Artık yuh

Yayın Tarihi: 02/10/14 08:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+
*Başbakan Yorgancıoğlu, GKK Komutanı Tümgeneral İlyas Bozkurt ile konuyla ilgili yaptığı görüşmede Pervin hanımın bir süre izne ayrılmasını önerdi. Yahu Pervin hanım ne diye izne ayrılsın, koca Başbakan böyle komik öneriler yapar mı? Suçlu Pervin hanım mı karşılıksız çek kesti birine, bu konuyla Pervin hanımın damadıdır diye ilişkisi var gibi görünse de hiçbir alakası ve bağı yoktur.

Pervin Gürler gibi son derece başarılı bir polisin, Genel Müdürlük görevini son derece başarılı bir iradeyle yürüttüğüne hepimiz şahidiz. Bu bir gazeteci olarak yalnızca benim değil toplumda oluşan algıdır. Pervin hanım gibi birinin uzun yıllar bu görevi devam ettirmesini isterdim açıkçası ama o kadar talihsiz bir dönem yaşıyor ki akıllara zarar.

Neredeyse yolda yürüyen kuşu kapan kedi yüzünden dahi Pervin hanım suçlu ilan edilecek. Hatta bazı yayın organları eminim ön sayfalarına "Gürler kedileri koruyor, zavallı kuşlar" diye saçma bir manşet bile atabilirler.

Malum çek konusu. Günlerdir sırf Pervin hanıma zarar vermek için bazı yayın organları yine Pervin hanıma saldırıyor. Boy boy fotoğraflar, çek yaprakları falan filan; kardeşim Pervin hanıma ne?

"yok efendim damadı şöyle demiş de almış arabaları, yok böyle demiş de kesmiş çekleri" eee var sayalım öyle dedi malum kişi, yine Pervin hanıma ne?

Bu galeri sahipleri ya da alacaklılar bu kadar mı saftılar da "damat bu arabaları ya da paraları Pervin hanımın adını kullanarak yaptı , onlar da inandılar"..

Bir kere bilinmesi gereken bir şey var, herkesin kişiliği ve yaşamı kendine özeldir. İster Başbakanın oğlu olsun, ister bir bakanın isterse Polis Genel Müdürü'nün kızı ya da adamadı olsun, herkesin hayatı kendine özeldir ve herkes hayatında yaptığı hataların cezasını çeker, zaten Pervin hanım gibi ciddi bir polisin, adalete sonuna kadar önem veren bir polisin ne damadını ne de bir başkasını kayıracak, koruyacak hali yoktur, zaten kendi ifadeleridir "yasalar neyse uygulanır" demiştir.

BAŞBAKANIN ÖNERİSİ DE NE İLGİNÇ ÖYLE

Başbakan Yorgancıoğlu, GKK Komutanı Tümgeneral İlyas Bozkurt ile konuyla ilgili yaptığı görüşmede Pervin hanımın bir süre izne ayrılmasını önerdi.

Yahu Pervin hanım ne diye izne ayrılsın, koca Başbakan böyle komik öneriler yapar mı? Pervin hanım mı karşılıksız çek kesti birine, bu konuyla Pervin hanımın damadıdır diye ilişkisi var gibi görünse de hiçbir alakası ve bağı yoktur.

Suçu damat işlerse cezasını bir başkası mı çekecek ki Özkan bey sırf Pervin hanım görevinden gitsin, açığa alınsın diye böyle öneriler yapıyor.

Gerçekten çocuksu ve gayri ciddi eylemler ve saldırılardır bunlar.

Bakınız bir ülkenin polisi ve polisin tepesini başta Başbakan ve şürekası itibarsızlaştırmaya çalışırsa o ülke de kimse polise güvenmez, bizim gibi bir ülke de ki Polis GKK'ya bağlıdır, siz hükümetin büyük ortağı olarak polisin başını itibarsızlaştırmaya çalışırsanız onun bağlı olduğu Güvenlik Kuvvetleri Komutanını da itibarsızlaştırmaya teşebbüs etmiş olursunuz ki bu çok yakışıksız bir harekettir.

Çözüm sürecine barışa inanan bir gazeteci olarak bu ülkenin askerinin de polisinin de en yukarıdan en aşağıya kadar güvenilir, saygıdeğer ve temiz olduğuna inanırım.

Şimdi bende kalemi alırsam elime de filanca siyasinin oğlu şu işlerle neden ilgileniyor diye yazmaya başlarsam gündem bir anda değişir!

*****************

YDÜ KKTC'Yİ BAŞARIYLA TEMSİL EDİYOR

Güney Afrika'da dördüncüsü gerçekleştirilen South Africa Solar Challenge otomobil yarışında YDÜ, KKTC'yi başarıyla temsil etmeye devam ediyor. Biraz yaptığım araştırmanın ardından birçok katılımcının yarış dışı kaldığını öğrendim. Öyle anlıyorum ki hayli zorlu bir yarış. Gelin görün ki YDÜ'nin otomobili NEU-RA25 oldukça başarılı ve emin adımlarla yarışa devam ediyor. Umarım iyi derecelerle ülkemize geri döner ekibimiz, ama her şeyi bir yana bırakın öz malımız olan bir üniversitenin KKTC'yi uluslar arası bir organizasyonda temsil ediyor olması bile kazanılmış bir birincilikten daha önemlidir. "Kıbrıs Cumhuriyeti'nin" olmadığı ve birçok Avrupa ülkesinin yarış dışı kaldığı bir sürece rağmen NEU-RA25 yoluna devam ediyor.

***************

HALA EĞİTİM BAKANI ATANAMIYOR

Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş'ın hala Eğitim Bakanını atayamadığını, atama konusunda ciddi sıkıntılar yaşadığını duydum. Bir başka bilgi ise Denktaş'ın yeni atamayı bayramdan sonra bırakacağı yönünde.. bugünden itibaren Denktaş'a bağlı bakanlık sayısı ikiye katlanıyor.

***********

GÜNDÜZ TEBRİĞE BAŞLAMIŞ BİLE

DP-UG Güzelyurt Milletvekili Menteş Gündüz dün Mecliste yeni bakanlık göreviyle ilgili hayli tebrik almış, eminim ki hayal etmiş ve havaya da girmişsinizdir, yakışır da tabii ama siz gönlünüzü öyle çok kaldırmayın. Size birileri söz verdiyse de sakın ama sakın inanmayın, söz verenlerin sözünü tutmama gibi bir istikrarı var çünkü.

*************

GÜNÜN SÖZÜ

Hapşurduğumda; çok yaşa, iyi yaşa yerine benimle yaşa deseydi keşke. Bende; sende gör değil de, emrin olur deseydim sessizce.

Nazım Hikmet Ran

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları