Gürpınar sessizliğe gömüldü, neden?

Yayın Tarihi: 26/08/14 08:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+
Eylemler erken başladı diye bir başlık atacaktım yazıma ancak aklıma Dev-İŞ başkanı Mehmet Seyis geldi bir anda. Kendisi sosyalisttir ve az da olsa gerçek kalan CTP'lilerden biridir. Zaten bu tür insanlar önemli bir kuşağın sanırım son temsilcileri.

Malum açlık grevine gitmeye hazırlanıyorlar. Dev-İş Genel Başkanı Mehmet Seyis, Devrimci Genel İş Sendikası Başkanı Hasan Felek ve Emek-İş Sendikası Başkanı Koral Aşam ön sıralarda. CTP denilince akla eskiden ne gelirdi? Bu soruyu birkaç gün önce yine kaleme aldım; benim aklıma Ferdi Sabit Soyer'in genel sekreterken attığı sloganlar ve sert konuşmalar, barış, hak ve hukuk söylemleri gelirdi. CTP neydi yani algı olarak aklımızda? Fakirin ve kapitalist dünya savunucusu UBP'nin ezmeye çalıştığı emek işçilerinin tek dostu ve kurtarıcısıydı CTP.

Öyleydi; hepimizin güvendiği ve saygı duyduğu bir siyasi yapı taşıydı.dedim ya büyü yaptılar sanki bu partiye, adeta büyü yaptılar.

Nasıl değişebilir ve nasıl bu hale gelebilir hak savaşçısı bir parti?

Geçtiğimiz gün Kıbrıs Postasını ziyarete geldi söz konusu sendikalar, haberim yoktu katılamadım ziyarete ancak ziyarette konuşan Seyis'in sözleri beni çok etkiledi Mirasına ihanet ediyor"

"Bu konu geleceğe yönelik toplu iş sözleşmesi hakkının tamamen ortadan kaldırılması meselesidir bundan sonra işe girecekler için… Askeri rejimlerde ancak Toplu İş Sözleşmeleri askıya alınır. Bu nedenle açlık grevi yapacağız ve bu konuda gerçekten şakamız yok. CTP ile ilgili dengeler umurumuzda değil, işimizde değil. CTP'nin bu yönetimi, mirasına ihanet ediyor… Burada Savcılığın son yanlış görüşüyle –ki önceki doğrudur- insan haklarına aykırı bir uygulama söz konusu… Sokaklarda mücadele eden insanlar bugün hükümet yönetiyor ve bu konuda sessizler. Önce UBP yaptı bu yasayı dediler şimdide Sayıştaylığa atıyorlar. Bu kabul edilebilir bir şey değil." http://www.kibrispostasi.com/index.php/cat/35/news/140476/PageName/KIBRIS_HABERLERI

Şu sayıştayın da raporları hiçbir zaman dikkate alınmazdı halbuki.

Seyis unutmamalı ki UBP'nin yaptığı elektrik zammına pankart açan aynı ana muhalefet lideridir şimdi ki başbakan. Yani muhalefetteyken pankart açıp yürütmeye gelince o zammı kendisi yapan siyasidir.

Ben Özkan beyi normal karşılıyorum bu davranışlarından ötürü; zira sorumluluk alan biri değil, belki de başbakanlık görevi tam oturmadı üzerine, gerektiği gibi elini masaya vuramıyor demek ki, halbu ki gelenekçi bir sosyalist olarak tanıdım ben kendisini. Demek ki kaptan koltuğuna oturunca bazı sosyalistler liberal olabiliyor.

BAKAN GÜRPINAR'IN NEDEN SESİ ÇIKMIYOR?

Çalışma Bakanı Aziz Gürpınar'a saygım büyük. Efendi ve kıymetli bir insandır kendisi. Çalışma hayatını da son derece iyi bilen eski bir bürokrattır aslında. Dahası Ticaret odasının desteğiyle önemli de bir kitabın hazırlanmasında son derece manidar bir emeği vardır. Peki ne oldu Sn Gürpınar'a da şimdi eski yoldaşları onu samimiyetsiz buluyor, oyalayıcı buluyor.

SEYİS "Hala sınıyorlar" Bakan Aziz Gürpınar'ın da 'yasa değişikliğinin gündemde' olduğuna ilişkin açıklamalarının da bir sınama olduğunu, ancak bunu yutmayacaklarını belirten sendika başkanları 'blöf yok' dedi. http://www.kibrispostasi.com/index.php/cat/35/news/140476/PageName/KIBRIS_HABERLERI

Ben çalışma bakanlığında danışmanlık yaptım. Son derece yükü ağır olan bir bakanlıktır, kelime yerindeyse tüm gözler üstünüzdedir. Bakan Gürpınar'ın bazı konularda adım atamamasını anlayışla karşılayabiliriz, elde yok avuçta yok ama Toplu İş Sözleşmesi'nin tamamen kaldırılmasını öngören çelişkili Sayıştaylık Genelgeleri karşısında CTP'li ve sosyalist olduğunu tahmin ettiğim bir bakanın sus pus olması, konuyu geçiştirici açıklamalarda bulunması anlaşılır gibi değil.

Yani Aziz Gürpınar gibi bir bakanın bilgisini ve tecrübesini böyle bir sorun karşısında konuşturmaması ya da konuşturamaması gerçekten düşündürücüdür.

Yasayı değiştireceğiz, yasa çalışması var' açıklamaları bu işin yıl sonuna kadar uzayacağı anlamına geliyor, sendikalar da bakanın zaten bu sözünün devamını getirmediğini ve ileri bir adım atmadığını söylüyorlar.

Belki de Aziz beyde bakanı olduğu hükümetin bu tavırlarından rahatsızdır ancak kendisinin bakanlık koltuğuna atanmasını sağlayan O kişiye karşı mahcup olmak istemiyordur. Ne dersiniz? Ya da karşısına alamıyordur.

Ne dersiniz Sn Bakan, kedi kendi yavrularını fare mi sanmaya başladı?

**************

UBP'DE KURULTAY BELİRSİZLİĞİ

UBP'nin hamisi Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun kasım ayında yapılması gereken UBP kurultayını cumhurbaşkanlığı seçimlerinden ötürü seçim sonrasına bıraktıracağı yönünde elimizde bilgiler vardı. Bunu zaten daha önce de yazmıştım. Ancak dün güvenilir kaynaklardan aldığım bilgilere göre Derviş beye parti içinde karşı olan ve kurultayın bu yıl kasım ayında yapılmasını yüksek sesle konuşan vekiller varmış. Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun henüz adaylığını açıklamamasının da sebeplerinden biri olarak parti içi tam hakimiyet karmaşası olduğu iddia ediliyor. Derviş bey böyle şeyler varsa da aşar. Bilirsiniz iç siyasette bir marka.

**************

GÜNÜN SÖZÜ

İnsan ağaca benzer.ne kadar yükseğe ve aydınlığa çıkmak isterse,o kadar kök salar yere, aşağılara,karanlığa, derinlere kötülüğe.

Friedrich Nietzsche

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları