Hırsızlar da çağ atladı

Yayın Tarihi: 25/07/14 08:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+
*Bu gibi hırsızlıklar artarak devam edecek. Yahu adamlar saray önünde mobilet ile banka soydular daha neler.. Anlaşılan hırsızlar terfi etti artık araba ve silahla yol kesiyorlar. Polis bu hırsızları bulamazsa ki hızlı davranması gerekiyor banka hırsızlığı artar gider.

**Üç milyonluk bir espri yapayım yeri gelmişken; "Başbakan Yorgancıoğlu bu soygun işinin araştırılması içinde bir araştırma komitesi kurar mı dersiniz?"

Bizim memlekette bu kadar diyesi geliyor insanın. Kooperatif Merkez Bankası salon bir araca ve iki memura 3 milyon TL emanet etmiş yollamış bir başka şubesine. Yahu bu 3 milyon lira; işadamları için fıstık parası da fakir fukaranın parası bu para; fakir fukara derken yanlış anlamayın yıllarca çalışan emeklinin parası anlamında ifade ettim.

Anlaşılan Kooperatif Merkez Bankası bu para taşıma işini ciddiye almamış hiç; hırsızlar da nasıl öğrenmişse öğrenmişler arabayı çevirip parayı alıp kaçmışlar. Yani bir gazeteci olarak aklıma onlarca soru geliyor.

Hırsızlar bu denli çok para taşındığını nereden biliyordu ,içeriden birileri mi bilgi verdi? Parayı taşıyan memurlar nasıl oldu da bu kadar kolay teslim oldular? Niye arabayla durdular? Yol çift şerit ara polis gelsin falan filan ve daha birçok soru. Neyse polis bulup aydınlatacak.

Kolay değil polisin elinden kaçması hırsızların ya bu işe soyunanların. Yakında bazı tutuklular ve sır perdesi aralanır ama bu hırsızlık bu ülke de birçok şeyin bankacılık da buna dahil amatörce yapıldığını göstermiş oldu bize.


Zaman zaman bende hayal etmiyor değilim ; şöyle yolda giden içi hınca hınç para dolu bir kamyonu kaçırsam sonra tarlada beni bekleyen uçakla kaçsam.


Şimdi Kooperatif Merkez bankasını eleştiriyoruz eleştirmesine de özel bankalar da devlet bankasından farklı değil. zaman zaman görüyorum. Tek başına banka çalışanları çantaların içinde para dolu şubeden şubeye gidip gidip geliyorlar.

Banka da sıra beklerken görüyorum adamın biri siyah montlu içeri giriyor elinde paralarla.

BİZ DE BİRŞEY OLMAZ

Şu attığım ara başlık tam bizim ülkeye uygun bir ara başlık; bizde bir şey olmaz, burası küçük bir ülke, polis hemen bulur. Olacak iş değil. bankalarda silahlı güvenlik görevlisi yok, para ne kadar az olursa olsun bu işi özel eğitim almış silahlı kişilerin yapması lazım.

Örneğin söz konusu 3 milyonu taşıyan adamlar eğitimli olsaydı zaten durmazlardı, kar maskeli hırsızlara onlarda silah gösterirdi.

Anlamanız gereken bir şey var, bu ülke zaten uzun yıllardır sorma gir hanı oldu, işte liman kapılarında girişler sıkılaştırılsın derken kastettiğimiz bundandır, bir işi profesyonelce yapmazsanız ki bu her meslekte böyledir. Bu gibi hırsızlıklar artarak devam edecek.

Yahu adamlar iki sene önce saray önünde mobilet ile banka soydular daha neler..

Anlaşılan hırsızlar terfi etti artık araba ve silahla yol kesiyorlar.

Polis bu hırsızları bulamazsa ki hızlı davranması gerekiyor banka hırsızlığı artar gider.


Üç milyonluk bir espri yapayım yeri gelmişken; "Başbakan Yorgancıoğlu bu soygun işinin araştırılması içinde bir araştırma komitesi kurar mı dersiniz?"


***********


MESAJI OLAN ALSIN


Sn Kudret Özersay; görevinizden istifa etmeniz için tam uygun zaman. Görüşme masası gerilmiş, belli ki süreç başarısızlığa doğru gidiyor. Başarısız olunursa istifa edecektiniz ya, hatırlatayım dedim.


Sn Özkan Yorgancıoğlu, Vechi İntiharını araştırmak için iki emekli uzmanı görevlendirmişsiniz, şimdi bu kişiler komiteci mi araştırma memuru mu? Başsavcıya talimat mı verecek talimat mı alacak. Aman ayaklar baş başlar ayak olmasın.


Sn Ahmet Cennetoğlu, sizin için geniş bir yazı kaleme alacaktım ama vaktim olmadı, son derece kıymetli birisiniz nazarımda ama içimden biraz da size iyi gelsin diyesim geliyor. Size verdiği hiçbir sözünü tutmayan bir genel başkanın peşinden bu kadar gittiğiniz için.


Sn Hasan Taçoy, hükümette sorunlar olduğunu sürekli beyan ediyorsunuz, bunu bizde biliyoruz da en son Sn Zorlu Töre de DP-UG'den ayrılmadan önce bu şikayetleri yapıyordu, Sanırım UBP'ye dönme zamanı.


Sn Rasim Karas, dün telsimden arayıp bana güzel bir doğum günü pastası hediye ettiklerini bildirdiler, güzel bir uygulama ama güzel fiziğim bozulsun kilo alayım diye yapıyorsunuz tüm bunları değil mi? kıskançlık bir türlü değil.


Sn Polat Alper, duyduğuma göre hala puro almayıp yakın arkadaşlarınızı vurmaya devam ettiğinizi ve puroları gizlin saklın içtiğinizi gözlemliyorum; ah şu cimrilik.


Sn Teberrüken Uluçay, şu banka soygunu açıklamanız pek sönük kaldı, biraz daha aktif aktör olsanız ülke içi konularda, şu limanları biraz sıkın artık.


Sn Pervin Gürler, sizinle ilgili Polis Genel Müdür vekili tabirini kullanıyorlar ya gıcık oluyorum, vekil de neymiş bir genel müdür için. Memleket yine size dua etsin polis soygun işine başarıyla el atmış, yakalayın şu adamları..


Sn Sennaroğlu, ne olacak sizin bu tarım bakanlığı, tepeden aşağı herkes size takmış. Açıkçası Başbakan size niye yardım etmiyor hala anlamış değilim.


Sn Serdar Denktaş, hani kabineyi değiştirecektiniz, müdürler değişecekti, adamlarınız her yerde bunu yayıyordu. Reisi Cumhur bırakmıyor anlaşılan.

*****************

GÜNÜN SÖZÜ

Ben nerde bir çift göz gördümse, tuttum onu güzelce sana tamamladım, sen binlerce yaşayasın diye yaptım bunu.

Cemal Süreya

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.