Arabacıoğlu'nu yanlız bıraktılar

Yayın Tarihi: 25/09/14 08:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+
Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu'nun istifasını geri alacağı söylentileri aldı yürüdü ancak istifasını geri almayacağını biliyoruz. Her şeyden önce Arabacıoğlu onurlu bir siyasetçidir ve kelime anlamıyla Arabacıoğlu, eğitim bakanlığı sürecinde yalnız bırakılmıştır. Bugün gerçekleşecek basın toplantısının mahiyetini anlamak mümkün ama Serdar Denktaş'ın bu basın toplantısında olmasını anlamak gerçekten güç.

Maliye Bakanı Zeren Mungan ile tüm bakanlar kurulunun kavgalı olduğunu duyuyoruz. Bakan Mungan'ın ekonomik kısıtlamalar ve tasarruf çerçevesinde tüm bakanlıkların bütçelerinde kabul edilebilirliğin ötesinde zorluk çıkardığı ve birçok kalemde ödeme zorluğu çıkardığını her zaman duyarım.

Belki de Karpazdaki Recep Tayyip Erdoğan ortaokulunda yaşanan öğretmen eksikliği sadece damlayı taşıran son damladır.

Sendikaların yaratmış olduğu baskının ötesinde Arabacıoğlu'nun hem kendi partisi hem de Hükümetin başı Başbakan Özkan Yorgancıoğlu tarafından sorunların içine terk edildiğini güvenilir kaynaklardan öğrenmiş bulunuyorum.

Arabacıoğlu'nun ağır stres altında çalışmaktan dolayı sağlığının da ciddi anlamda bozulduğunu duydum . Arabacıoğlu'nu tanıyan biri olarak tüm bunları hak etmediğini düşünüyorum.

Kim bilir belki de Mustafa beyin artık siyasette gereken molayı vermesinin günü gelmiştir. Aslında Sağlık Bakanı olsaydı bu ülkeye daha faydalı olurdu. Kendisi vakti zamanında gerçekten iyi bir Sağlık Bakanlığı görevi yürütmüştü.

Yeni eğitim döneminde görevi bırakması eleştirildi ve bırakmaması salık verildi birçok bakan meslektaşı tarafından ama bu iş öyle değil işte. Siz eğer bir bakanı yürüdüğü bu yolda yalnız bırakırsanız, sendikaların önüne atarsanız, bütçe olarak yalnız bırakırsanız o bakanın istifa etmekten başka bir seçeneği kalmaz.

Bu konuda suçlu olan başta Başbakan Özkan Yorgancıoğludur. Hiç umuru olmadığı için, ikinci suçlu da Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş'tır, ortağının DP'ye yaptığı haksızlıklara rağmen elini masaya vurmuyor.

Arabacıoğlu'nu anlıyorum benim anlamadığım bu ülkede zor yetişen insanları kolay harcayabilen bir yaşam anlayışına sahip olan siyasilerin hala lafazanlık yapıyor olmasıdır.

*************

KAMİL İLE DİNÇYÜREK'İN ADI KONUŞULUYOR

Mustafa Arabacıoğlu'nun istifasının ardından gözler iki önemli isme çevrildi. Bir dönem başarılarıyla ve engin tecrübesiyle öne çıkan İlkay kamil ile çiçeği burnunda Mağusalı vekil Hakan Dinçyürek'in adı geçiyor. Öte yandan İskele ilçesinin Avkıran Alanlı'nın bakan olması yönünde ciddi bir baskı kurduğu gelen bilgiler arasında.

**************

SENDİKALARLA ANCAK DÜRÜST GÜREŞ TUTABİLİR

UBP Güzelyurt vekili Kemal Dürüst'ün bakanlık döneminde en çok sendikalarla göğüs göğse müzakere eden bir bakan olduğu hala hafızalarda duruyor. Bakan Dürüst döneminde de sendikaların Eğitim bakanlığıyla birçok konuda ters düşmesine karşın Bakan Dürüst'ün ateşten gömlek giyerek zorlukları bertaraf ettiğine birçok kez şahit oldum.

*****************

KARAATMACA'YLA UZUN BİR ARADAN SONRA

KKTCELL Genel Müdürü Aybars Karaatmaca ile dün güzel bir kahve sohbeti yaptık. Ne oldu nasıl oldu bende pek bilmiyorum ama en son bir yıl kadar önce bir araya gelebilmiştik. Tabii Karaatmaca ülkede iletişim ve bilişim alanında sağlıklı rekabetin yapılması yönünde de yapıcı adımlar atan bir yönetici. Kıbrıs Türk toplumunun kültürel değerlerinin yaşatılması ve korunması adına çeşitli çalışmaların yapılmasına ön ayak olan isimlerden biri. Bandabulyam projesi de bunlardan biri.

Eğer Kıbrıs gibi bir yerde önemli bir kurumun başında oturuyorsanız yapmanız gereken en önemli işlerden biri de ülke insanıyla birincil ilişkilerinizi iyi tutmak. Hizmet vermek ya da alış veriş mantığının ötesinde ilişkiler bu toplumda daha öne çıkıyor. Özellikle son zamanlarda bu ilişkilere daha önem verdiğini görüyorum Aybars beyin.

Birçok sosyal faaliyetin içinde de kendisini görüyor olmamız bunun bir göstergesi. KKTCELL'in Pazar payının her geçen gün arttığını ve hızla yukarıları doğru ilerlediklerini anlattı. "eğer rekabet olmazsa bu işler olmaz, bu nedenle biz tek olalım, başkası olmasın diyemeyiz" diye devam etti ve Pazar paylarının "bthk.org"un resmi verilerine göre % 75 olduğunu söyledi ve bu verileri sağlık bulduğunu ifade etti.

Kendisine rakipleri Telsim'in Pazar payının % 35 olduğunu ve trendi artırdıklarını duyduğumu söylediğimde "bthk.org"un verileri güvenilir diye cevapladı.

Tabii bu tür oranları telaffuz edebilirsiniz ancak başka kurumlarda Telsim'in Pazar payını daha yüksek gösteriyor. Çok hakim olduğum bir konu olmadığı için derinlemesine bir şey diyemeyeceğim bu konuda ama şunu söylemem gerekir ki hem Türksel hem de Telsim bu ülke de güçlü olması ve iyi geçinmesi gereken iki kurum.

Konuşmalarından öyle anladım ki Aybars bey de benimle hem fikir.

Uzun bir sohbet geçti aramızda, daha sık buluşalım diye konuşarak kalktık masadan, çektiğimiz fotoğraflarda karanlık çıktığımız için Aybars beyin selfie fotoğrafını kullanıyorum.

**********

TELSİM IPHONE 6'LARI PİYASAYA SÜRDÜ

Aslında yazmayacaktım ama yazmazsam çatlarım dedim kendi kendime. Telsim merakla beklenen iphone 6 ve plusları piyasaya sürdü. Bazı yayın organlarında bazı asılsız haberler yapılmış, bir gazeteci olarak söylüyorum, bizzat gördüm elimle tuttum, arzu edenler Telsim shoplara uğrasın alsın. Bu konuyu daha fazla deşmeyeceğim…

************

GÜNÜN SÖZÜ

Madem sevmiyorsun o zaman sahip çık gözlerine ! Dönüp dolaşıp değmesinler gözlerime.

CEMAL SÜREYA

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.