Özersay istifa etmeli mi?!

Yayın Tarihi: 07/10/14 08:00
okuma süresi: 5 dak.
A- A A+

*Eroğlu'nun adaylığı belli değil ama Özersay'ın adaylığı kesin, Rumlar Eroğlu'nu değil Özersay'ı daha fazla dikkate alacaktır.

*Eroğlu aday, Özersay aday; bu sefer de iki başlılık imajı çıkacak orta yeri ki bunun etik olarak ne Eroğlu tarafından ne de Özersay tarafından kabul edilmesi söz konusu olmamalı.

*Meclis Başkanı Siber'in durumu da buna benzer demeyin; çünkü Eroğlu ile Özersay bir ekibin iki önemli parçası durumunda, Sibel hanımın bu durumla bir benzerliği yok.

*Bir başka seçenek var ki o da Cumhurbaşkanı Eroğlu, adaylığını açıklayana kadar Özersay'ı görevden alması gerekmez, Özersay'ın da istifa etmesi gerekmez. Çünkü Özersay, istifa etse dahi Eroğlu aday olmayabilir. İşte bu yaşanırsa Özersay boşuna istifa etmiş olur, çünkü müzakere süreci ciddi sekteye uğrar. Netice itibarıyla Özersay, ta ki Sn Eroğlu adaylığını açıklasın bu görevi yürütmeli ancak Eroğlu adaylığını açıkladıktan sonra istifasını vermelidir.

Başmüzakereci Kudret Özersay biraz da apar topar olmakla birlikte adaylığını açıkladı. Çok yakın zamanda adaylığını açıklayacağını biliyordum. Özersay'a yakın kaynaklardan bu bilgiler bana da geliyordu ve açıklaması gerektiğini her fırsatta ortak dostlarımıza ben de ilettim.

Tabii Özersay'ın adaylığını açıklamazdan önce bir başka önemli konu vardı ki "olası adaylık açıklanması durumunda Özersay'ın baş müzakereci görevinin akıbetinin ne olacağıydı".

Öyle tahmin ediyorum ki Özersay bu görevi de eş zamanlı bırakmayı düşündü ancak çevresindekiler bunun doğru olmayacağını kendisine anlattılar.

Her ne kadar Kıbrıs konusu şu sıralar gündem de pek önemli bir yer işgal etmiyor olsa dahi neticede devam eden bir müzakere süreci var. ve gelin görün ki şimdilik Özersay'ın yerine bu görevi sürdürecek herhangi bir isim yok.

EROĞLU ŞİMDİLİK GÖREVDEN ALAMAZ

En azından yıl sonuna kadar Özersay'ın bu görevden alınabileceğini tahmin etmiyorum, buna Türkiye de pek sıcak bakmaz. Ancak şöyle de enteresan bir durum var ortada. Görüşme sürecine hakim kişi Eroğlu'ndan çok Özersay ve belli sürelerde de her iki toplum lideri ve ekibi bir araya geliyor. Hal böyleyken inanılmaz bir tezatlık ve çelişki yaşanacak.

Düşünsenize görüşmeci yani Cumhurbaşkanı Eroğlu muhtemelen aday ki bu durum henüz belli değil, yanında kendisine eşlik eden başmüzakereci Özersay da aday.

Doğal bir iki başlılık oluşacak.

Eğer Eroğlu adaylığını açıklamazsa ki aday olmayacağı yönünde de hayli söylenti var, bu görüşme sürecinin itibarını ciddi anlamda sarsar.

Şöyle ki;

Eroğlu'nun adaylığı belli değil ama Özersay'ın adaylığı kesin, Rumlar Eroğlu'nu değil Özersay'ı daha fazla dikkate alacaktır.

Eroğlu aday, Özersay aday; bu sefer de iki başlılık imajı çıkacak orta yeri ki bunun etik olarak ne Eroğlu tarafından ne de Özersay tarafından kabul edilmesi söz konusu olmamalı.

Meclis Başkanı Siber'in durumu da buna benzer demeyin; çünkü Eroğlu ile Özersay bir ekibin iki önemli parçası durumunda, Sibel hanımın bu durumla bir benzerliği yok.

EROĞLU ADAYLIĞINI AÇIKLAYANA KADAR

Bir başka seçenek var ki o da Cumhurbaşkanı Eroğlu, adaylığını açıklayana kadar Özersay'ı görevden alması gerekmez, Özersay'ın da istifa etmesi gerekmez. Çünkü Özersay, istifa etse dahi Eroğlu aday olmayabilir. İşte bu yaşanırsa Özersay boşuna istifa etmiş olur, çünkü müzakere süreci ciddi sekteye uğrar.

Netice itibarıyla Özersay, ta ki Sn Eroğlu adaylığını açıklasın bu görevi yürütmeli ancak Eroğlu adaylığını açıkladıktan sonra istifasını vermelidir.

Yakışan budur.

Muhtemelen Eroğlu zaten Özersay'ı o görev de tutmayacaktır.

EROĞLU'NUN KARAR VERME SÜRECİ HIZLANDI

Herkes Özersay'ı Eroğlu'nun adamı olarak nitelendiriyordu, hatta Eroğlu aday çıkmayacaksa Özersay'ı ileri sürecek deniliyordu ancak Kudret beyin adaylığını açıklamasının ardından bunun böyle olmadığını anlamış olduk.

Böylelikle Eroğlu'nun adaylık konusunda daha hızlı karar vermesi gerekiyor. Daha fazla gündemi söylentilere bırakması seçim yarışındaki performansını olumsuz etkileyecektir.

İrsen Küçük'ün de aday olduğunu göz önünde bulundurursak sağ ciddi bir oy bölünmesine gidecek.

Derviş beyin hummalı bir şekilde anket çalışmaları yaptırdığını ve durumu derinlemesine incelediğini duyuyorum.

Öyle sanıyorum ki Derviş beyin adaylık açıklaması ekim ayının son haftasına kadar sonuçlanacak.

******************

GÜNÜN SÖZÜ

Ağlıyordum. O gidenler, "Sen iyi bir insansın" diyordu. Ve hiçbiri de aslında; iyi insan sevmiyordu. Cemal Süreya

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.