Özersay adaylığını mı açıkladı?

Yayın Tarihi: 09/07/14 07:52
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+
En çok merak ettiğim şeylerden biridir bu ülkede Kıbrıs sorunu çözülür, doğal gaz çıkar, huzur, zenginlik olursa hala küçük şeylerle uğraşmaya devam edecek miyiz diye. Malum konu Cumhurbaşkanlığı seçimleri.

8-10 ay öncesine kadar Kıbrıs müzakere süreci öyle bir alevlendirildi ki herkes altı aya kadar çözüm olacak saçmalığını konuştu durdu. Sanki de çocuk yapıyorlardı, çocuk bile 9 ayda olur. Çok gitmedi liderler birbirini terslemeye başladı ve Biden'in gelişinin ardından çözüme son derece uzak olduğumuzu anladık hepimiz.

Şu doğal gazın hürmeti bir takım açılımlar olacak belki ama o da yarın sabah değil. tabii ki Cumhurbaşkanlığı seçimleri de buna göre şekillenecek ve bu rüzgar Reisi cumhurun kim olacağını az çok belirleyecek.

Karşımızda kararını çoktan vermiş ama henüz karar vermedim diyen Derviş Eroğlu var; kendisi adaydır. O'nun hemen ardından şansı her geçen gün azalan bölünmüş, kendi kendiyle kavga eden, hatrı sayılır bir kısmı Eroğlu UBP'sine son seçimlerde hizmet etmiş bir partinin olası adayı Mehmet Ali Talat var ki aday olma ihtimali her geçen gün azalıyor.

Partisi Lefkoşa Belediyesini alarak iyi bir çıkış yapmış Sn Mustafa Akıncı var ki büyük ihtimal O da aday ve bir adayımız daha var ki o da Kudret Özersay.

Cumhurbaşkanı Eroğlu ile yıldızı hiç barışmamış, Ankara Dışişlerinin ricasıyla şu anki görevini yürütmekte olan perde gerisinde Cumhurbaşkanının yetkilerine haiz olan bir isim. Ankara'nın görüşmelerdeki prensi diyebiliriz.

Haaa benim buna itirazım yok, adam akıllı bu işi de biliyor en azından işi bilen biri görüşmeleri yürütsün. Zaten bundan kimsenin rahatsızlığı yok.

ÖZERSAY: "UMUT GÖRMEZSEM GÖREVİ BIRAKIRIM"

Özersay dün bu açıklamayı yaptı ve resmen cumhurbaşkanlığın seçimlerindeki adaylığını açıkladı. Tabii ki AK parti'den bazı isimler var Özersay'ın ardında. Hem destekliyorlar hem gaz veriyorlar ve bakın buradan net bir ifadeyle açıklıyorum Özersay adaydır, değilse çıksın ve Cumhurbaşkanlığı adaylığını düşünmüyorum desin biz de tarihe kayıt düşelim.

Ancak buradaki sorun başka, biraz sert yazışımdan Özersay'ın adaylığına karşı çıktığım anlaşılmasın, iyi de bir aday olur ama;

ERTUĞRULOĞLU'NUN ADAYLIĞI GİBİ OLACAKSA

Zamanında Tahsin Ertuğruloğlu'na da birileri aday ol dedi, yanındayız dedi, Tahsin bey büyük cesaret isteyen bir adaylık yarışına girdi, aldığı sonuç ortada. Bu Tahsin beyi küçültmedi, düşürmedi de ama birileri Tahsin beyi kullanmış oldu imajına mal oldu. Seçimlerde en yüksek oyu alabilen bir siyasi olarak Tahsin bey yarın sabah yine katılsa Cumhurbaşkanlığına yine benzer bir oy alır. Yani reisi cumhur meselesi olunca menfaatler başka türlü hareketleniyor oy kullanma konusunda.

İşte öyle anlıyorum ki birileri ki Türkiye'den birileri, yine birinin seçilmesini kolaylaştırmak için Özersay'a gaz veriyor. Kudret bey dikkat etsin gelmesin bu oyunlara. % 10 oy alır oturur yerine imajı da çizilir..

Bilgisine birikimine söyleyecek sözüm yok, oldukça da saygı duyduğum biri Sn Özersay ama seçmen çok menfaatçidir ve menfaatine bakar.

*************

TALAT'A KİM SEÇİM KAYBETTİRDİ, İHRAÇ VE UBP İLİŞKİLERİ

CTP Eski Genel Başkanı Ferdi Sabit Soyer'in açıklamalarını okudum. Son derece samimi ve doğru buldum açıklamalarını. Oktay Kayalp ile uzun yıllardır araları açık zaten bunu bilmeyen yok, kendisi de bunu canlı yayında dinlediğim değil ajanstan haberini okuduğum kadarıyla beyan etti. Ama oy vermedim aleyhine de çalışmadım diyecek kadar dürüst davrandı.

Ferdi bey kadar entelektüel ve bilgili kaç CTP'li vardır ki CTP de sorun kendi kendinize, son derece sınırlıdır bu tür insanların varlığı ve beğenin beğenmeyin CTP'yi CTP yapan insanlardır bu isimler.

İhraç etmek istiyor birileri Ferdi beyi Sonay beyi. Mümkün mü bu, olur mu? Olabilir tabii en azından denenebilir ama deneyenler başaramazsa Ferdi beyi CTP Genel başkanı yapar, bu da aklınızda bulunsun.

Sonra Ferdi beyi ihraç edip etmemeyi konuşmazdan önce Talat'ın seçim kazanmaması için Mağusa'da kimler Eroğlu ile işbirliği yaptı ve Talat seçim kaybetti, O'nu da bir araştırsınlar, bir bakarsınız bu ihraç listesi daha da kabarır ve bıçak tersine kesmeye başlar.

Bilmem anlatabildim mi?

Beyler toparlanacağınıza, aklınızı başınıza taşıyacağınıza Eroğlu'na hizmet etmekten başka bir iş yaptığınız yok.

Peki tüm bunlar neden yaşanıyor? Otorite boşluğundan. Evet CTP'de otorite boşluğu var, CTP'nin lider sorunu var. Talat'ı ben bu kadar yıldır Lideri bilirdim bu partinin, en yarısı nefret ediyor Talat'tan akıl alır gibi değil.

Belediye başkanları işi gelince UBP ile işbirliği yapabiliyor yıllarca ama seçim kaybedince ihraç edecek birilerini arıyorlar.

Yahu usta önce bir kendinize bakın.

İşte lider olmadığı için otorite de olmuyor, her kafadan ses çıkıyor, herkes bir birinin aleyhine çalışıyor ve sonuç ortada.

Açıkçası CTP adına üzülenlerdenim çünkü Kıbrıslı Türklere konuşma özgürlüğünü kazandıran bir partidir, demokrasiyi getiren partidir, içinde bu ülkeyi yüz yıl ileriye taşıyacak beyinler barındırır, işte bu nedenle yazık oluyor şimdi bu partiye.

TALAT TATİLDE Mİ?

Yani yeri gelmişken sorayım Sn Talat tatile mi çıktı, hiç sesi çıkmıyor, hiç ses vermiyor. Neden müdahil olmuyor bu yaşananlara, neden CTP'nin toparlanması için çaba sarf etmiyor. Açıkçası ben merak ediyorum…

***************

GÜNÜN SÖZÜ

Madem ki siz böylesine tutkunken o hep başkalarını seçmiştir madem ki kıymetiniz bilinmemiştir o halde günah sizden gitmiştir.

Can Dündar

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.