Yorgancıoğlu'ndan Eroğlu'na rest

Yayın Tarihi: 04/08/14 07:00
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+
* hükümetin bozulması meselesi şimdilerde olmaz, bu neredeyse mümkün değil ama Başbakanın bu hükümet sonuna kadar gidecektir ifadesi siyaseten bulunulmuş bir temenniden öte bir şey değil. DP ile girilen hiçbir hükümet sonuna kadar gitmedi Talat hükümeti hariç; Talat'ı da zaten istenmeyen adam ilan ettiniz partide.

*Eroğlu ile Denktaş'ın vardığı uzlaşıda cumhurbaşkanlığı seçimine kadar hükümetin daha fazla yıpranmasına karar verildi. Bu nedenle hükümetin bozulması gelecek yıl ki cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasına ertelendi. Bunu daha iyi anlamanız için bir şey daha örnekleyim size ; UBP Kurultayı neden gelecek yıla ertelendi hiç düşündünüz mü?

Eskiler bilir, en azından benim kadar eski olan gençler de bilir; çocukluğumuzda öyle çok iyi olmayan radyolarımız vardı. Radyodan mı frekans yetersizliğinden miydi neydi bilemiyorum ama antenini nereye çevirseniz dalgayı tutturamazdınız ve sağlıklı dinleyemezdiniz şarkıları, türküleri.

İllaki antenini elinizle tutacaksınız ki dalga düzgün olsun. Çok zorumuza giderdi, ne biçim günlerdi diye düşündüm şimdi ve şimdi uydu beğenmiyoruz, kanal beğenmiyoruz 1000 tane kanal var dalga var.

Bu örneği niye verdim; siyaset adına hiç hoş olmayan günlerden geçiyoruz. Ama gerçekten öyle. Uzun yıllarımı verdiğim bu meslekte bugüne değin hiçbir CTP hükümetlerinde rastlamadığım yanlış işlere bu CTP hükümetinde rastlıyorum.

BAŞBAKAN YANLIŞ İŞLERLE UĞRAŞIYOR

Özkan beyi sever sayarız, beyefendi, kişilikli bir insandır kendisi olmayacak yanlışlar yapıyor ya da yaptırılıyor. Kamuoyunda Başbakanı başkalarının idare ettiği dedikodular dahi yayılmaya başladı. Bakın bunu tüm iyi niyetimle kaleme alıyorum. Çünkü Özkan bey bir başbakanın yapmaması gereken çok ciddi hatalar yapıyor.

Örneğin bir polis genel müdürü ataması meselesi. Hepimiz gördük ki Özkan beyin bu ülkenin başbakanı olarak bunu yapmaya gücü yok, yasalar buna izin vermiyor kendisine. Hükümet olduğu halde polisi sivile bağlayamıyor ama madem ki benim dediğim olmaz deyip polis genel müdürünü ve polis teşkilatını itibarsızlaştırma kampanyası başlatması kabul edilebilir bir şey değil. anlatmaya çalıştığım bir başbakanın işi değil başbakanın bu konuyla ilgili yaptıkları.

Bir başbakan makam ve mevki olarak kendisinden çok aşağıda olan ve ülke huzurunu sağlamakla yükümlü olan polis teşkilatının adeta pabuçlarını çıkarıp da peşine düşmez. Çünkü siz CTP ve onun zümresinin menfaatlerini koruyamazsınız. Çünkü siz bu ülkenin başbakanısınız.

BAŞBAKAN YANDAŞ OLAMAZ!

Öte yandan yine Özkan beyin CTP'nin yayın organı olan Yenidüzen gazetesine tüm basın kuruluşlarını dışlayarak resmi evrak vermesi de bir başbakana yakışan bir durum değildir. Olacak iş değil. Yenidüzene lafım yok, sonuçta onlar gazeteci tabii önemli konularla ilgili malzeme bulunca yayınlayacaklar ama Özkan beyin Yenidüzen dışındaki tüm gazetecilere yaptığı bu yandaş tavır, birçok gazeteciyi Özkan beye düşman kılar. Özkan bey unutmamalı ki bunun kurultayı var, seçimi var.

Ben yine de Özkan beye güvenmek isterdim; ya bu hataları yapmaması ya da yönlendirilmeye izin vermemesi için.

YORGANCIOĞLU'NDAN EROĞLU'NA REST

Başbakan Yorgancıoğlu'nun bir gazeteye verdiği mülakatta "Cumhurbaşkanı adayı birileri hükümeti bozmak isterse buna gücü yetmeyecek" ifadesini kullandı. Özkan bey bunu neye dayanarak açıklamıştır diye merak ettim de bir sorgulayım dedim. Eğer ortağı Serdar Denktaş kendisine bu sözü vermişse; Yorgancıoğlu'nu siyaseten acemicilikle tanımlamak zorunda kalırım çünkü Serdar Denktaş her ne kadar dinlememeye özen gösterse de Eroğlu'na sadakat yemini etmiştir. Yani böyle bir söz varsa Özkan beyin Serdar beye inanması sadece saflık olur.

Öte yandan bu hükümetin Ekim gibi bozulması için birkaç ay önce bir karar üretilmişti. Özkan bey Saray'daki kaynaklarından teyit etsin. Sonrası Eroğlu ile Denktaş'ın vardığı uzlaşıda cumhurbaşkanlığı seçimine kadar hükümetin daha fazla yıpranmasına karar verildi. Bu nedenle hükümetin bozulması gelecek yıl ki cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasına ertelendi.

Bunu daha iyi anlamanız için bir şey daha örnekleyim size ; UBP Kurultayı neden gelecek yıla ertelendi hiç düşündünüz mü?

Bu nedenle hükümetin bozulması meselesi şimdilerde olmaz, bu neredeyse mümkün değil ama Başbakanın bu hükümet sonuna kadar gidecektir ifadesi siyaseten bulunulmuş bir temenniden öte bir şey değil.

DP ile girilen hiçbir hükümet sonuna kadar gitmedi Talat hükümeti hariç; Talat'ı da zaten istenmeyen adam ilan ettiniz partide.

DENKTAŞ NE DİYECEK?

DP-UG'de CTP'ye karşın en başından beri ciddi rahatsızlıklar var ve bu artık genel sekereterlik seviyesinde zikrediliyor. Şimdi Taçoy'un, Cumhurbaşkanı Eroğlu'na yakınlığını herkes biliyor, yani Taçoy açıklama yaptığında Eroğlu açıklama yapıyor diye düşünebiliriz. Başbakan Yorgancıoğlu'nun hükümetin bozulmayacağına yönelik verdiği mesajda ve Eroğlu'nu hedef yaptığı açıklamasında acaba Serdar Denktaş nasıl bir tavır takılacak. Örneğin Eroğlu'na desteğimiz tam diye bir açıklama yapması hem kibar hem yeterli bir açıklama olur.

Sonuç olarak hükümetin her iki kanadı da ciddi sorunlarla uğraşmaktadır ve Eroğlu'na gerek kalmadan CTP ile DP'nin kendi adamları partiyi ortadan ikiye bölmeyi deneyebilirler.

Başbakan hiç olmaması gerektiği kadar makamını terk edip küçük işlerin peşine düşmüştür. Yanlıştır ve toplum tarafından yadırganmaktadır. Bunu eleştiri olsun diye değil uyarı olsun diye söylüyorum.

**************

GÜNÜN SÖZÜ

Gitmek isteyenlere kapıyı siz açın..Bu nezaketinizi yüzlerine kapatılan her kapıda hatırlayacaklardır.

Can Yücel

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.