Siber "herhalde" aday

Yayın Tarihi: 04/09/14 07:47
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+
*Gerek Talat'ın gerekse bir başka siyasinin CTP tarafından Cumhurbaşkanı adayı olarak açıklanması halinde Sibel hanım CTP milletvekilliğinden istifa ederek bağımsız bir şekilde Cumhurbaşkanlığına adaylığını açıklayacak. Öyle anlıyorum ki aday olması konusunda ve destekleneceği konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ya da bir başka yerden bu konuda yeşil ışık almış durumda.

Seviyorum bu ülkeyi, bir avuç insanız ama ne kadar çok konuşacak konumuz var, aslında konuşacak çok konumuz yok da aynı konuları çevire çevire ne kadar da çok konuşuyoruz. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun adaylık meselesi bir yana dursun şimdi tüm gözler CTP'nin üzerine yoğunlaşmış durumda.

Talat adeta zehrini attı ve köşesine çekildi. Aday olur mu olmaz mı onu bir daha değerlendirmek lazım. Kutlay Erk'in açıklamalarına baktığınızda ileride bir yol kazası yaşamamak adına parti görev verirse Talat aday olmalı diyen açıklamaları var.

Hani diyeceğim ki Talat naz niyaz yapıyor, "ben istemem,işte ilan da ediyorum ama siz zorlayın da kabul edeyim".

TALAT GARANTİCİDİR

Talat bu seçimleri kazanacağına emin olmazsa asla aday olmaz. Zira aday olur da yeniden kaybederse şu an ki sahip olduğu imkanları kaybedebilir. Az buz şeyler değil bu imkanlar. Haa ben karşı değilim, neticede toplum liderliği yapmış bir siyasinin siyasetten el ayak çekmesi üzerine kendisine ofis, çalışanlar vs verilmesi ciddi bir gerekliliktir, ancak yeniden siyasete atılan birinin kaybetmesi halinde aynı şekilde onurlandırılacağını sanmıyorum.

Peki Talat gerçekten de partiden baskı gelse dahi aday olmayacak mı? evet partiden ne kadar baskı gelirse gelsin Talat aday olmayacak.

ANKETLER SİBER'İ ÖNDE GÖSTERİYOR

Güvenilir kaynaklardan aldığım bilgilere göre CTP'nin yaptırdığı bir anket var. Hani Özkan Yorgancıoğlu da bir kez bu anketten bahsetmişti diye hatırlıyorum, belki de bu anket o ankettir. CTP'nin yaptırmış olduğu ankette Sibel hanım Talat'tan önde çıkıyor. İddiaya göre Talat'ın bu sonuçları öğrendiği ve bundan ötürü de adaylıktan vazgeçtiği yönünde. Tabii ki ancak bu nedenler biri olabilir sadece. Çünkü Talat'ı asıl rahatsız eden CTP yönetiminin Talat'ın adaylığını istememesidir.

Sonuç olarak Talat net bir ortam görmemesi halinde ve kazanamayacağına dair kendisine bir inanç gelmesi halinde kesinlikle aday olmaz. Talat için şu an geçerli olan tablo budur.

Birileri Talat'ı bu seçimi kazandıracağına inandırırsa o zaman işler değişir, hem ne değişir.

SİBER ADAYLIĞI KAFASINA KOYMUŞ DURUMDA

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylık konusunda her ne kadar mütevazi bir tavır içinde olsa da Sibel hanım, bu seçimlerde aday olma konusunu kafasına koymuş durumda. Önceleri adaylık konusunda tereddütleri olsa dahi, güvenilir kaynaklardan aldığım bilgilere göre bilhassa Tayyip beyin ziyareti sonrasında her ne olursa olsun adaylığını açıklama noktasına gelmiş durumda.

TALAT ADAY OLSA BİLE

Gerek Talat'ın gerekse bir başka siyasinin CTP tarafından Cumhurbaşkanı adayı olarak açıklanması halinde Sibel hanım CTP milletvekilliğinden istifa ederek bağımsız bir şekilde Cumhurbaşkanlığına adaylığını açıklayacak.

Öyle anlıyorum ki aday olması konusunda ve destekleneceği konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ya da bir başka yerden bu konuda yeşil ışık almış durumda.

Siber'in adaylık konusunda kısa bir süre önceki tereddütlerini bir yana bırakarak ister partiden isterse bağımsız ama herhalde, her şekilde aday olmaya karar verdiğini öğrendim.

Bana gelen bilgiler genelde güvenilirdir ama bu konuda en sağlıklı açıklamayı Sibel hanım yapacak.

CTP OLAĞANÜSTÜ KURULTAYA GİDER Mİ?

Siyasi kulislerde konuşulan bir başka konu da bu. CTP'nin cumhurbaşkanlığı seçimlerine giderayak olağanüstü bir kurultaya gitmesi ve dengelerin bir an da değişmesi ihtimali. CTP içindeki dominant kişilerden son günlerde sıkça duyduğum bir söylenti bu.

Yani Sibel hanımın, Tayyip beye şöyle baktı böyle baktı meselesi hiç yakışıksız bir şekilde büyütüldü. Birileri Sibel hanımı bu olay üzerinden dövmeye kalktı başka birileri de sahip çıktı.

Hani derler ya reklamın iyisi kötüsü olmaz, adeta Sibel hanım için bu durum geçerli oldu. Sibel hanım 100 bin lira harcasa bu kadar iyi reklamı olmazdı.

Tabii ki Sibel hanımın bu olaylarla hiç bağlantısı yok. Ama gelin görün ki Sibel hanımın beklenti dışı yıldızının parlaması O'nu CTP'nin adayı yapmayabileceği gibi seçimde kazandırmaya yetmeyebilir.

Sonuç olarak Sibel Siber her ne olursa olsun aday olacak. Bir hafta önce üst düzey bir yetkili bana Siber bağımsız aday çıkabilir dediğinde inanmamıştım, ancak gelin görün ki bu artık neredeyse net bir bilgi.

CTP'de kazan çok kötü kaynayacak, bu iç savaşa dönüşmez ama silkenelenip kendisine gelecek CTP, belki de çoktan olması gereken bir olaydır.

Bir bakarsınız eski tüfeklerden biri başbakan olur….

***********

"HOCA'NIN ELİNİ ÖPÜN SİZ"

İnsan bu ülke de erdem sahibi ve aklı başında siyasetçiler olduğuna adeta seviniyor. Her ne kadar Eroğlu'nun Kıbrıs konusundaki görüşlerini desteklemesem de iç meselelerde topluma ve kurumlarına sahip çıktığını söyleyebilirim. Sağlık bakanı Gulle başta olmak üzere CTP hükümeti YDÜ hastanesini ve Günsel Ailesini zorda bırakmak için elinden geleni yaptı. Meslek hayatımda ilk kez tanık olduğum olaylara şahit oldum. Bir ülkenin Sağlık Bakanı kendi ülkesinin tek olan ve en iyi olan Hastanesini ve binlerce Kıbrıslı Türk'e ekmek veren, eğitim, denizcilik, havacılık alanında çığır aşan ve tek olan Suat Günsel'i organ mafyasıyla ilişkilendirdi. Gelin görün ki böyle bir şeyin olmadığı İnterpol raporlarınca da doğrulandı.

Devletin başı çok şükür ki çıktı ve bu konuda son noktayı koyarak YDÜ hastanesinin haklılığına işaret etti. Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun yapmış olduğu bu açıklama son derece manidar olmakla birlikte ülkenin kendi kurumlarına kişisel hırsları yüzünden ceza kesmeye çalışan siyasetçilere vurulmuş ağır bir tokat gibidir.

Günsel ailesini de tebrik etmek lazım, bu memlekette bugüne kadar denenmemiş değil, denenmesi düşünülmeyen birçok ilki bu halka yaşattıkları için. İşadamı Hacımulla için geçtiğimiz hafta yazdığım yazı başlığını Suat hoca içinde kullanmak istiyorum; "HOCANIN ELİNİ ÖPÜN SİZ", yaptığınız ayıp içinde artık bir özür dileyin.

***************

GÜNÜN SÖZÜ

Itfaiye ile ateş arasında tarafsız kalamam

Winston Churchill

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.