YSK'dan Erdoğan'a "kadife" müdahale mi?

Yayın Tarihi: 05/08/14 07:49
okuma süresi: 5 dak.
A- A A+
Türkiye, Cumhurbaşkanını seçiyor. Öyle basit bir seçim değil bu. Seçilme ihtimali en yüksek aday Türkiye Başbakanı Erdoğan. KKTC'deki seçimleri birazdan değerlendiririz ama ilk önce Türkiye'deki seçimleri değerlendirelim. Seçimlere Başbakan Erdoğan'ın aday olması, bu seçimleri sıradan seçim havasından çıkardı. Bunun sebebi de Erdoğan'ın Devlet başkanı imajından çok Ülke lideri havasında olması. Öyledir de.

Yani Türkiye gelecek Pazar aslında temsili bir devlet başkanından çok liderini seçecek. Her ne kadar yasalar Cumhurbaşkanını birçok alanda kınasa da Erdoğan'ın ülkeye başçılık edeceğini biliyoruz. Velev ki Erdoğan'dan sonra Cemaatçiler AK Partiyi ele geçirmesinler. Zira bir lider Yürütmenin başındayken iş başkadır.

AKP'nin akıbetinin bir DYP ya da bir ANAP olması istenmiyorsa AK Partili vekiller ve tüm örgütlerin Erdoğan'ın izinden gitmesi gerekiyor. Aksi halde Devletin zirvesiyle Yürütme kavga etmeye başlar ve bu kavga Türkiye'yi ekonomik anlamda bitirir.

Tabii bir diğer açıdan bu seçimlerde hala canla başla uğraşan Fetullah Hoca taraftarları ve muhalefet partilerinin son şans denemesi var. Ekmeleddin İhsanoğlu'nu ringe sürdüler. İhsanoğlu ile de duyumlar var, onları da paylaşırız birazdan.

Başbakan Erdoğan'ın kazanacağı zafer bu isimlendirdiğim gruba inanılmaz bir darbe vuracak ama bunun zafer sarhoşluğunun kimseyi sarmaması gerekiyor çünkü aynı grup bu sefer de parti yönetimini ele geçirmeyi deneyecektir.

AK Parti ve Başbakan Erdoğan adına oldukça iyi gibi gözüken ama bir o kadar tehlikeli bir süreçtir önümüzdeki süreç

ERDOĞAN % 65'LE BU SEÇİMİ ALIR

Başbakan Erdoğan'ın bu seçimleri oldukça rahat alacağı herkesçe kabul edilen bir gerçek. Yapılan birçok ankette Erdoğan'ın % 65'in üzerinde seyrettiğini duydum. Tabii en olur ne kalır bilinmez ama Tayyip beyin Türkiye'nin en ücra köşelerine el uzattığını da düşünürsek bu rakam abartı olmaz.

İHSANOĞLU'NUN DİLİ AĞIR DENİLİYOR

Bir başka duyum ise birçok partinin ortak adayı olan Ekmeleddin İhsanoğlu ile ilgili. TV ekranlarında izlediğimiz ve son derece sakin, efendi üsluplu deyim yerindeyse ders anlatır gibi konuşan bir aday. Ancak bazı duyumlarım var ki Ekmeleddin beyin çalışma arkadaşlarına son derece ağır bir üslupla konuştuğu hatta hakaretamiz bir yaklaşımı olduğu yönünde. Ekmeleddin beyle tanışmıyoruz, kapı arkasından da adamın nasıl konuştuğunu duymadım ama duyanlardan duydum diyelim orada kalsın.

BİR TÜR YSK DARBESİ GİBİ

Türkiye'deki yerel seçimlerde Ankara, Antalya gibi büyük kentlerde AK Parti'nin seçimleri kılı kılığına kazandığını düşünürsek Türkiye dışında yaşayan Türklerin, bu seçimlerde oy vermesi YSK tarafından engellendi algısı doğdu, bunu söylemek lazım.

Düşünsenize KKTC'de 92 bin seçmen var; bunun % 10'u oy kullanıyor, büyük rezillik. Duyurularda biraz eksik kalınmış olunabilir ama herkesin televizyon izlediği bu çağda seçimlerin ne zaman nerede olacağını da bilmemeyi, ben ilgisizlik olarak tanımlarım.

Yani KKTC'de yaşayan Türkiyeli seçmenin hatrı sayılı bir kısmı bu seçime kayıtsız kaldı ama buna kayıtsız kalmasının ardında yatan neden ise YSK'nın yurt dışında yaşayan TC seçmenine "oy kullanamasınlar" diye koyduğu engellere dayanıyor.

Yahu randevu almak ne demek. Kardeşim adam TC vatandaşı, gider kimliğini gösterir listede adı varsa oyunu kullanır. Şöyle randevu al, babaya ayrı gün, anneye ayrı gün, evlada ayrı gün randevu şeklinde oy kullandırılırsa kimse gidip de oy kullanmaz. Unutmayın ki insanların öncelikleri, işleri ve aileleridir, seçim değildir.

Ancak Başbakan Erdoğan'a oy vermek isteyen yüzbinlerce vatandaşında oy vermesi YSK tarafından engelleniş oldu. Siz buna istediğiniz mazareti bulun, toplumdaki algı şu an budur.

Düşünsenize yurt dışında yaşayan 3 milyondan fazla TC vatandaşı var, AK Parti milletvekili Bülent Turan'ın yaptığı açıklamada 250 bin civarında bir oy kullanıldığı yönünde.

Dünya genelindeki oy oranını hiç küçümsememek gerekiyor.

Sonuç olarak Türkiye YSK, yurt dışındaki yanlış seçim uygulamasından dolayı TC'li seçmeni sandıktan uzak tutmuş oldu.

Bunun zararı Erdoğan'adır.

****************

GÜNÜN SÖZÜ

Şu an yanımda olmanı çok isterdim. Ama değilsin.

Sen oradasın; ve orası ne kadar şanslı olduğunu bilmiyor.

Nâzım Hikmet Ran

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.