Borç 13.6 milyon ama yüreği daha büyük

Yayın Tarihi: 28/08/14 08:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+
Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter ile başkan olmasının ardından ilk kez önceki gün bir araya geldik. İsmail Arter'i çok uzun zamandır tanırım, siyaset anlayışının ötesinde sahip olduğu düzgün karakteri ve dürüstlüğü bir genç olarak her zaman da bana ilham olmuştur. Siyaset yaşamında son derece başarılı bir grafik çizmesine karşın bir dönem dinlenmiş olsa da hiçbir zaman siyasetteki etkinliğini yitirmemiştir.

Belediye başkanlığı öncesinde çalışma ofisinde ki ben oraya kurt ini diyorum, birçok kez konuşmuşluğumuz ve geleceğe dair hem ülke siyasetini hem de Mağusa'yı nasıl daha iyi bir noktaya getireceği üzerine uzun uzun kafa yorduğumuzu hatırlarım.

Seçim yarışı devam ederken Arter'in seçimleri kazanacağından zerre kadar şüphem yoktu. O günkü yazılarımda da bunu çekinmeden yazdım ve bu yönde de iyi saatte olsun sevdiğim ağabeylerimizden Oktay Kayalp'e bu yarışı Arter'in kazanacağını ifade etmiştim.

Sözü çok uzatmadan konuya gireyim. Önceki gün Mağusa'da bekleyen çokça dostumla buluşmak niyetiyle de ilk görüşmemi İsmail Başkanla yaptım.

Karşımda mütevaziliğinden zerre kadar bir şey kaybetmemiş, mavi gözlerle bana bakan adam karşıladı beni. Kolay bir görev devralmadığını konuştuk.

Sohbetimiz sırasında odasına gidip gelen ve verilen görevlerini yerine başarıyla getiren bürokrat arkadaşlara şahit oldum. Birkaç ay olmasına karşın belediye çalışanlarıyla son derece iyi bir çalışma anlayışı oluşturmuş İsmail bey.

Partizanlık ya da dışlama düşüncesinden uzak kolektif çalışma mantığıyla işlerine sarılmış.

13.6 MİLYONLUK BORÇ

Arter, belediyenin 13.6 milyon borcu olduğunu ve bu borçların aksatılmadan ödenmesini düzenlemeye çalıştıklarını anlattı.

Belediyenin maddi varlığını sordum; "25 milyon" diye cevap verdi; "iyi" dedim; güldü. "Çok da iyi değil" diye devam etti.

"bu 25 milyonun 10 milyonu ölü alacak, geri kalan 15 milyonu da yavaş yavaş gelemsini beklediğimiz bir miktar" dedi.

Anladım ki evet belediyenin maddi bir gücü var, çarkı döndürüyor, öyle kötü falan değil ama çok da parlak bir miras bulmamış İsmail bey.

KANALİZASYON İYİ ÇALIŞMIYOR

Gazimağusa Belediyesinde övünülen önemli projelerden biri olan kanalizasyonun hiç de başarılı çalışmadığını ve AB desteği ile hayat bulan kanalizasyonun AB ile bu işi üstlenen firmanın mahkemelik olduğunu, oluşan zararların giderilmesi için çalışmaların da devam ettiğini, anlattı Arter. Mağusa halkının kanalizasyon sorununun hala devam ettiğini ve bu sorunu aşmak için adeta seferber olduklarını, Mağusa'yı bu kötü kokudan kurtarmaya çalıştıklarını anlattı.

MÜHENDİS GÖZÜYLE

Arter'in asıl mesleği mühendislik ve bir mühendisin Mağusa'nın yeniden imarı için daha ötesinde söylemek gerekirse bugüne kadar yapılabileceklerin aslında çok daha iyisinin yapılabileceğini ve bunun için inatçı bir ekip kurduklarını, sürekli toplantılar yaptıklarını söyledi.

"yapılacak çok iş var, açık yüreklilikle söylemeliyim ki çok da iyi durumda bir belediye bulmadık, önceki başkanın yaptıklarının tabii ki hakkını teslim ediyorum ama birçok iyi gösterilen ve iyi olduğu söylenen konuyu önümüzde ciddi bir sorun olarak bulduk. Yakınmak ya da geçmiş yönetimi suçlamanın arkasına sığınacak bir dünya görüşüm yok, ben negatif olan sorunlara yoğunlaşan değil, pozitifleri çoğaltıp sorunların üzerine güçlü bir şekilde giden anlayışa sahibim. Çok kolaydır yakınmak, şikayet etmek. Biz şikayet etme ya da yakınma makamı değiliz, biz sorunları hızla çözüm yeni işler yapma makamıyız. Mağusa'yı yönetmenin ne demek olduğunun sorumluluğunu biliyorum ve bu beni daha da umutlandırıyor.halkımızdan inanılmaz bir ilgi var, sorunları çözmemiz noktasında ciddi bir beklenti var. bilirisin benim mesleğim mühendislik ve mesleğim bana sorunları akılcı ve hızlı çözmeyi öğretti. Ne hamaset, ne pembe söylemler bana çok uzak, savsaklamak, ertelemek, çözmemek için bin türlü oyun yapmak, yalan konuşmak bana göre değil. yanlış işler bana göre değil" diye uzun uzun konuştuk İsmail beyle.

Bir saate aşkın söyleşinin ardından ayrıldım, kapıya kadar beni uğurlarken sitemini de etmekten geri durmadı "aslında biraz da dargınım arayı açtın" dedi.

"derdiniz büyük, hevesiniz de büyük, vizyonunuz da, hele halkınız çok daha büyük" deyip konuyu değiştirdim.

10 dakika diye uğrayıp akşamı ettiğim aynı umutlu adamı gördüm karşımda. Çok da mutlu oldum. Mağusalılar ne iyi etmiş de böyle temiz bir adamı seçmişler diye söylendim kendi kendime.

****************

KOCA AK PARTİ'NİN 1245 DELEGESİ VAR

AK Parti'nin genel kurulu yapıldı ve Davutoğlu yeni AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan oldu. Çok kıymetli bir akademisyendir; iyi bir seçim oldu bence de ama Serdar Denktaş'ı incitmeden yapamayacağım yine. Özkan bey, Taçoy ev Denktaş da bu kurultaya katıldı. Koca AK Parti'nin 1245 delegesi varken DP-UG'nin 2500'e yakın delegesi var. iktidar olmak için, erk olmak için 1245 de yetiyormuş Serdar bey.

*********************

GÜNÜN SÖZÜ

İSTEME OĞLUM İSTEME, KULLUKTAN BAŞKA BİRŞEY İSTEME

ŞEYH NAZIM KIBRISİ

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları