyor.

O nedenle görevden alınmaları gerekiyor.

DP'NİN İLÇE BAŞKANLARI DA EVE GİDECEK DENİLİYOR

Şimdi ilk önce bunu teslim edelim bu seçimin en büyük başarısızı Genel Başkan Serdar Denktaş; ama gelin görün ki seçimlerde ciddi bir yenilgi alındığı için İlçe başkanlarının, bürokratlarının kelleleri gidecek. Yani herkes değişecek ama genel başkan değişmeyecek. Burada bir çelişki var, bunu unutmayın.

Ama Türk siyasilerin politika anlayışında kabahatlerini başkalarının üzerine atma alışkanlığı vardır. İlçe başkanları başarısız olmuş olabilir, hatta görevden de alınabilir ama şu soruyu görevden alınacak ilçe başkanları sormalı "ne kadar motive ve koordine edildiler" ki başarılı olamadılar.

ARABACI VE BAKIRCI GÖREVDEN ALINIR MI?

Demokrat Parti'nin zaten dört isminde bakanlık mevcut. Multi bakanlık Genel başkan Serdar Denktaş'ta, Ulaştırma bakanlığı malum Ahmet Kaşif'te. Geriye Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı ile Eğitim Bakanı Sn Mustafa Arabacıoğlu kalıyor. Şimdi ilk iki ismin yeri hayatta değişmez. Diğer iki isim değişecek diye düşünüyorum.

Birincisi Çevre Bakanı Bakırcı'nın zaten çok da başarılı bir bakan olduğunu söyleyemeyiz, işin içine bir de İskele de kazanılmak üzere olan seçimin kaybı var, Bakırcı'nın UBP'nin adayını desteklediği dedikoduları var, öte yandan Mustafa Arabacıoğlu'nun Gönyeli de CTP'nin Belediye başkan adayı Ahmet Benli'yi desteklediği dedikoduları var. bildiğiniz gibi seçimlerin son haftasında DP Genel Sekreteri Hasan Taçoy parti adına Olgun Amcaoğlu'na destek açıklamıştı. Ancak Gönyeli'li DP'li bakan Arabacıoğlu'nun yakın akrabalık ilişkilerinden ötürü Benli'yi desteklediği dedikoduları var. bu da Arabacıoğlu'nun görevden alınma ihtimalini güçlendiriyor.

YENİ BAKANLAR KİMLER OLUR?

Tabii daha da önemli soru aslında bu, yeni bakanlar kim olur. Genel başkan Serdar Denktaş'ın söz verdiği isimler var haliyle, gerçi Serdar başkan herkese söz verdi o ayrı mesele ama örneğin yakın bir oyla seçim kaybeden Hüseyin Alanlı iskeleden, Dr Berova'da Girne'den bakan olabilir diye dedikodular duyuyorum.

Bakalım kura kime çıkacak…

****************

PERVİN GÜRLER'E AYIP EDİYORSUNUZ!!

Mehmet Vechi'nin intihar olayı hepimizi derinden etkiledi. Cinayeti kimin işlediği sorusu herkesin aklını ciddi anlamda meşgul ediyor. Vechi'nin intiharı da akıllarda soru işareti uyandırıyor. Ailesi polisi suçluyor. Haklılıkları nedir ne değildir bunu Polis Genel Müdürlüğü soruşturma açar ve gereğini yapar. Ama ülke de yaşanan her polisiye olayda Pervin Gürler görevden alınsın diye yaygara koparmak da çok ayıp oluyor artık. Pervin hanım yaşanan olayla ilgili derin bir soruşturma başlatıp gerekeni yapabilecek bilgiye ve özgüvene sahip bir Polis Genel Müdürüdür. Sanki bir başkası genel müdür atansa ve bu olay o atananın döneminde olsa O Genel müdüre de hade istifa et diye yayın yapacak mısınız, yoksa CTP'li ise sessiz mi kalacaksınız. Kamuoyu yanıltılmaya çalışılıyor.

Ya da sanki Pervin hanım 40 yıl polis genel müdürlüğü yapacak, aldı birilerini korku. Cumhurbaşkanı Eroğlu bu konuda dirayetli durup Pervin hanımın görevine devamını sağlamakla yükümlüdür. Sırası gelen bu müdürlük görevini yapacak. Şimdi sıra Pervin hanımda. Her faturayı Pervin hanıma kesmekten usanmadı belli kesimler. Yakışık almıyor, başarılı bir Polis Genel Müdürü'nün bu denli adının tartıştırılması yakışık almıyor. Başbakan Yorgancıoğlu da hemencecik Cumhurbaşkanına atıyor topu. Polis üstüne düşeni yapıyor. Hükümetin başı kendi partisinin sorunlarını çözsün ilk önce..

****************

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNE TEPKİLER SÜRÜYOR

Hükümetin gerçekleştirmeyi planladığı Anayasa'nın referandumda başarısızlığa uğraması sonrasında siyasetle yakından uğraşan ve entelektüel kimlik sahibi vatandaşlarımızdan "başka ülkelerde olsa hükümet kendini gözden geçirir, hatta istifayı dahi gündemine alırdı" sözlerini pek sık duydum. Kimse vurgu yapmıyor bu noktaya diyenler çoğalınca yazayım dedim. İstifa bir kültür meselesidir, siyasi olgunluk meselesidir. Bizim gibi bir memlekette birçok insan "bay şans" bir yerlere geldiği için geldiği o yeri de bırakmak istemez haliyle. Avrupa Birliği diyoruz da hiç düşündünüz mü bazılarının geçim kapısı olmaktan başka hiçbir ile yaramıyor bizim ülkemizde….

********************

GÜNÜN SÖZÜ

Bazen insan öyle özlenir ki.. Özlenen bilse, yokluğundan utanır...

AZİZ NESİN

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.