Siber'in istediği oldu ama!!

Yayın Tarihi: 16/09/14 08:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+
*CTP'nin dinamiklerine göre zararsızdı da, yani gelecek kaygısı yaratmıyordu, örneğin bir cumhurbaşkanı adayı olma ihtimali yoktu diye Talat'ı ve Talat sempatizanlarını rahatsız etmiyordu, ne de genel başkan olma hevesi vardı diye Özkan beyi rahatsız ediyordu. Ancak gelin görün ki Yorgancıoğlu ile Talat çekişmesinin sonucunda Sibel hanıma adaylık yolu açılmış oldu.

**Sibel hanım artık anti Özkancıların ve Talatçıların açık hedefi haline geldi. Yerel seçimlerde Özkancıları cezalandıran bu ekip keza aynısını Sibel hanıma da yapmaktan zerre kadar çekinmeyecektir.

Tartışmalı bir parti meclisi toplantısı sonrasında Sibel Siber'in adaylığı kesinleşti. Açıkçası Özdil Nami'nin aday olmasını bekliyordum ancak anladım ki Talat böyle bir yarışa sokmak istemedi kendi adayını, daha doğrusu böyle bir kavga vermek istemedi, bunun yanlış anlaşılabileceği ve medya tarafından yanlış yorumlanabileceğini düşünmüş olabilir.

Sibel Siber'in adaylığına itiraz oldu ancak itiraz ya da itirazların olması bir şeyi değiştirmez, sonuç olarak CTP organları adaylık başvurusu için bir saat ve tarih koydu ve bu süre zarfında bir tek başvuru Sibel hanımdan geldi.

En nihayet bu oylanacak ve Siber bu yola çıkacak. Sibel hanıma birileri öyle bir garanti ve destek beyan etti ki adaylık konusuna şüpheyle bakan Sibel hanım ciddi bir cesaret alıp "ne pahasına olursa olsun aday olacağını" birçok yere fısıldadı. "aday yapılmaması halinde istifa edip bağımsız aday dahi olacağını" ifade etti.

Daha önce de yazdım bir günden bir güne bu konuda yalanlama gelmedi Sibel hanımdan.

Tabii hayırlısı olsun, kendisi için de partisi içinde; ancak bu yarışı kazanamazsa hükümetin sonunu imzalayan bir yarışa girmiş olacak bu da işin gerçek boyutu. Unutmayın tarih tekerrürden ibaret, Talat da da aynısı olmadı mı?

SİBER DOĞRU MU YAPTI?

Eminim bu soruyu Sibel hanım da kendisine sormuştur "ben doğru mu yapıyorum" diye ancak başta Başbakan Yorgancıoğlu ve şürekası ve Ankara'dan gelen manevi destek vesilesiyle bu işe hırslandı ama Sibel hanımın düşünemediği ya da düşünmek istemediği bazı gerçekler var.

Sibel hanım gerçekten toplum tarafından sevilen ve değer gören biri, birçok yurttaşla geçmişe dair doktorluktan gelen iyi anıları var. Ancak tüm bunlar Sibel hanımın cumhurbaşkanı olmasına yeter mi peki?

Bu ülke de doktorsanız ve hele hele iyi bir doktorsanız sizi insanlar bir vefa gösterip vekil seçerler, yani bu Sibel hanıma özgü bir durum değil, hatta ta uyumlu biriyseniz "şu kısa sürede sen başbakan ol" da derler.

Peki Sibel hanım iyi bir başbakan oldu mu? Evet hem de çok iyi bir başbakan oldu çünkü hiçbirşey yapmadı; yapamazdı da çünkü bir geçiş hükümetiydi ve son derece kısıtlı yetkileri vardı.

CTP'nin dinamiklerine göre zararsızdı da, yani gelecek kaygısı yaratmıyordu, örneğin bir cumhurbaşkanı adayı olma ihtimali yoktu diye Talat'ı ve Talat sempatizanlarını rahatsız etmiyordu, ne de genel başkan olma hevesi vardı diye Özkan beyi rahatsız ediyordu.

Ancak gelin görün ki Yorgancıoğlu ile Talat çekişmesinin sonucunda Sibel hanıma adaylık yolu açılmış oldu.

SİBER VE CTP

Sibel hanım CTP'li değil diyecek değilim, bu çok saçma bir söylem, Sibel hanım CTP'nin BG kanadının bir parçası ve bu partiden başbakanlık yapmış hali hazırda vekil ve Meclis Başkanı, bu nedenle bunu tartışmak saçma ancak Anti Özkancıların ve Talatçıların bir tane oyunu alamayacak, bu da en az % 55 oy kabı demektir. Bakınız en az diyorum. Asım Akansoy-Yorgancıoğlu yarışında Talat, Akansoy'dan yana ağırlık koysaydı Akansoy kazanırdı ama bunu yapmadı ve tarafsız kaldı.

Şimdi ki durdum farklı ama.

Sibel hanım artık anti Özkancıların ve Talatçıların açık hedefi haline geldi. Yerel seçimlerde Özkancıları cezalandıran bu ekip keza aynısını Sibel hanıma da yapmaktan zerre kadar çekinmeyecektir.

Geriye kalıyor Sibel hanımın halk desteğini iyi bir şekilde alabilmesi koşulu.

Unutmayın ki adaylar son derece popüler ve güçlü. Akıncı-Özersay ve Eroğlu son derece toplumda yeri olan adaylar ve bu adaylar da iyi bir oy alma potansiyeline sahip isimler.

Diyelim ki Sibel hanım ikinci tura kaldı, işte o zaman CTP kendi adayına seçim kaybettirir mi? yüz de yüz evet.

Çünkü Sibel hanımın bu seçimleri kazanması demek Talat ve Anti Özkancıların partiden tamamen tasfiyeleri anlamına geliyor, işte bu nedenle Sibel hanımı zor günler bekliyor aynı şekilde Özkan beyi de.

CTP OLAĞANÜSTÜ KURULTAYA SÜRÜKLENECEK

Bilhassa Sibel hanım bu seçimleri kaybederse CTP kesinlikle olağanüstü kurultaya sürüklenir, zaten CTP hükümetten gider ve kelime anlamıyla kadife devrim olur partide.

Bu iddiamda hep ısrarcı oldum yine ısrar ederim ki cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce dahi CTP sürpriz bir kurultaya sürüklenip Özkan bey parti başkanlığından uzaklaştırılabilir, yönetim, el değişebilir.

Talat'a ve şürekasına bu kadar dışlama yapan bir yönetimden intikam alınmayacağı sanılıyorsa saflık olur bu tamamen.

Hayırlısı olsun neticede. Sibel hanıma da başarılar diliyorum ben, sevdiğimiz değer verdiğimiz bir siyasidir, ama siyasette göreceği zor günler, bedel ödeyerek kazanacağı tecrübeler var daha!

****************

GÜNÜN SÖZÜ

Mutlu olan herkes güzel güler

ANONİM

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları