Eroğlu aday olmak zorunda

Yayın Tarihi: 11/09/14 08:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+
Derviş bey bu seçimleri kazanır demiyorum, bunu söylemek için çok hem de çok erken, son derece zor bir seçim olacak ve sahada devlerle çarpışacak Derviş bey, bu nedenle bir an önce adaylığını açıklayıp yollara düşmesi lazım, propagandasını yapması lazım.

** Derviş beyin bilmesi gerekir ki rakipleri çok hem de çok fazla, bu nedenle oldukça profesyonel bir ekip kurup bu işe dört elle sarılması gerekiyor, iyi bir propaganda süreci başlatması gerekiyor, bunun için doğru zaman Ekim ayı. Derviş bey yerel seçimlerdeki güç gösterisini devam ettirmeli..

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin telaşı siyasileri erken sarınca biz gazetecilere de bu konuda bol bol yazmak kaldı. CTP'nin durumu malum dün de kaleme aldım, son derece dağınık ve sarsıntılı bir süreç yaşıyorlar. Bu karmaşa ancak olağanüstü kurultayla durulacağa benziyor. Kendi içlerinde sakinleşemiyorlar, parti içi rahatsızlık o kadar bir arttı ki sarfedilen ağır sözler artık yüksek sesle duyuluyor.

Hani biri de çıkıp CTP'nin içinde elini masaya vuramıyor, elini masaya vuracak olanlar da kırılıp gücenip kendi köşelerine çekilmişler naza çekiyorlar. Talat'tan bahsediyorum. Talat'a her an adaylık teklifi gidebileceğini, düşünenlerdenim, çünkü her çıkmaz aslına dönerek aşılır, yani başlangıç noktasına dönerek asılır.

Ancak gelin görün ki CTP'nin kendi adayını belirlemesi şimdilik pek de kolay olmayacak gibi, çünkü bu adaylık işine karışan da görüşen de hayli fazla.

EROĞLU'NUN ADAYLIK ZORUNLULUĞU

Demokrat Partili vekiller Eroğlu aday olursa destekleriz diye bir beyanat verme ihtiyacı duydular, bu ihtiyacı duymalarının tek sebebi, Eroğlu'nun aday olmayabileceğinin dedikodusunun çokça yapılmaya başlamış olduğudur.

Bu dedikodular Eroğlu'ndan ziyade Sağ ideolojiye, özellikle de UBP'ye zarar veriyor, zira Eroğlu aday olursa destekleriz sözleri aslında her an UBP'ye geçmeye hazır vekillerin verdiği beyanatlar, açıkçası ben Serdar Denktaş'ın Eroğlu'nu desteklemeye pek niyetli olduğunu sanmıyorum.

Desteklerse de zoraki bir destek yapacak. Çünkü Sibel hanım aday olursa Ankara ile ilişkileri düzeltme pahasına Sibel hanımı, Talat aday olursa eskiden kalmış bir vefası nedeniyle bu desteği sol ideolojiye verebilir.

Sayfalar dolusu yazı yazabilirim bu cümleciğimin altına ama zamanı gelince.

Gelelim Derviş Eroğlu'na, hiçbir zaman dünya görüşlerimiz kesişmedi, kesişeceğini de hiç sanmıyorum ama sağda birlik adına Derviş beyin aday olma zorunluluğu vardır.

Eğer Derviş bey biran önce adaylığını açıklamazsa söylentiler o kadar bir çok artacak ki bu UBP'nin keza kendisinin gücünü azaltacaktır, toplum önünde ki imajını zedeleyecektir ki bazı yayın organları zaten bunu gayet de iyi yapıyor.

Derviş bey bu seçimleri kazanır demiyorum, bunu söylemek için çok hem de çok erken, son derece zor bir seçim olacak ve sahada devlerle çarpışacak Derviş bey, bu nedenle bir an önce adaylığını açıklayıp yollara düşmesi lazım, propagandasını yapması lazım.

Bu seçim öyle kolay bir seçim olmayacağı için evet erkenden sahaya inme zorunluluğu var tüm adayların.

Bakın Mustafa Akıncı adaylığını ilan etti ve çalışıyor, Kudret Özersay henüz açıklamadı ancak onu sevenler bunu yayıyor ve Kudret beye iyi bir zemin hazırlıyorlar, CTP her ne kadar kendi içinde bölümmüş olsa da iyi bir adayı bir şekilde halkın önüne koyacaklar.

Ve en önemlisi Ankara da sahaya mutlaka inecektir hem de gayet soft ve ustaca.

İşte bu noktada Derviş beyin UBP'de olağan kurultayını gerçekleştirip proaktif bir şekilde bu seçimlere sarılması gerekiyor.

KURULTAYDAN ÇEKİNMEYE GEREK YOK

UBP kurultayının gelecek seneye aktarılmaması halinde küskünlerin artacağından endişe ediliyor, ben buna katılmıyorum. Siz sanıyorsanız ki kurultayı yağacaksınız ve yeni küskünler yaratacaksınız yanılırsınız, ne yani kurultay yapmadığınızda "kurultayını bile yapamayan bir partinin destekleyeceği bir cumhurbaşkanı adayı ne kadar güçlü olacaktır. Ya da siz sanıyorsunuz ki kurultay yapmayınca yeni küskünler yaratmayacaksınız, Derviş beye oy vermeyecek olan UBP'liler yine oy vermez beyler.

DP koşulsuz destek açıkladığında bile bir önceki seçimlerde DP'nin en az yarısı sosyal demokrat olduğu için gidip Talat'a oy verdi.

PROFESYONEL BİR EKİP KURULMALI

Derviş beyin bilmesi gerekir ki rakipleri çok hem de çok fazla, bu nedenle oldukça profesyonel bir ekip kurup bu işe dört elle sarılması gerekiyor, iyi bir propaganda süreci başlatması gerekiyor, bunun için doğru zaman Ekim ayı.

Bir an önce bu adımlar atılıp aleyhte olanlar kazanılmazsa sağın oyları daha kolay bölünebilecektir. Zaten DP'nin yarı oyu Derviş beyin değil.

CTP'deki kavga bittiğinde Derviş beyin çoktan sahada olmuş olması gerekir. Unutmayın CTP ilginç bir partidir, parçalanırlar sonra daha güçlü doğar bu adamlar.

Derviş bey yerel seçimlerdeki güç gösterisini devam ettirmeli..

Daha proaktif Sn Başkan daha proaktif…

********************

GÜNÜN SÖZÜ

Her gelen sevmez ve hiçbir seven gitmez unutma. Bil ki; Giden dönüyorsa sevdiğinden değil, kaybettiğindendir aslında!

NAZIM HİKMET

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları