Dinçyürek ile Ataoğlu gündemde

Yayın Tarihi: 29/09/14 08:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+

CTP-DP hükümeti kurulduğunda her şey o kadar karışık ve gürültülüydü ki, kurulmaması için çok sesli o kadar bir fazla çağrı vardı ki siyasilerden DP'li üst düzey bir yöneticiye "siz bu hükümeti götüremezsiniz" dedim; yanıtı son derece sakin ve yalındı "sonuna kadar ya da en az iki yıl gider, Küçük hükümeti de kurulduğunda ha bugün ha yarın düşer dedi herkes ama hayli uzun gitti" demişti.

DP'li dostum haklı çıktı. Bu hükümetin ömrü en az Nisan/2015'e kadar uzayacak. Bir ara DP'de aradığını bulamayan başta Hasan Taçoy ve bazı vekiller UBP ile bir dizi gizli temas yapmış ve UBP'ye geçilmesi konusunda kapalı kapılar arkasında görüşmelerde bulunmuşlardı.

Sonra ne olduysa oldu ve bu gerçekleşmedi. Hala ihtimal var mı diye ben de kendi kendime soruyorum, tabii siyasette her an her şey olabilir ama bir şekilde bu şimdilik mümkün görünmüyor. Hükümetin parçası olan herhangi bir vekil kolay kolay o hükümet menfaatini bırakıp başka bir partiye geçmez, velev ki şartlar bunu zorlamasın.

VEKİLLER ARASI HUZURSUZLUK VE BEKLENTİ

Uzun süredir DP-UG çatısı altında bir huzursuzluk var. taa ki hükümet bozulsun ya da seçim olsun bu huzursuzluk bitmeyecek. Arabacıoğlu'nun görevinden istifa etmesinin ardından Eğitim bakanlığına kimin atanacağı derdi sardı tüm DP'lileri. Her ne kadar DP ile UG yoktur DP-UG vardır dese de Serdar Denktaş hepimiz biliyoruz ki DP ile UG arasında ciddi bir gerginlik ve mesafe vardır. DP tabanı ve vekilleri Serdar Denktaş'ı Eroğlu'na yakın olma konusunda eleştiriyor ve kendi haklarının yenildiğini iddia ediyor, öte yandan da UG'liler üvey evlat olduklarından yakınıyorlar.

Kabine de eşit ağırlık vardı. İki DP iki UG vekili bakanlık almıştı. Şimdi DP'nin bir vekili sahneden çekilince dördüncü vekilin bakanlığı ciddi anlamda dert oldu.

Bakanlıklar genellikle bölgelere göre dağıtılır. DP'nin Güzelyurt bölgesinden bakanı yok. Bu duruma göre Eğitim Bakanının Menteş Gündüz olması gerekiyor. Teamüller bunu gerektiriyor. Hani bir bölgeden iki bakan olması pek kabul edilebilir bir durum değil ancak gelin görün ki Demokrat Parti içerisindeki kazan böyle kaynamıyor.

Yani Arabacıoğlu'nun yerine atanacak kişinin illa ki DP'li bir vekil olması gerekiyor.

ATAOĞLU İLE DİNÇLYÜREK GÜNDEMDE

En yakın isimler arasında Serdar Denktaş'a her zaman sırt çıkmış ve destek vermiş ama asla bunun karşılığını almamış ve bildiğim kadarıyla Denktaş ile arasının soğuk olduğunu duyduğum Gazimağusa vekili ve ilçe başkanı Fikri Ataoğlu var.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları