Talat'ın adaylık macerası bitti

Yayın Tarihi: 01/09/14 09:43
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+
*Ben olsam Talat'ın yerinde tek bir söz söylemez, partim uygun görmedi, Sibel hanımı uygun gördü hayırlısı olsun der, sonra da bir küba purosu yakıp, CTP'nin diğer yarısının Sibel hanıma nasıl seçim kaybettirdiğini izlerdim.

**Bir zamanlar kendi eliyle başbakan yaptığı Özkan Yorgancıoğlu, ilk kendisini istemeyen siyasi oldu, sonraları yani son kurultayda istese müdahil olabilecekken ve Asım Akansoy'u başbakan yapabilecekken bir kez daha Özkan beyin başbakan olarak yoluna devam etmesine izin verdi, sonuç noldu peki?

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine sekiz ay var. Adayların kimisi sabırlı ve temkinli dururken kimisi panik içerisinde ve kimisi de kendisinden emin. Ben eleştirilerimi Talat'a yönlendireceğim yine bugün.

Adeta kendim ettim kendim buldum durumuna düştü Talat. Talat'ı bir zamanlar korkusuzca ve deli cesaretiyle destekleyen gazetecilerden biriydim. İnanmıştık o zaman kendisine, yani benim nazarımda kötünün iyisi falan değildi, iyiydi, seçimi kaybettikten sonra zaman içerisinde değişti, bu değişimi kırgınlıklarından oldu bana göre. Herkese her şeye kırılan biri oldu.

Bir büyükelçilik resepsiyonunda neden hiç konuk gelmiyorsunuz bana diye sorduğumda "aşırı tarafsın, çok angaje oldun" demişti; bende "aşk olsun, biz neleri göze alarak sizi destekledik, böyle söylemeyin" dedim; sonra "özür dilerim, haberleşiriz" dedi ve ayrıldık. 2-3 yıl önceki bir meseledir.

Aşırı taraf oldun derken iç siyasette ki duruşumu ima etmişti. Şimdi bu yazıyı kaleme alırken aslında anlatacağım başka bir mesele olmasına karşın niye bunu yazdım onu da anlamadım, sanırım bilinçaltında kalan bir kırgınlık benimkisi, o gün bugün olsaydı "sizi desteklerken de angaje değimliydik" derdim belki de.

Neyse benim yine de Talat'a her zaman saygım bakidir, kıymetli bir devlet adamıdır. Kırgınlıkları arttı dedim ya oradan devam edeyim, son üç ayda hata üstüne hata açıklamalar yaptı. Kırgınlığına kızgınlığına yenildi bu açıklamaları yaparken.

TALAT'IN YORGANCIOĞLU HATASI

Bir zamanlar kendi eliyle başbakan yaptığı Özkan Yorgancıoğlu, ilk kendisini istemeyen siyasi oldu, sonraları yani son kurultayda istese müdahil olabilecekken ve Asım Akansoy'u başbakan yapabilecekken bir kez daha Özkan beyin başbakan olarak yoluna devam etmesine izin verdi, sonuç noldu peki?

Özkan bey , büyük bir hırs ve istekle Sibel hanımın aday olmasını ve Talat'ın parti üzerindeki hakimiyetini kaybetmesini istiyor. Talat gibi gelecek ön görüsü olan ve duygularıyla siyaset yapmayan bir adamın başına gelecek olanları görmemesi büyük hata.

TALAT'IN ERKEN SÖYLEM HATASI

Talat'ın en önemli hatalarından biri de cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik söylemlere erken başlaması. Talat'ı partisi aday yapmayacak diye öyle bir endişe sardı ki basın üzerinden parti yönetimini dövmeye kalktı. Bunu yakalayıp ilk eleştirenlerden biri oldum. Basın üzerinden parti yönetimi dövülmez. Talat istedikten sonra Özkan bey ve şürekasını parti içinden öyle bir dövebilir ki taş taş üstünde kalmaz, Talat'ın ve Özkan beyi istemeyenlerin parti içinde hala çok ciddi bir gücü var.

Talat bunu parti içinden el altından yapmak yerine, ne entrika söylemleri kaldı ne başka söylemler, bir eleştiri tufanıdır gidiyor. Ne gereği var efendim bunlara? Kim veriyor bu gazı Allah aşkına Talat'a? Kim gidip bu kadar aklını karıştırıyor?

Eleştiri üstüne eleştiri, ne gereği var? topla anti Yorgancıoğlu cephesini, düğmeye bas partide olağanüstü erken kurultay bile olur. Talat bu gücünü unutmuş bir halde, parti adayı bu saatten sonra entrika adayı olacak, da aman aday kim olacak nasıl olacak?

Hocam bu kadar laf ettikten sonra siz Sn Talat, gel aday ol deseler aday olur musunuz? Bence olmazsınız, yok hırs gözünüzü bu karda bürüdüyse olursunuz ve gerek siz gerek bir başka CTP adayı bu seçimi kaybeder.

Eğer Talat, ilk uyarısında sabit kalsaydı, yani CTP yönetimi adayını tartıştırıyor yıpranıyor dediği yerde kalsaydı ki bu açıklamanın peşi sıra destek de geldi kendisine, biz de destek verdik, iyiydi tamamdı.

TALAT İSTENMEYEN ADAY DURUMUNA DÜŞTÜ

CTP'deki yönetim Talat'ı istemiyor, bu ayan beyan belli oldu. Yorgancıoğlu'nu istemiyorum demedi ama Talat o kadar yanlış açıklama yaptı ki, Özkan bey en nihayet "parti karar verecek" dedi ve sıyrıldı işin içinden.

Halbuki ben olsam Talat'ın yerinde tek bir söz söylemez, partim uygun görmedi, Sibel hanımı uygun gördü hayırlısı olsun der, sonra da bir küba purosu yakıp, CTP'nin diğer yarısının Sibel hanıma nasıl seçim kaybettirdiğini izlerdim.

Sn Talat, cumhurbaşkanlığı seçim hazırlığını kendisi erken başlatıp erkenden kapatmış oldu. Dediğim gibi belki CTP'deki baskın güçler Talat'ı aday yapacak ama Talat bunu kabul edebilecek noktada olacak mı parti yönetimiyle bu kadar ters düştükten sonra ya da ne kadar destek görecek?

*******************

ERDOĞAN YALAKALIĞI YAPMASANIZ

Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ilk ziyaretini ülkemize yapıyor. Teamül gereği hep böyle oldu bugüne kadar, hoş geldi sefa geldi Tayyip beyde ne tuhaf bir millet olduk biz. Bir grup yağ çekiyor bir grup da sövüyor her ikisi de yakışıksız. Haa bir de gönülden sevenler var ona diyecek bir şeyim yok. Hele hele o Ankara kongresindeki fotoğraflar neydi öyle, bazı dostların gönül bağı eskiye dayanıyor biliyorum da bazı yalakaların daha dün Tayyip beye yönelik kullandıkları ağır kelimeler hala internette duruyor. Yapmayın beyler böyle şeyler yapmayın yakışmıyor siz siyasilere, saygı duyup sevmekle yalakalık yapmak aynı şeyler değil.

**************

GÜNÜN SÖZÜ

Özledin, içtin, ağladın, güldün, şarkılar söyledin, şiirler yazdın. Peki, o ne yaptı? Deme. Herkes kendinden sorumludur aşkta.

NAZIM HİKMET

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları