Gürler'e karşı CTP partizanlığı...

Yayın Tarihi: 08/07/14 07:54
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+
* Mesele Pervin hanımın başarılı ya da başarısız olduğu değil, CTP'li olmadığı gerçeğidir. Yani memleket sorunlarını çözmede ve hayatı ucuzlatmada son derece beceriksiz olan bu hükümetin büyük kanadının partizanca bir eylemidir Pervin hanımın görevden alınma isteği.Polis Genel Müdürlüğü makamı ve polis teşkilatının geneline ne yazık ki planlı bir saldırıdır bu yapılanlar.

* Pervin Gürler konusunda Cumhurbaşkanı Eroğlu, devletin zirvesi olarak kesinlikle ses vermeli ve hem Pervin hanıma hem de polis teşkilatına sahip çıkmalıdır.

Evvala tüm polis teşkilatına saygımız büyük. Her bir kademesinde üst yönetici statüsünde bulunan polisler eğer o koltuklarda oturmayı hak etmeselerdi oturmazlardı. Şahsen ben gazeteci olarak başka meslektaşlarım gibi o gitsin da bu gelsin propagandası yapamam zira etik değil. Yapanlar da ne menfaat umar da yapar merak ederim doğrusu. Polis Genel Müdürü Pervin Gürler'i de her zaman desteklerim çünkü şu an ki görevi hakkıdır da ondan. Önceleri hakkı yenmişti, şimdi bu hak kendisinde, hatta bu görevi Genel Müdür Vekili olarak sürdürmesi de bu hükümetin ayıbıdır.

Gayet dominant, saygın, polis teşkilatı üzerinde otoritesi bulunan, teşkilat tarafından sevilen ve sahiplenen bir genel müdürdür Pervin hanım.

Bu konuya girmek istemiyorum malum ortada bir cinayet ve intihar var. herkes yeteri kadar üzgün ve depresyonda. Polis teşkilatının bu konuda üzerine düşeni yaptığına eminim zaten yaptıkları da aşikar. Yaşlı ve hasta bir zanlıya polis memurları nezaket göstermiş, genel müdürlüğün yaptığı açıklamadan bu anlaşılıyor, belli ki sorumlu polis memurları böyle bir intihar girişiminin Mustafa Vechi tarafından yapılacağını tahmin bile etmemişler ve bu tatsız intihar olayı gerçekleşmiş.

Zaten genel müdürlük bu konuda söz konusu iki polis hakkında da gerekli soruşturmayı başlatmışlar. Yine söylemem gerekir ki olayın kendisi çok hassas ve yorum yapmaya çok da müsait değil.

Ne yazsak ne çizsek iddia ve yargılamadan öteye gitmez.

Gelelim Pervin Gürler meselesine. Başta CTP ve sol menşeli basın kendi partilerine yakın birilerini atamak istiyor genel müdürlük mevkisine. Peki neden? Çünkü Pervin Gürler CTP'li değil. CTP'li olsaydı Başbakan ve belli gruplar bugün yaşanan bu olaylarda Pervin hanıma sahip çıkacaklardı.

Demek ki mesele Pervin hanımın başarılı ya da başarısız olduğu değil, CTP'li olmadığı gerçeğidir. Yani memleket sorunlarını çözmede ve hayatı ucuzlatmada son derece beceriksiz olan bu hükümetin büyük kanadının partizanca bir eylemidir Pervin hanımın görevden alınma isteği.

Mesele budur. Olay partizanlıktır. Bazı medya organları da mal bulmuş mağrubi gibi Polisi katil, Pervin hanımı da göz yuman konumuna düşürmeye çalışıyor.

Ortada DNA ve kan örnekleri varken!

EROĞLU VE DENKTAŞ SAHİP ÇIKMALI

Cumhurbaşkanı Eroğlu zaten bu konuda üzerine düşeni yapıyor ancak son günlerde basında yıpratılmaya çalışılan Pervin Gürler konusunda Saray kesinlikle ses vermeli ve hem Pervin hanıma hem de polis teşkilatına sahip çıkmalıdır. Eroğlu bu devletin başıdır ve böylesi durumlarda Devlet başkanı olarak bir ağırlık koyması gerekmektedir. Keza Hükümet ortağı Serdar Denktaş'ında öyle.

TEŞKİLATIN İMAJIYLA OYNANIYOR

Polis Genel Müdürlüğü makamı ve polis teşkilatının geneline ne yazık ki planlı bir saldırıdır bu yapılanlar. Dün de yazdım Pervin hanım o göreve 40 yıllığına gelmedi. Hakkıydı getirildi, görev süresi bitinceye dek orada kalacak. Herkes bunu aklına koysun.

Hiç kimsenin polis teşkilatının imajı ve güvenilirliği ile oynamaya hakkı yok. Ülke güvenliğini sağlama hususunda son derece başarılı ve etkin bir polis olarak değerlendirdiğim Pervin Gürler'e karşı yürütülen bu partizanca operasyonun başarılı olamayacağını sadece hatırlatma ihtiyacı duydum.

***************

DP'DE YENİ İSTİFALAR GÜNDEMDE

Güvenilir kaynaklardan aldığım bilgilere göre Demokrat parti bu hafta içerisinde yeni istifalarla yeniden sarsılacak. Bir yandan kabine değişimi ve bürokrat revizyonu ile yeni bir gündem yaşayan partide ki üyelerin rahatsızlığı anlaşılan hala geçmemiş ki istifa kararı almışlar.

************

CTP'DE HİÇBİR ŞEY DEĞİŞMEYECEK

CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk'in tüm siyasilere gönderdiği konuşma yasağı dün gündeme damgasını vurdu. Baktığınızda son derece yerinde bir karar oldu ancak geçtiğimiz yıl CTP'nin parti içi sorunlarını araştırıp bulan araştırma komitesinin sonuçları ne kadar dikkate alındı ve ne kadar üzerine gidildi sorusu geldi aklıma. Son yerel seçimlerde yaşananlardan sonra geniş çaplı soruşturma başlatıldığını açıkladı Başbakan Yorgancıoğlu. 2013 yılında da İsmet Akim başkanlığındaki araştırma komitesi önemli bulgulara ulaşmıştı. http://www.havadiskibris.com/Haberler/kibris/iste-cok-konusulacak-CTP-raporu/12239. Ne yapıldı? Ne tedbir alındı? Kocaman bir hiç. İşte o günkü raporun sonuçlarıdır bugünkü yerel seçim sonuçları. Yani bu sonuçlar bir yıl öncesinden geliyorum dedi. Bu yılki çıkacak araştırma raporunun ardından yine benzer sonuçlar çıkacak, ne yapacak peki parti yönetimi? Yine koca bir hiç. Çünkü CTP eski CTP değil. Kutlay beyi iyi niyetli ve başarılı bir genel sekreter olarak buluyorum ama engeli çok.

**************

GÜNÜN SÖZÜ

Hayatta gözyaşlarımı hakedecek bir insan görmedim. Ya benim gözyaşlarım gereksiz,Yada uğruna gözyaşı döktüğüm insanlar değersiz.

CEMAL SÜREYA

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.