Soyer'i karşınıza alacaksanız !

Yayın Tarihi: 17/07/14 07:47
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+
CTP Gazimağusa İlçesi en nihayet sessizliğini bozdu ve Oktay Kayalp'e seçim kaybettirdiğini düşündüğü ya da kendine göre tespit ettiği 9 kişinin partiden ihracı için CTP Parti Myk'sına liste gönderdi. En başından beri CTP Gazimağusa İlçe Başkanı Erkut Şahali'nin sert muhalefetine şahit oldu parti. Tabii fotoğrafı doğru okumak lazım. Şahali'ye bakıp da sadece orada kalmamak lazım. İlk başlarda Özkan Yorgancıoğlu ile Kutlay Erk'in partiyi yatıştırıcı hamleleri sonuç verdiyse de dün yaşanan bu gelişmenin ardından anlaşıldı ki söz konusu dokuz kişinin ihracına yeşil ışık yakıldı.

ULUÇAY-ŞAHALİ-YORGANCIOĞLU-KAYALP

Ara başlığa yazdığım bu dört isim birbirine son derece yakın ve bağlı siyaset izleyen kişiler. Kayalp'in belediye başkanlığı döneminde, Yorgancıoğlu'na ciddi destek verdiğini hepimiz biliyoruz. Zaten buna mukabil olarak Teberrüken Uluçay'ın içişleri bakanı olmasının da yegane sebebi budur, bunu herkes bilir. Haa Teberrüken bey iyi ve başarılı bir siyasidir o ayrı mesele ama ilişkiler bu şekilde çalıştı.

Erkut Şahali'nin söz konusu dokuz kişinin ihracı için PARTİ MYK'sına liste göndermesinin arkasında yatan asıl meseleyi iyi anlamak lazım. Örneğin Ferdi Sabit Soyer'in şoförü Recep Ernaz'ında olduğu iddia edildi; bu adeta Soyer'e mesaj değildir de nedir. Soyer'in ve Adem'in dünkü açıklamalarındaki sert tepkiyi de iyi yakalamak lazım.

Öyle tahmin ediyorum ki bu dokuz kişinin ihracı gerçekleşecek; eğer gerçekleşemeyecek olsa Şahali bu isimleri MYK'ya sunmazdı.

İsimlerini verdiğim dört siyasiden de yola çıkarsak Özkan beyin yani Sn Başbakan'ın bu konu hakkında baskı altında olduğunu ve bu yönde olur verdiğini pek ala düşünebiliriz.

SOYER'İ KARŞINIZA ALACAKSANIZ

Şimdi kıyamet işte burada kopacak. Ferdi bey af buyursun kendisine saygım bakidir ancak CTP'deki dominant pozisyonunda olan ya da öyle görünen grup "…… dövemeyen semerini döver" atasözünü yürürlüğe koymuşlardır.

Şimdi bakınız; CTP'yi az çok tanıyan bilen insanlar CTP'de bir Talat-Soyer-Kalyoncu-Adem kliğinin olduğunu bilirler, bu isimler partinin hatrı sayılı bir yüzdeliğini elinde tutarlar. Yani bu isimlere karşı açılacak bir savaştan ancak bu savaşı açanlar zararlı çıkar ve kaybeder.

CTP denilince katıksız sosyalist kavramlarıyla akıllara gelen isimlerdir bu isimler ve bu isimleri ya da yakınlarını cezalandırmaya kalkarsanız; şüphesiz ki CTP'yi olağanüstü bir kurultaya götürürsünüz. Bu işi hiç öyle kolay sanmayın; ne başkan kalır ne ilçe başkanı, her şey bir anda darmadağın olur, bu da yetmez bazı kişilerin yaptığı usulsüzlükler ya da şu an yapılan usulsüzlükler ansızdan basına düşer ve CTP yer ile yeksan olur.

Hali hazırda cumhurbaşkanlığı seçimlerine giderken ve hükümetin pek de parlak bir görüntüsü yokken kendi evinizin içine bombayı çekip bırakmayın; zira şu an yapılan bundan başka bir şey değil.

Ferdi Sabit Soyer'e ciddi bir saygının olduğunu unutmadan bu işleri çözmeniz gerekiyor. İyice kaçan parti disiplini birçok dengenin altüst olmasını sağlayacaktır.

Dahası Özkan Yorgancıoğlu'nun başbakan olmasında Ferdi beyin, Kalyoncu'nun ve Talat'ın ciddi bir katkısı olduğunu da unutmadan hareket edin.

Yazıya nokta koymadan Talat neden cumhurbaşkanlığı seçimlerini kaybetti diye bir soruşturma başlatılmıyor ki? Özellikle Mağusa'dan Talat'ı CTP içinden kimler kesti, onları da bulup ihraç etmelisiniz bence.

***************

ADAYLIK VE SİBEL SİBER

CTP'nin parti içindeki kavgası devam ederken Talat'ın dünkü yazımla örtüşen bir TV Programı yer aldı gazetelerde. Talat açıkça söylüyor CTP-BG aday gösterecekse diyor, daha net değiller diyor; Meclis Başkanı Sibel Siber ile Dışişleri Bakanı Nami'nin isimleri yüksek sesle konuşulurken ne desin ki Talat..

Öyle sanıyorum ki CTP içinden birileri Sibel hanımın kanına çoktan girmiş ve onu neredeyse ikna etmiş. Ansızdan Sibel hanım adaylığını açıklar mı bilemem bu o kadar kolay değil tabii. Herşeyden önce Talat'ın aday olmadığını tam olarak açıklaması lazım ama öyle anlıyorum ki birileri Sibel hanımı aday olma konusunda uçuruma sürüklüyor; Sibel hanımın son derece dikkatli olması lazım. Hele hele CTP'nin yarısı Eroğlu UBP'sini desteklerken, değil mi ama?

**************

ÖZERSAY'IN ARKASINDA ANKARA DEĞİL AMA AK PARTİ VARMIŞ

Baş müzakereci Kudret Özersay'ın bir süre sonra Cumhurbaşkanlığındaki görevinden ayrılacağını duydum. Zaten şu sıralar toparlanıyoruz hareketine de ciddi ağırlık vermiş durumda. Zaman zaman Ankara'nın kendisini desteklediği polemiği yaratılıyor. Yok böyle bir şey Ankara'nın Özersay'ı desteklediği falan yok. Olsa mutlaka duyardık. Peki cumhurbaşkanı adayı olması için kim cesaretlendiriyor Özersay'ı? Asıl soru bu. Birincisi kendi genç kitlesi ikincisi de AK Parti'den bazı belediye başkanları ve milletvekilleri olduğu iddia ediliyor. Bu konuyu ilerleyen safhada daha derin konuşacağız. Hayırlısı ne diyelim.

*************

GÜNÜN SÖZÜ

Karşıdan karşıya geçer gibi sev beni: Önce bana, sonra bana sonra yine bana bak.

CEMAL SÜREYA

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.