Gülle neden susuyor?

Yayın Tarihi: 30/08/14 08:00
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+
Interpol'un Sağlık Bakanlığı'na gönderdiği rapordan dünkü yazımda bahsetmiştim. Her ne halse ortada hiçbirşey yokmuş gibi bir hava estiriyor Sağlık Bakanlığı ancak gelin görün ki siyasi kulislerde ve kamuoyunda Sağlık bakanlığına ve polise ulaştırılan Interpol Raporu konuşuluyor, hem de hayli yüksek sesle konuşuluyor.

Peki ne yazıyor bu Interpol raporunda, neler var? neler var ki Sağlık Bakanlığı hala YDÜ hastanesinin kapısına kilit vurmadı? Vurmadığına göre aleyhte hiçbir şey yok demek ki. Ah bir olsaydı çoktan kıyamet kopmuştu değil mi?

Yanlış nerede peki? Defalarca kez yazdık. Bir ülkenin sağlık bakanı elinde hiçbir done olmadan devletin milyonlarca lira borcu olduğu, ülkenin can damarını elinde bulunduran bir hastane için kamuoyunu karıştıracak açıklamalar yapmaz, Interpol gibi uluslar arası bir polis örgütünü kendi ülkesini denetlesin diye çağırmaz.

Tüm bu yanlışları Bakan Gülle yaptı. Peki bunu bir yere koyalım, her ne kadar hazmedilmeyecek davranışlar olsa dahi bunu bir yere koyalım.

INTERPOL RAPORUNDA NELER VAR?

Güvenilir kaynaklardan edindiğimiz bilgilere göre raporda söz konusu organ nakli yapacak kişilerin akrabalık dereceleri kontrol edilmiş ve akrabalık bulunmuş. Yani organ naklinin yapılmasında hiçbir sakınca yok. Aksi varsa Sağlık bakanlığı açıklasın. Aksi olsaydı zaten dediğim gibi çoktan kıyamet kopmuştu.

BAKANLIK NE ZAMAN AÇIKLAYACAK?

Peki YDÜ hastanesinin hiçbir usulsüzlüğü olmadığına, hiçbir yasa dışı işi olmadığına göre Sağlık Bakanlığı bu raporu derhal açıklaması lazım. Nasıl ki Bakan Gülle, şüphem var dedi, şimdi de çıkıp Ahmet beyin YDÜ ile hiçbir şüphem kalmadı demesi lazım değil mi?

Bakan Gülle'nin basın toplantısı düzenleyip hem de aynı heyecanla aynı duygularla "arkadaşlar Interpol raporu geldi, YDÜ hastanesi temizdir boş yere panik yapmışım" demesi gerekir. Hem de bunu pazartesi yapması gerekir.

BAKAN ÖZÜR DİLEYECEK Mİ?

Bakan Gülle'nin bir basın toplantısı düzenleyip YDÜ ailesi ve tüm kamuoyundan özür dilemesi gerekmiyor mu? Düşünsenize bir kuruma ne kadar ciddi bir iftira atıyorsunuz, kurum temiz çıkıyor ve siz hala bir özür dilemiyorsunuz. Nasıl olacak bu iş?

Ahmet beye yakışan telefonu açıp Suat Günsel'den bir özür dilemektir, kulağa ağır geliyor değil mi? YDÜ'de organ mafyası var şüphesindeyim dediğinde de tüm topluma ağır gelmişti.

Sağlık bakanlığı ile YDÜ ailesi bu tatsız olayları geride bırakmaları gerekiyor ve bu nokta da kimse kusura bakmasın ama görev Bakan Gülle'ye düşüyor.

Tabii işin bir başka boyutu daha var dostlar, özür dilense ne olacak, tabii ki Sağlık Bakanlığı'nın Interpol'ün raporunu açıklaması lazım ama YDÜ Hastanesi gibi ilk beşte olan bir hastanenin karalandıktan sonra özür dileseler ne yazar.

Allah aşkına kolay mı bu kadar temiz bir kuruma kara çalmak, neler de yaşıyoruz.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.