DP hükümetten çekilmez

Yayın Tarihi: 06/08/14 08:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+
**CTP, DP'nin blöflerine alıştı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde zaten Denktaş'ın Eroğlu'nu destekleyeceğini adı gibi biliyor. Bu nedenle Hükümet bozuluyor naralarına CTP'nin karnı tok. Eğer ki 2015 Haziranından sonra CTP mağlup olursa hem hükümet bozulur hem de olağanüstü kurultay gerçekleşir. Şu an çalışan senaryo bu.

**Eroğlu'nun Akıncı'nın da aday çıkmasından son derece memnun olduğunu hepimiz biliyoruz, CTP'nin adayının oyları şu an yarıya düşmüş durumda. İşte bu nedenle bu hükümet kör topal yürüyecek ve 2015 Haziranını görecek, muhtemeldir ki Eroğlu bu seçimleri kazanacak meğer ki karşısına sağdan güçlü bir rakip çıkmasın. Türkiye cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından Türkiye'nin Eroğlu'na olan öfkesi bilenir mi bilemeyiz.

DP-UG MYK üyesi ve Serdar Denktaş'a yakınlığı ile bilinen Prof Dr Erhan Arıklı, hükümetin bozulacağı ile ilgili bir beyanı oldu, ve hükümete yıl sonuna kadar ömür biçti. Öncelikle Erhan hocanın bu açıklamasının kendi temennisi olduğuna inanıyorum. Arıklı gibi birçok DP ve UG'liler bu hükümetin bozulmasını istiyor ve bu yönde temennileri var, istekleri de var ancak bunun için henüz Eroğlu-Denktaş ikilisi bir karar vermiş değil.

Farkındasınızdır neredeyse DP'de istifa etmemiş ilçe başkanı kalmadı, zaten DP kalmadı. Hükümette olmanın verdiği bir ivme ve UG'nin yardımlarıyla hayat buluyor DP ismi. Olay sadece bu.

Erhan hocanın samimiyetine inanıyorum ancak DP Genel Başkanı Serdar Denktaş, hükümet bozulacak açıklamalarından son derece hoşnut ki, Arıklı'ya sessiz kal demiyor.

2014 yılının başlarında da DP, basını hükümet bozulacak diye yaygara yapması konusunda çok kullandı. Hükümetin en bozulmaya müsait olduğu zamanlarda dahi hükümet bozulmadı. UBP ile kapalı kapılar arkasında yapılan pazarlıklar, bölüşülen bakanlıklar hep CTP'nin elini kolunu bağlayıp istediğini koparabilmek içindi. Bu nedenle Erhan hoca tabii ki olması gerekeni ve temennisini belirtsin ama Denktaş'ın ekmeğine de bal sürmesin. Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşıyor ya DP masa altından sopa gösteriyor CTP'ye.

Peki neden? Çünkü CTP ipleri eline aldı ve DP'ye sadece masada kalan kırıntıları bıraktı da ondan.

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün'ün de açıklamaları muhalif bir çerçevededir. Acaba Serdar Denktaş ile hükümet kurmak ister mi bir sorun bakalım. Özelde istemez ama şartlar gerektirirse kuracaktır haliyle.

HÜKÜMET HAZİRANDAN SONRA BOZULACAK

Hükümetin kendi kendini her geçen gün yıprattığını biliyoruz. Son derece kötü gidiyorlar, ekonomik refah diye bir şey yok, Ankara ile ilişkiler son derece kötü. Zaten bu hükümet en fazla iki yıl içinde iflas bayrağını çeker. Bunları eleştiri olsun diye yazmıyorum, gerçekler bunlar.

Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun hükümet desteğine ihtiyacı kesinlikle yok, UBP'nin hükümette olması şu an dertten başka bir şey getirmez. Eroğlu'nun Akıncı'nın da aday çıkmasından son derece memnun olduğunu hepimiz biliyoruz, CTP'nin adayının oyları şu an yarıya düşmüş durumda.

İşte bu nedenle bu hükümet kör topal yürüyecek ve 2015 Haziranını görecek, muhtemeldir ki Eroğlu bu seçimleri kazanacak meğer ki karşısına sağdan güçlü bir rakip çıkmasın. Türkiye cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından Türkiye'nin Eroğlu'na olan öfkesi bilenir mi bilemeyiz.

Eğer ki sağda başka güçlü rakip çıkmazsa Eroğlu bu seçimi alır. Oylar çok bölünecek çünkü.

Eroğlu adına her şey yolunda giderse Haziran'dan sonra Eroğlu yönetiminde UBP-DP-TDP hükümeti kurulur ve yola devam eder.

Ki muhtemelen olacak olan da budur. Baksanıza TDP Genel Başkanı Özyiğit ile Hüseyin Özgürgün'ün hükümete yönelik eleştirileri neredeyse tıpa tıp aynı.

DP, CTP'DEN BİŞEY KOPARAMAZ

CTP, DP'nin blöflerine alıştı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde zaten Denktaş'ın Eroğlu'nu destekleyeceğini adı gibi biliyor. Bu nedenle Hükümet bozuluyor naralarına CTP'nin karnı tok.

Eğer ki 2015 Haziranından sonra CTP mağlup olursa hem hükümet bozulur hem de olağanüstü kurultay gerçekleşir. Şu an çalışan senaryo bu.

EROĞLU, ÖZGÜRGÜN'Ü MÜ DESTEKLİYOR ?

Her fırsatta belirttim yine ifade edeyim; UBP'nin bu yıl kurultayı yok. Kurultay seneye olacak ve Özgürgün'ün başbakan olduğu bir dönemde olacak. Açıkçası ben Saray'ın Özgürgün'den rahatsız olduğunu ve başka bir ismin aday olmasını istediğini duyuyordum hep, ancak bu senaryoya göre Eroğlu, Özgürgün'ün devamından yana. Eğer böyle olmasaydı, Özgürgün'ün başbakan olacağı bir döneme kadar gitmesine izin vermezdi, kurultayı bu yıl kasım ayında yapardı.

Ama şunu da yazmak lazım, Derviş bey tam iki kişiye daha yeşil ışık yakmış durumda. Tabii hangisi gerçek yeşil bilemeyiz.

Sonuç olarak beyler çok heyecanlanmayın, hükümet bozulmayacak. Kabinelerde değişiklik yaşanacak o kadar. Her şey gelecek yıl ki cumhurbaşkanlığı seçimlerine ve bu Pazar gerçekleşecek olan Türkiye seçimlerine bağlı!!!!

***************

GÜRLER BAŞARISINI KONUŞTURUYOR

En başından beri Polis Genel Müdürü Pervin Gürler'in banka soygunu meselesini çözeceğine inandım. Pervin hanım başarılı ve karakter sahibi bir polistir diye yazarken, bundan emin olduğum için yazdım. Bakınız paranın bir kısmını buldular, diğer ksıımları bulunur mu bilinmez ama en azından akibeti bulunacak. Öte yandan duyduğuma göre İngiltere Mustafa Çetereisi'nin iadesini yapacakmış. Bir haftaya kalmaz, polis bu işi temizleyecek.

****************

GÜNÜN SÖZÜ

Biz insanların iki sorunu var; birincisi ne zaman başlamak gerektiğini, ikincisi ise ne zaman duracağını bilememek.

Paulo Coelho

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları